Bajnokok párharcán bíráskodik újra Vad II István

2016. július. 26., 14:41   |    

Bajnokok párharcán bíráskodik újra Vad II István

A román és a dán bajnoki címvédő BL-selejtezőjén a magyar játékvezetői négyes.

Az aktuális román bajnok ismét Vad II István látókörébe került: tavaly az FK Partizan Belgrád–Steaua Bukarest párharcot vezette, ezúttal pedig az FC Astra Giurgiu–FC København BL-selejtezőn kell helyt állnia.

A havasalföldi Gyurgyevó 1934-ben Astra Ploiești néven alapított csapata története során először nyerte meg a Liga I-et. Négy éve otthonuk a Stadionul Marin Anastasovici, ahol ezúttal is bizonyíthat a Dracii Negri, azaz Fekete Ördögök becenevű együttes. A bajnokságban hazai vereséggel nyitottak: a bukaresti Dinamo 4-1-re nyert ellenük. A négy brazil légióst is foglalkoztató gárda edzője a Debrecen egykori csatára, Marius Șumudică.

Az FC København 1992-ben két fővárosi csapat, a 15-szörös bajnok Kjøbenhavns Boldklub és a 7-szeres bajnok Boldklubben 1903 egyesüléséből keletkezett. Azóta a dán Superligát tizenegyszer nyerték meg, és történetük során először 2010. december 7-én bejutottak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, miután a csoportjukban a 2. helyen végeztek. Az aktuális bajnoki kiírásban két forduló után két győzelemmel, kapott gól nélkül vezeti a tabellát Ståle Solbakken edző együttese. A BL-selejtező előző fordulójában az észak-ír Crusaders csapatát 9-0-ás összesítéssel győzték le.

Július 27-én 19.30-kor Vad II István sípjelére kezdődik az FC Astra Giurgiu–FC København mérkőzés. Asszisztensként Albert István és Berettyán Péter hatékony segítségére számíthat, tartalék-játékvezetőként pedig Andó-Szabó Sándor ügyel egyebek mellett a kispadok rendjére. A találkozó játékvezető ellenőre, a hajdani legendás FIFA-bíró, a 70 éves francia Michel Vautrot lesz. Ő dirigálta az 1988-as holland-szovjet Eb-döntőt (2-0), a 1986-os Steaua-Barcelona BEK-döntőt (0-0) és a Videoton-Real Madrid UEFA Kupa-finálé első felvonását 1985-ben (0-3).

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS