Balaton Kupa: nem fért bele az egy félidőnyi gyengébb játék

2016. július. 28., 20:43   |    

Balaton Kupa: nem fért bele az egy félidőnyi gyengébb játék

Női A-válogatottunk 4-1-es vereséget szenvedett a fehéroroszoktól a Balaton Kupa első játéknapján. Szombaton a szerbekkel játszunk a harmadik helyért.

Az idei, immár negyedik alkalommal kiírt Balaton Kupán sem sikerült döntőbe jutnia a magyar válogatottnak, pedig a fehéroroszok elleni mérkőzés első félidejében még dominálni tudott csapatunk, helyzeteket dolgozott ki, és a 24. percben, Németh Loretta harcosságának köszönhetően a vezetést is megszerezte (1-0). Mindössze egy percig volt nálunk az előny, a 25. percben egy védelmi hibát kihasználva, egy jobb oldali beadást követően a fehéroroszok egyenlítettek (1-1).

A második félidőben gyökeres fordulat állt be a játék képében, az öt újoncot is avató magyar válogatott játéka visszaesett, ezzel felhoztuk a fehéroroszokat, akik élni tudtak a rutinbeli fölényükkel, és az 50. percben egy távoli lövéssel átvették a vezetést (1-2), majd három perccel később, egy szabadrúgást követően, a lécről levágódó labdát juttatták a hálóba (1-3). A magyar válogatott mindent megtett a szépítés érdekében, de a kockáztatás ezúttal nem vezetett eredményre, a 87. percben a vendégek egy kontrából beállították az 1-4-es végeredményt.

A torna másik csütörtöki mérkőzésén a románok 4-3-ra legyőzték a szerb válogatottat. Ez azt jelenti, hogy szombaton a mieink 15.00 órától bronzmérkőzést játszanak, míg az első helyért, 17.30-tól fehérorosz-román összecsapást rendeznek.

- Az összkép alapján nem volt benne a meccsben a nagy különbségű vereség, az első félidei játékunkkal nem volt probléma, helyzeteink voltak, egy védelmi megingástól eltekintve uraltuk a mérkőzést - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina a mérkőzést követően. - A szünet után azonban visszaesett a játékunk, ezt kihasználták a fehéroroszok, ebben a periódusban valóban jobb volt az ellenfél. Ezen a mérkőzésen megnéztük, hogy az U19-es válogatottból kiöregedő játékosok hogyan építhetők be a felnőtt csapatba, a mérkőzés pozitívuma, hogy többen megfeleltek a várakozásainknak. A játékosok kemény felkészülés közepén járnak, ez érződött a frissesség hiányában, a mozgékonyságot tekintve és a döntések meghozatalakor is tompák voltak a lányok. Két nap múlva ismét pályára lépünk, addig megpróbáljuk felrázni a csapatot, tanulni a hibáinkból és úgy összerakni a társaságot, hogy egy jó meccset tudjunk játszani a szerbekkel.

Magyarország-Fehéroroszország 1-4 (1-1)
Magyarország: Bíró Barbara - Papp Dóra (Mosdóczi Evelin, 46.), Tálosi Szabina, Szabó Viktória, Tóth Gabriella - Tóth Alexandra - Nagy Lilla (Szakonyi Emese, 66.), Fenyvesi Evelin (Öreg Cintia, 81.), Szuh Erika (Siklér Kinga, 81.), Magyarics Zoé (Süle Dóra, 66.) - Németh Loretta (Diószegi Fanni, 46.)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS