Nagy szériában a Vasas, gólcsúcsot döntött Doll-lal a Fradi

2016. augusztus. 01., 11:49   |    

Nagy szériában a Vasas, gólcsúcsot döntött Doll-lal a Fradi

2010 áprilisa óta először nyert az Újpest pályaválasztóként a Paks ellen. Először szerzett a Ferencváros hat bajnoki gólt Thomas Doll irányításával. Az előző kezdőcsapaton nyolc helyen változtató Herczeg András győzelemmel tért vissza az NB I-be. A Vasas a legutóbbi öt bajnokiját megnyerte. Érdekességek az OTP Bank Liga harmadik fordulója kapcsán.

SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–BUDAPEST HONVÉD 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Hajdú Á. (74., öngól), illetve Bosnjak (76., öngól)

– A szombathelyi csapat immár nyolc bajnoki meccset játszott a Hűség városában 2016-ban, s ezekből csak egyet, a Ferencváros ellenit veszítette el.
– Ugyanakkor Mészöly Géza együttese a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt.
– Ugyancsak nyeretlen a legutóbbi négy hazai találkozóján.
– A Bp. Honvéd március 5. óta először végzett döntetlenre bajnoki mérkőzésen. Idegenbeli bajnokin ez az első „iksze” 2016-ban, s az első 2015. október 31. óta.
– Idén először fordult elő, hogy a kispestiek két, egymást követő idegenbeli mérkőzésükből egyet sem veszítettek el.
– A bajnokság első két fordulójában nem született öngól, ezen a találkozón kettő is.
– A két csapat legutóbbi öt egymás elleni bajnoki mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni a pályaválasztó.



ÚJPEST FC–PAKSI FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Lázok (12.)

– Megtört a jég: kilenc sikertelen kísérlet után az Újpest otthon (eddig mindig a Megyeri úton) le tudta győzni a zöld-fehéreket. A mostanit megelőző legutóbbi siker dátuma: 2010. április 24.
– Lázok János 2013. március 2-án négy gólt szerzett a Paks játékosaként az Újpest ellen, a Megyeri úton 6-0-ra megnyert találkozón. Most a lila-fehéreket segítette a három ponthoz. A csatár tavaly július 18. óta először szerzett bajnoki gólt.
– A Paks tíz emberrel fejezte be a mérkőzést az Illovszky Stadionban, Bartha László kiállítása miatt (93.).
– Nebojsa Vignjevics együttese február közepe óta a kilenc hazai bajnoki meccséből hármat tudott megnyerni.
– Az Újpest április 6. óta először nem kapott gólt hazai bajnoki mérkőzésen.
– Csertői Aurél csapata még nyeretlen a bajnokságban, két döntetlen után kikapott. Mindhárom mérkőzésén kapott egy gólt, most először nem szerzett ellenben.
– 2011 augusztusa óta, közel öt éve mindössze másodszor fordult elő, hogy a Paks nem szerzett gólt bajnoki mérkőzésen az Újpest vendégeként.



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK 6-2 (1-0)
Gólszerzők: Trinks (34.), Leandro (51.), Djurićin (63., 86.), Dilaver (67.), Gera (85.), illetve Vela (78.), Tamás (90.)

– A Ferencváros megismételte a tavalyi idénykezdetet, éppen úgy kilenc ponttal áll három forduló után, mint akkor. Ugyanakkor 2015-tel szemben (hét) immár tíz szerzett gólnál tart.
– A háromgólos Böde mögé az egyaránt kétgólos Trinks és Djurićin is felzárkózott a góllövőlistán. Leandro tavaly október 31-én, Gera Zoltán április 16-án szerzett a mostanit megelőzően legutóbb gólt az OTP Bank Ligában. Emir Dilavernek ez volt az első gólja a magyar NB I-ben.
– Hat bajnoki gólt a Fradi Thomas Doll irányításával korábban egyszer sem szerzett. Hasonló gólparádéra az élvonalban legutóbb 2000. május 27-én, a Haladás ellen volt képes. (Akkor is 6-2).
– A Ferencváros korábban csak két alkalommal tudott hat gólt lőni a Diósgyőrnek: 1940-ben bajnoki mérkőzésen, amikor 6:3-ra nyert idegenben, illetve két esztendővel később, amikor 6:2-re győzött a Hungária körúton rendezett Magyar Kupa-döntőben. Saját pályán most először sikerült.
- Horváth Ferenc együttese mindhárom eddigi bajnokiján két gólt szerzett az idényben. Most kapott először gólt akcióból, mindjárt ötöt.
– A spanyol Vela a második magyarországi bajnokiján megszerezte az első gólját. Tamás Márknak ez volt a második gólja, az elsőt, ugyancsak a 90. perc környékén, Diósgyőrben az Újpestnek lőtte.
– A Diósgyőr több gólt szerzett bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában (kétszer kettőt) 2016-ban, mint bármelyik más vendégcsapat, mégis csak egy pontot szerzett. Tavasszal 2-2-re végzett.
– A Ferencváros még veretlen 2016-ban bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában, de nyolc mérkőzéséből ötön is két gólt kapott.



DEBRECENI VSC-TEVA–GYIRMÓT FC GYŐR 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Horváth Zs. (15.), Korhut (20.), Tisza (58.), Takács T. (69.)

– Herczeg András a 2010 őszi távozását követően győzelemmel tért vissza az élvonalba. Mindössze három játékost, Brkovicsot, Szekulicsot és Horváthot hagyta meg a kezdőben Kondás Elemér utolsó tizenegyéből.
– A DVSC-Teva először nyert bajnoki meccset az idényben.
– Takács Tamás a debreceniek egyetlen játékosa, aki a mostani idényben két bajnoki találkozón is szerzett már gólt.
– Horváth Zsolt márciusban a Puskás Akadémia ellen, Korhut Mihály tavaly decemberben a Videoton FC ellen, Tisza Tibor áprilisban, az Újpest ellen szerzett legutóbb bajnoki gólt.
– A DVSC-Teva február 13-án, a Vasas ellen szerzett a mostanit megelőzően legutóbb egy meccsen négy bajnoki gólt.
– A Gyirmót két döntetlen után története első élvonalbeli vereségét szenvedte el.
– A mostanit megelőző legutóbbi Herczeg-Urbányi bajnoki párharc is előbbi négygólos sikerét hozta. 2010. augusztus 14-én a Loki 6-2-re nyert az Oláh Gábor utcai pályán a Kecskeméti TE, Urbányi István akkori csapata ellen.



MTK BUDAPEST–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC 0-1 (0-0) Gólszerző: Kink (58.) – A Mezőkövesd, amely sikerével feljött a negyedik helyre a tabellán, 2013. szeptember 14-én nyert a mostani előtt legutóbb idegenbeli bajnoki mérkőzést az élvonalban.
– Tarmo Kink 2014 áprilisa óta először szerzett gólt a magyar élvonalban. Igaz, azóta csupán öt mérkőzést játszott. Az észt csatár 22 gólnál tart az NB I-ben, de ez volt az első, amelyet az MTK ellen szerzett.
– Ugyancsak 2013. szeptember 14. óta először játszott idegenbeli élvonalbeli bajnokit a Mezőkövesd, kapott gól nélkül.
– Az MTK mindössze egy pontot szerzett a két újonc ellen, a legutóbbi két fordulóban. Egyetlen szerzett gól nélkül.
– A tavaszi zárást is beleértve az MTK a legutóbbi négy, pályaválasztóként játszott bajnoki meccsét elveszítette.
– Teodoru Vaszilisz legénysége a legutóbbi nyolc hazai meccséből heten csak az egyik csapat szerzett gólt, ha úgy tetszik, az első gól döntött. A nyolcadik 0-0-ra végződött.
– A Mezőkövesd három mérkőzést játszott eddigi élvonalbeli történetében az MTK ellen, ezek közül kettőt 1-0-ra megnyert.



VIDEOTON FC–VASAS FC 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Vinícius (94.), illetve Korcsmár (70.), Pavlov (80.)

– A Vasas 15 év után győzte le ismét idegenben a Videoton FC-t.
– Az angyalföldi csapat továbbra is százszázalékos, méghozzá a három Európa Liga-induló legyőzésével.
– A piros-kékek hat góljának felét középső védők szerezték. Korcsmár Zsolt a második bajnoki gólját érte el a Vasasban, az elsőt tavasszal a Puskás Akadémia ellen lőtte.
– Jevgenyij Pavlov tavaly az MTK ellen szerzett a mostanit megelőzően legutóbb bajnoki gólt.
– A Vasas a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését megnyerte.
– A Vidi még rosszabbul kezdte a bajnoki idényt, mint tavaly, akkor három pontja volt három forduló után, most egy.
– A székesfehérvári csapat, noha már a tavasszal is Felcsúton rendezte a hazai bajnoki mérkőzéseit, Horváth Ferenccel veretlen maradt a bajnokságban pályaválasztóként. Henning Berggel eddig kettőből kettőt veszített.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS