Pontelőnnyel vezet a Ferencváros, ismét nyert a DVSC

2016. augusztus. 08., 14:05   |    

Pontelőnnyel vezet a Ferencváros, ismét nyert a DVSC

A magyar futballtörténelemben nehéz kimondani, hogy ilyen még soha nem történt, fogalmazzunk úgy: emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy egy teljes fordulóban egyetlen hazai gól se szülessen. Az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényének negyedik fordulójában megtörtént.

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB: 0-0
– A Ferencváros, akárcsak az előző idényben, egy idegenbeli 0-0-val rontotta el addig százszázalékos mérlegét. 2015 őszén ez a tizedik fordulóban (a Puskás Akadémia ellen) történt, most a negyedikben.
– Thomas Doll együttese közel egy éve, 2015 szeptembere, a fentebb említett, felcsúti találkozó óta nem játszott gól nélküli mérkőzést az OTP Bank Ligában.
– Dibusz Dénes a csapat legutóbbi három idegenbeli bajnoki mérkőzésén nem kapott gólt.
– A Ferencváros a legutóbbi öt, vendégként játszott bajnoki találkozójából csak kettőt nyert meg.
– 2016-ban mindössze másodszor fordult elő, hogy a Fradi az idegenbeli bajnoki mérkőzését szerzett gól nélkül zárta. (Az első alkalom a Videoton elleni, április huszadikai 0-1 volt.)
– A Paksi FC az első négy fordulóban három döntetlent ért el, még nyeretlen.
– Csertői Aurél együttese négy bajnoki és egy ligakupa-vereség után játszott ismét döntetlent (egyébként: ismét 0-0-t) a Ferencváros ellen.



DIÓSGYŐRI VTK–BUDAPEST HONVÉD: 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Eppel (3., 45+1. - mindkettőt 11-esből), Koszta (93.)
– A Bp. Honvéd 2016-ban már másodszor nyert Diósgyőrben. A DVTK három idei hazai bajnoki vereségéből kettőt a kispestiek ellen szenvedett el.
– A diósgyőriek a legutóbbi négy hazai bajnoki mérkőzésükből hármat elveszítettek.
– Horváth Ferenc együttese a legutóbbi két bajnoki fordulóban kilenc gólt kapott. A DVTK történetében ilyenre (vagy még többre) 2007 novembere óta nem volt példa. Akkor az Újpesttől négyet, a Győri ETO-tól ötöt kapott a gárda. (Majd a következő két fordulóban a DVSC-től hármat, a Siófoktól négyet.)
– A Bp. Honvéd mind a hat eddigi gólját idegenben szerezte a bajnoki idényben. Mi több, mind a hét bajnoki pontját is vendégként gyűjtötte.
– Marco Rossi csapata tavaly december eleje óta ötödször nyert idegenben, háromszor 3-0-s gólkülönbséggel.
– A Bp. Honvéd 2014 novembere óta először szerzett egy bajnoki meccsen két tizenegyesgólt. Akkor Souleymane Youla duplázott, a Ferencváros ellen.
– Eppel Márton az eddigi 15 honvédos bajnokiján nyolc gólt szerzett. Harmadszor duplázott.
– A Kisvárdáról visszatért Koszta Márk az első élvonalbeli bajnoki gólját lőtte.


VASAS FC–ÚJPEST FC: 0-1 (0-0)
Gólszerző: Bardhi (85.)
– A Vasas is elveszítette százszázalékos mérlegét, a piros-kékek egyébként öt mérkőzésből álló győzelmi sorozatot buktak el.
– Hazai pályán április 16. óta először kapott ki az angyalföldi legénység.
– 2016. március 8. óta először maradt szerzett gól nélkül hazai bajnoki mérkőzésen a Vasas. Az idegenbelieket is beszámítva március 12. óta először nem tudott a kapuba találni.
– Az Újpest – minden sorozatot beleértve – a legutóbbi hét meccséből hatszor nyerni tudott a piros-kékek ellen.
– A bajnokságot két vereséggel kezdő lila-fehérek két egymást követő győzelemmel törtek előre az ötödik helyre. 2016-ban először nyert meg Nebojsa Vignjevics együttese két egymást követő bajnoki találkozót.
– Ugyancsak először fordult elő 2016-ban, hogy az Újpesten két egymást követő bajnoki mérkőzésen nem kapott gólt.
– Enis Bardhi a nyolcadik gólját jegyezte magyarországi élvonalbeli pályafutása során. 2016-ban eddig csak fővárosi riválisnak, sorrendben az MTK-nak, a Honvédnak és most a Vasasnak lőtt gólt.



MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–DEBRECENI VSC: 0-1 (0-0)
Gólszerző: Kuti (55.)
– Herczeg Andrással másodszor is nyert a DVSC, ráadásul kapott gól nélkül zárta a két újonc elleni találkozóit.
– A Loki vendégként mindössze másodszor nyert 2016-ban idegenben az OTP Bank Ligában. (Legutóbb Pakson győzött.) Tavaly augusztus 30. óta három idegenbeli siker áll a csapat neve mellett, mindegyik meccset 1-0-ra nyerte meg.
– Kuti Krisztián élete első élvonalbeli gólját szerezte meg. A 24. évében járó játékos eddig csak Herczeg Andrásnál játszott az OTP Bank Ligában.
– A DVSC-Teva emberhátrányban játszott az utolsó félórában, Tisza Tibor kiállítása miatt. A csatár legutóbb majdnem napra pontsan hat éve, 2010. augusztus 6-án kapott piros lapot az élvonalban.
– A Mezőkövesd először szenvedett vereséget a bajnoki idényben.
– Pintér Attila csapata a visszajutás óta először maradt szerzett gól nélkül.
– A DVSC-Teva először verte meg idegenbeli bajnoki mérkőzésen a Mezőkövedet, hiszen amikor utóbbi 2013–2014-ben ugyancsak az élvonalban szerepelt, 2-2-re végeztek.



GYIRMÓT FC–VIDEOTON FC: 0-4 (0-0)
Gólszerzők: Juhász (47.), Lazovics (58.), Pátkai (75.), Feczesin (89.)
– A Videoton FC először nyert a bajnoki idényben, következésképpen Henning Bergnek, a csapat norvég edzőjének ez volt az első győzelme az OTP Bank Ligában.
– A székesfehérvári együttes a mostanit megelőzően legutóbb 2014 őszén szerzett vendégként négy gólt (december 6., Dunaújváros-PASE 4-1), és győzött vendégként legalább négygólos különbséggel (november 29., Pápa 5-0).
– Feczesin Róbert, noha nem szerepelt eddig jól csapata a bajnokságban, az egyetlen játékos, aki három fordulóban is szerzett gólt. Böde Dániellel, Bognár Istvánnal és Eppel Mártonnal holtversenyben vezeti a góllövőlistát.
– Danko Lazovics az első gólját érte el a magyar élvonalban. Juhász Roland április 30-án, az Újpest elleni 3-0-n, Pátkai Máté tavaly augusztus elsején, a Diósgyőr ellen szerzett legutóbb bajnoki gólt – mostanáig.
– A Gyirmót a legutóbbi három fordulóban egyetlen gólt sem szerzett.
– A győri klub első élvonalbeli hazai vereségét szenvedte el.
– Még várni kell a gyirmótiak első élvonalbeli hazai góljára.



MTK BUDAPEST–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS: 0-2 (0-1)
Gólszerző: Hegedűs (39.), Williams (59.)
– Az MTK továbbra is szerzett gól nélkül áll a bajnokságban. A kék-fehérek még az előző idényben, április 16-án, a Ferencváros ellen szereztek gólt az OTP Bank Ligában. Immár 643 játékperce nem találtak a kapuba.
– Pályaválasztóként az MTK a legutóbbi öt élvonalbeli mérkőzését elveszítette. Az elmúlt húsz évben ilyenre nem volt példa.
– Ugyancsak pályaválasztóként 450 perce nem tudott gólt szerezni.
– A Haladás először győzött az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében. A szombathelyiek vendégként a legutóbbi négy bajnoki meccsükből hármat megnyertek (kettőt még tavasszal).
– A Budaörstől visszatért Hegedűs János élete első élvonalbeli gólját szerezte. Az ausztrál David Williamsnek ez már a harmadik gólja volt, az első kettőt lila-fehéreknek, az Újpestnek és a Békéscsabának lőtte.
– A Haladás a legutóbbi három alkalomból kétszer nyert az MTK ellen vendégként.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS