Nem bírt Skóciával női U19-es válogatottunk

2016. augusztus. 11., 15:55   |    

Nem bírt Skóciával női U19-es válogatottunk

A keddi döntetlen után ezúttal egy hajrában kapott góllal maradtak alul lányaink Skócia ellen.

Jól kezdte második mérkőzését Skócia ellen a magyar válogatott: az történt a pályán, amit a Turtóczki Sándor vezette szakmai stáb eltervezett. Bő negyedóra után a vezetést is megszerezték a magyar lányok. Egy gyönyörű, szélen vezetett támadás végén Szakonyi kiválóan adta be a labdát, ahol érkezett Krascsenics Petra és megszerezte a vezetést. A szünetig már nem esett több gól, így vezetéssel vonultunk pihenőre.

A második félidőben nagyobb sebességre kapcsoltak a skótok, aminek meg is lett az eredménye. A 62. percben saját kapunk előtt hibáztak a védőink, amit könyörtelenül kihasznált ellenfelünk. A gól visszavetette a játékunkat, ennek ellenére a hajrában egy szép egyéni megmozdulás után mégis ziccert tudtunk kialakítani: Krascsenics Petra azonban túl sokáig várt a lövéssel, így egy védő blokkolni tudott. Szinte fordulásból megkaptuk a második gólt, és mivel már csak három perc volt hátra a mérkőzésből, nem sikerült pontot menteni. Skócia nyert 2-1-re.

- Sajnos mi jöttünk ki rosszul a meccs fordulópontjaiból - kezdte értékelését Turtóczki Sándor szövetségi edző. - Ki nem kényszerített hibákból kaptuk a gólokat, és ezen mindenképp javítanunk kell. Ettől függetlenül dícséret illeti a lányokat, egyrészt mert Skócia egy erős csapat, és a felkészülésben is előttünk járnak, mégis nagy erőbedobásra kényszerítettük őket. Másrészt egy új felállást gyakoroltunk ezeken a meccseken, és a játékosok nagyon koncentráltan, odafigyelve játszottak. Zömében jól is működött a játékunk, a finomhangolásra pedig lesz még esélyünk a szeptemberi összetartásokon, amelyek alkalmával Ausztria korosztályos válogatottjával csapunk össze, illetve lesz egy összetartásunk októberben is a novemberi torna előtt.

Magyarország-Skócia: 1-2 (1-0)
Magyarország: Varga Luca – Kun Barbara (Horti Boglárka, 73.), Csigi Eszter, Turányi Lilla – Fél Patrícia, Gruber Brigitta, Krascsenics Csilla (Kis Gabriella, 55.), Fél Alexandra (Csiki, 73.),– Szakonyi Emese (Bodnár Bianka, 80.), Krascsenics Petra, Molnár Enikő (Csányi Diána, 55.)
Gól: Krascsenics Petra (14.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS