Strandlabdarúgás: Fontos magyar győzelem

2016. augusztus. 13., 09:45   |    

Strandlabdarúgás: Fontos magyar győzelem

Egy fontos versenyen mindig fontos a kezdés – ebből a szempontból senkinek nem lehet hiányérzete a magyar strandlabdarúgó válogatott első meccse kapcsán. A Siófokon zajló EBSL torna első meccsét a csapatunk magabiztos játékkal megnyerte.



Akik ismerik a magyar strandlabdarúgást, tudják, hogy Fekete Viktor az egyik olyan játékosa a magyar keretnek, aki fantasztikusan ollózik, ezzel állandó gólveszélyt jelent. Nos, még a mérkőzés felénél sem jártunk, a magyar csapat nagyszerűen játszott, 6-1-re vezetett, jöttek a szebbnél szebb megmozdulások. Egy lazán átlöbbölt labda szállt a felezővonal környékén Fekete Viktor felé, aki úgy gondolta, hogy a jelentős számú siófoki közönségnek bemutat egy látványos ollózást. Rákészült, remek mozdulattal ráfeküdt a levegőre, lendült a láb, s a labda nagy sebességgel indult el a lábáról a kapu felé - mindenki azt figyelte, hogy hol köt majd ki. A helyzetből nem lett gól, a kapus bravúrral védett. Amikor a labda már nem kötötte le a tekinteteket, akkor vette észre mindenki Fekete Viktort, aki fájdalmasan, összegörnyedve feküdt a pálya közepén. A játékvezető megállította a játékot, megnézte Viktort, majd azonnal segítségért intett. Holdampf Sándor, a válogatott masszőre futott is, de sajnos tehetetlen volt: Fekete Viktor könyöke kificamodott, csak azt lehetett látni, hogy teljesen természetellenesen áll. A játékos arcából kiderült: volt ennél már szebb élménye életében.

A mentő elvitte a magyar játékost, és ezzel elvitte a csapat magabiztosságának egy darabját is. Az eset némileg elbizonytalanította a mieinket, több hibával játszottak, mint korábban. A dán válogatott pedig, amely a meccs elején viszonylag kevés ellenállást tanúsított, kihasználta a hibákat, így a nagy különbségből tisztes különbség maradt. Ezzel együtt a magyar válogatott győzelme az első találkozón nem forgott veszélyben. Bebizonyosodott, hogy az idősebbek még sokat tudnak a tapasztalatukkal segíteni a válogatottat, és a fiatalok meghatározó, meccsdöntő teljesítményre képesek, összességében ez a válogatott alkalmas lehet arra, hogy a meghatározott célt, az A-csoportba jutást elérje.

De biztos, hogy nem lesz könnyű, hiszen Fekete Viktor helyére a szabályok szerint ezen a tornán már nem lehet másik játékos nevezni, így a mieink 9 játékossal kénytelenek játszani az elkövetkező két napon. S a homokon ez nem kis különbség.

EBSL-Torna, Siófok

Divizió B

Dánia–Magyarország 5-9
Vezette: Borisevics, Vocale, Zimmarmann, Benchabane
DÁNIA: Skott – Madsen, Ytte, Ryding, Larsen. Cs.: Jorgensen, Raedkjaer, Wiese, Dorph, Oster. Szövetségi edző: Steven de Oliveira Schumann
Gólszerző: Raedkjaer (2), Ytte (2), Wiese
MAGYARORSZÁG: Ficsór – Fekete, Besenyei, Berkes, Sebestyén. Cs.: Lipők, Szentes Bíró, Simonyi, Turós, Rutai. Szövetségi edző: Weisz Tamás
Gólszerző: Rutai (2), Simonyi (2), Fekete, Sebestyén, Szentes Bíró, Turós, Besenyei

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN: Azerbajdzsán–Bulgária 7-2


A tornán két csoportban pályára lépett 8 A-Diviziós válogatott is. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy Fehéroroszország, amely egy igen komoly, nagynevű brazil edzővel, Marco Octavióval dolgozik, fantasztikus védekezéssel, elképesztően koncentrált játékkal, gyakorlatilag hiba nélkül futballozva legyőzte a világranglista második helyén álló orosz válogatottat – igaz, az oroszok több fiatal játékost próbálnak beépíteni a keretükbe.

Olaszország igazolta Németország ellen, hogy nagyszerű formában van, nem véletlen a világranglista 4. helyezés.

Különleges hangulatú, izgalmas mérkőzést kerekített a lengyel és az ukrán válogatott, a két csapat hasonló erősségű, nem is tudták eldönteni a meccset sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban, a 9 métereseknél viszont Ukrajna többet hibázott, így nyertek a lengyelek.

A világbajnok portugál válogatott komolyabb megerőltetés nélkül, de roppant látványosan és eredményesen játszva nyert Románia ellen, úgy tűnik, idén sem jut sok babér másnak.

EREDMÉNYEK

Olaszország–Németország 5-2
Oroszország–Fehéroroszország 0-2
Lengyelország–Ukrajna 3-3 (9 méteresekkel 3-1)
Románia–Portugália 0-7

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS