U18: négy kapufa után negyedikként zártunk a Jezek-tornán

2016. augusztus. 20., 14:17   |    

U18: négy kapufa után negyedikként zártunk a Jezek-tornán

A szombati bronzmérkőzésen a japánok 2-0-ra legyőzték U18-as válogatottunkat a csehországi Vaclav Jezek-emléktornán.

U18-as válogatottunk pénteken jó játékkal 2-0-ra legyőzte a szlovákokat a csehországi viadalon, a szombat délelőtti bronzmeccsre azonban nem sikerült átmenteni a góllövő formánkat. A játékkal a japánok ellen sem volt különösebb gond, mezőnyben végig kiegyenlített volt a mérkőzés. Ellenfelünk a játékosai gyorsaságára építette játékát, de a mieink jól zárták a területeket, nem adtak lehetőségeket az elfutásokra. A mérkőzés elején nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, Kun Bertalan lövésénél a kapufa belső feléről kifelé pattant a labda. A 30. percben hibáztunk egy labdakihozatalnál, a japánok gyors támadást tudtak indítani, és megszerezték a vezetést. A folytatásban is kialakítottunk néhány nagy helyzetet, Szabó Levente és Lustyik Levente is lőtt egy-egy kapufát, de az egyenlítés nem jött össze. A 82. percben ellenfelünk egy szépen kijátszott kontra végén megszerezte második találatát is, és miután a hajrában ismét csak egy kapufával tudtunk válaszolni a gólra, így Japán 2-0-ra megnyerte a találkozót, és megszerezte a bronzérmet.

- Nem játszottunk rosszul, egy színvonalas mérkőzésen egyenrangú ellenfelei voltunk a jó erőkből álló japán csapatnak, sőt, nekünk voltak nagyobb helyzeteink, de ezúttal a kapufákkal sem volt szerencsénk, és az ellenfél kapusa is bemutatott néhány nagy védést. A szünetben kényszerűségből kellett kettőt cserélnünk, ennek ellenére jól folytattuk a meccset, de továbbra sem tudtunk élni a helyzetekkel. A végére elkészült az erejével a csapat, és fáradtan már nem jött össze a gólszerzés, így az döntött, hogy két hibánkat is kíméletlenül kihasználta az ellenfél. A torna első két mérkőzésén csak egyes periódusokban teljesítettünk megfelelően, az utolsó kettőre viszont már nem lehetett panasz, ezeken látszott, hogy van perspektíva az együttesben. Remek tapasztalatszerzési lehetőség volt számunkra a viadal, ázsiai, amerikai ellenféllel is játszhattunk, remélem, hogy az utolsó két mérkőzésen látott erényeket a későbbiekben is láthatjuk majd a csapattól - értékelt a találkozót követően Németh Antal.

Japán-Magyarország 2-0 (1-0)
Magyarország: Varga Ádám - Erdélyi Botond, Schäfer András, Berdó Máté (Virág Ákos, 46.), Adorján Gergő - Lustyik Levente, Németh Gergő (Rabatin Richárd, 46.) - Bolla Bendegúz (Bévárdi, 46.), Palincsár Martin (Gergye Dániel, 60.), Kun Bertalan - Szabó Levente

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS