Budapestre érkeznek az UEFA-elnökjelöltek

2016. augusztus. 23., 16:51   |    

Budapestre érkeznek az UEFA-elnökjelöltek

Ötödik alkalommal rendezik meg a visegrádi országok labdarúgó-szövetségeinek találkozóját. A rangos szakmai konferencián mindhárom UEFA-elnökjelölt ismerteti programját augusztus 24-én, Budapesten.

A Visegrádi Hatok, a cseh, a lengyel, a liechtensteini, az osztrák, a szlovák és a magyar szövetség rendkívüli konferenciáját ezúttal Csányi Sándor MLSZ-elnök kezdeményezte kimondottan azzal a szándékkal, hogy lehetőséget biztosítson a három UEFA-elnökjelölt számára, hogy a tagországok vezetői előtt mutassa be programját.

A visegrádi összefogás stratégiai célja, hogy erősítse a régió futballját, szakmai együttműködését, és emellett megoldásokat keressen a szövetségek aktuális kihívásaira. A közös munka során eddig elsősorban az utánpótlás, a női labdarúgás és a játékvezetés területén került előtérbe a tagországok kapcsolata, azonban az európai labdarúgás legfontosabb tisztségének közelgő választása aktualitást adott az egyébként éves találkozó rendkívüli összehívására.

Az Európai Labdarúgó Szövetség elnöki posztjára a spanyol Ángel María Villar, a szervezet jelenlegi első alelnöke, a szlovén szövetséget vezető Aleksandar Ceferin, valamint a holland elnök, a korábban a FIFA elnöki tisztségéért is harcba szálló Michael van Praag pályázik. A hivatalos választást majd az UEFA athéni kongresszusán tartják szeptember 14-én – ezért is irányul kiemelt figyelem a budapesti eseményre, hiszen a nálunk elhangzó kampánybeszédek akár a végeredményt is befolyásolhatják.

A választás azért vált szükségessé, mert a FIFA etikai biztossága 2015 decemberében az UEFA-elnöki tisztséget betöltő Michel Platinit eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS