Merkantil Bank Liga: NB I-ből érkezők rangadója a hétközi fordulóban

2016. augusztus. 23., 16:32   |    

Merkantil Bank Liga: NB I-ből érkezők rangadója a hétközi fordulóban

Szerdán rendezik az NB II, azaz a Merkantil Bank Liga hatodik fordulóját. Egymás ellen játszik a két, tavasszal még NB I-es csapat, a sereghajtó Békéscsaba és a Puskás Akadémia. A listavezető Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Dunaújvárosban, a Vác ellen lép pályára.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Kezdés: 16.00 óra)

A meggyengült békéscsabaiak eddig még nyeretlenek, mindössze egy pontot szereztek öt forduló alatt. Hazai pályán kikaptak a listavezetőtől, majd döntetlent (1-1) játszottak a Soroksárral, ezen a meccsen született eddigi egyetlen góljuk. A Puskás Akadémia együttese is gyengébben rajtolt a vártnál, különösen az szembetűnő, hogy csak a Cigánd kapott a felcsútiaknál több gólt. Igaz, a támadójáték elismerésre méltó: a 13 szerzett gól rekord a mezőnyben. A 2015–2016-os idényben a Békéscsaba a Puskás Akadémia mumusa volt, háromszor is megverte egy góllal.

CIGÁNDI FC–SOROKSÁR SC
(Kezdés: 17.30 óra)

Az újonc Balmazújvárosban fogadja a tavasz a mostani idény rosszul rajtolt sikercsapatát. A cigándiak pályaválasztóként előbb 7-0-ra kikaptak a Szeged 2011-től, majd az idény eddigi talán legnagyobb meglepetéseként, 2-1-re megverték a balmazújvárosi „főbérlőt”. A Soroksár a legutóbbi fordulóban szerezte meg első győzelmét, 1-0-ra verte a SZEOL-t. Idegenben rosszul teljesített, Zalaegerszegen és Kisvárdán kikapott, Békéscsabán döntetlent játszott az addig pont nélküli lila-fehérekkel.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS SC–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Kezdés: 17.30 óra)

Mind a két csapat újonc, mindkettő kiemelkedően szerepelt az előző idényben az NB III-ban. Ám a kettő közül csak a nyírségiek szerepelnek eddig jól a Merkantil Bank Ligában. Mátyus János együttese mindössze egy gólt kapott eddig, a legkevesebbet a mezőnyben. Négy szerzett góljával tizenegy pontot gyűjtött, s ezzel második. A kozármislenyiek kétszer mentek eddig vendégségbe, mindkétszer kikaptak, előbb a Szolnoki MÁV, majd a Siófok ellen.

MOSONMAGYARÓVÁRI TE 1904–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Kezdés: 17.30 óra)

Az újonc mosonmagyaróváriak nem kezdték rosszul az idényt, az első két fordulóban négy pontot szereztek. Azóta ellenben megtorpantak, háromszor is kikaptak. Pályaválasztóként is vereséget szenvedtek, igaz, a mezőny egyik élcsapatától, a Nyíregyházától. A Grosics Akadémia együttese szeszélyes középcsapat, két győzelemmel kezdett, majd kétszer kikapott, legutóbb pedig döntetlent játszott. Vendégként a Cigánd ellen szenzációsan szerepelt, ám a Vác ellen a másik arcát mutatta.

VÁC FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Kezdés: 17.30 óra)

A váciak továbbra is Dunaújvárosban rendezik a hazai mérkőzéseiket, ott fogadják a listavezetőt. Pályaválasztóként eddig két szoros, egygólos meccset játszottak, a Nyíregyházától kikaptak, a Szeged 2011-et megverték. A balmazújvárosiak eddig mindössze egy meccsen nem nyertek, s egy meccsen kaptak gólt, amikor bomba meglepetésre, 2-1-es vereséget szenvedtek Nyíregyházán a Cigándtól.

SZEGEDI EOL SC–SZOLNOKI MÁV
(Kezdés: 17.30 óra)

Szomszédvárak találkozója, presztízscsata, amelynek végén, ha a hazaiak nyernek, pontszámban befogják riválisukat. Még egyik csapat sem játszott döntetlent az idényben, A SZEOL megnyerte a két hazai meccsét, de elveszítette a három idegenbelit. A szolnoki vasutasok hasonlóan cselekedtek, csak többször játszottak otthon, s kevesebbszer idegenben: három győzelem a Tisza partján, két vereség vendégként.

BFC SIÓFOK–DOROGI FC
(Kezdés: 19.00 óra)

A siófokiak eddig hazai pályán hibátlanul teljesítettek, mindhárom meccsüket megnyerték, hét hazai góljuknál többet senki sem szerzett a mezőnyből. Kettőt kaptak, egyet a Mosonmagyaróvártól, egyet pedig a Kozármislenytől. Az újonc dorogi gárda kétszer játszott eddig idegenben, a Csákvár elleni döntetlen bravúrosnak, a zalaegerszegi vereség papírforma-eredménynek minősíthető.

ZALAEGERSZEGI TE–CEGLÉDI VSE
(Kezdés: 19.00 óra)

Zalaegerszegen egyetlen csapatnak sem lesz könnyű pontot szerezni az idényben. Az élvonalra aspiráló hazai gárda a Siófokot 4-1-re, a Dorogot 3-1-re verte meg. Az előző tavaszi hajrát is figyelve, a legutóbbi öt hazai bajnoki meccsén 15 pontot gyűjtött. A ceglédiek mindkét idegenbeli mérkőzésüket elveszítették eddig, a SZEOL-tól és a Csákvártól is 2-1-re kaptak ki.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAÖRS FC
(Kezdés: 19.00 óra)

Mind a két együttes a csákvári sporttelepen rendezi 2016 őszén a hazai bajnoki mérkőzéseit, így a vendégek esetében talán felesleges az idegenbeli formát értékelni. Érdekesebb, hogy mind a hat pontjukat Csákváron szerezték. A mostani pályaválasztó kétszer játszott eddig otthon, egyszer győzött, egyszer döntetlenre végzett. Legutóbb nyert a Ceglédi VSE ellen, de figyelemre méltó, hogy a legutóbbi hazai bajnokijából ez csak a második sikere volt.

SWIETELSKY-SOPRONI VSE–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Kezdés: 19.00 óra)

A soproni vasutasok ugyan „csak” kilenc ponttal állnak, de tavaszi önmagukhoz képest kiemelkedően teljesítenek. Csupán a listavezető balmazújvárosiaktól és a tavasszal még élvonalbeli felcsútiaktól kaptak ki, a további három meccsüket, a Budaörs, a Soroksár és a Szolnoki MÁV ellen, megnyerték. Hazai pályán még százszázalékosak. A Kisvárda 11 gólt szerzett eddig, ezzel második a Puskás Akadémia mögött. Még fontosabb: tíz pontjánál csak a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő és a Nyíregyháza gyűjtött többet. Idegenben győzött a Budaörs ellen Csákváron, majd a Kozármisleny ellen Pécsett, s csak Szolnokon veszített, nagy csatában, 3-2-re.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS