Strandlabdarúgó FIFA-játékvezetőink a siófoki homokon

2016. augusztus. 23., 16:43   |    

Strandlabdarúgó FIFA-játékvezetőink a siófoki homokon

A Beach Soccer Worldwide (BSWW) felügyelete alatt rendezték meg az Euro Beach League küzdelemsorozatát 12 válogatott részvételével.

Három napon át a siófoki MLSZ Beach Arénában próbált szerencsét Portugália, Olaszország, Oroszország, Lengyelország, Ukrajna, Fehéroroszország, Románia, Németország, Azerbajdzsán, Bulgária, Dánia, és Magyarország az Euro Beach Soccer League keretében.

A divízió B zárómérkőzésén telt ház előtt a magyarok 3-0-ra kikaptak az azerbajdzsániaktól, de a Weisz Tamás szövetségi edző által irányított csapatunk is ott lesz a Cataniában rendezendő európai szuperdöntőn.

A siófoki tornán 12 FIFA-kerettag játékvezető bíráskodott, köztük Baghy Csaba és Legeza László. Nemzetközi instruktorként Mészáros Istvánt delegálta az illetékes szövetség. Mindkét magyar bíró 6 találkozón bizonyíthatott. A zárónapon kiemelt mérkőzést kaptak: a Németország-Lengyelország párharc döntött arról, hogy melyik csapat utazhat a Superfinal-ra, végül a németek győztek.

Ez Legeza László bemutatkozó éve nemzetközi kerettagként. Az idén 23 NB I-es mérkőzést vezetett és az ellenőri értékelések alapján ő végzett az élen. Három tornára delegálták, ahol 18 találkozón állt helyt.

Baghy Csaba úgyszintén 23 első osztályú meccsen bíráskodott, és a hazai bajnokságban küzdő csapatok szavazatai alapján az Év Játékvezetőjének választották. A nemzetközi mérkőzéseken nyújtott teljesítményének köszönhetően meghívták az augusztus végi, Cataniában megrendezendő Euro Beach Soccer League Superfinal&Promotion Final-ra, ami a strandfoci Európa-bajnokságának döntője. Olaszországból nem tér haza, ugyanis a FIFA-továbbképzés után részt vesz a szeptember 2-11-ig tartó FIFA Beach Soccer World Cup 2017 európai selejtező-sorozatán, Jesolóban.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS