Kassai Viktor Mariborban vezet EL-visszavágót

2016. augusztus. 25., 07:37   |    

Kassai Viktor Mariborban vezet EL-visszavágót

Kétgólos hátrányban vannak a szlovén házigazdák az azeri vendégekkel szemben.

Kétévente magyar játékvezetők bíráskodnak Mariborban az Európa Ligában: négy esztendeje Vad II István (Tóth Vencellel, Albert Istvánnal, Bognár Tamással, Fábián Mihállyal és Szpisják Zsolttal) vezette a Lazio vendégjátékát, tavalyelőtt úgyszintén Vad II István (Albert Istvánnal, Szpisják Zsolttal, Andó-Szabó Sándorral, Szabó Zsolttal és Viszokai Lászlóval) bíráskodott a Sevilla látogatásakor, hamarosan pedig Kassai Viktor sípjelére kezdődik a Qäbälä szlovéniai találkozója.

A sikeres Európa-bajnokság után az első számú hazai játékvezető újabb rangos próbatétel előtt áll. Két éve a Maribor skóciai meccsén fújta a sípot, a Celtic elleni összecsapáson is Ring György és Tóth Vencel voltak az asszisztensei. Azeri együttesnek utoljára 2005-ben vezetett: a Neftci Baku–Anderlecht BL-selejtezőn Kelemen Attila és Erős Gábor segítették asszisztensként.

A nemrég BL-főtáblás Maribor a 2016/2017-es EL-selejtezőben a bolgár Levszki Szófiát idegenben lőtt góllal búcsúztatta (1-1) a gól nélküli otthoni döntetlen után. A Darko Milanic edző által irányított gárda az Aberdeen ellen a skóciai 1-1-et követően hazai pályán az utolsó percben öngóllal nyerve jutott tovább. A tizenháromszoros bajnok és nyolcszoros kupagyőztes Lilák (Vijolicasti a becenevük) ikonja a 32 éves brazil csatár, Tavares, aki nyolc esztendeje játszik náluk. Jelmondatuk: en klub, ena cast, vagyis egy csapat, egy becsület.

A Panathinaikoszt is legyőző, tavaly EL-csoportkörös Qäbälä jól ismert a magyar futballbarátoknak, hiszen az aktuális kiírásban az MTK-t búcsúztatták az azeriek kettős győzelemmel (2-1, 2-0). Előtte a grúz Samtredia együttese ellen is oda-vissza nyertek (5-1, 2-1). A francia Lille otthonában ikszeltek (1-1), Bakuban pedig Ozobic gólja döntött. A csapat menedzsere az Arsenalban több mint 500 bajnokin pályára lépett Tony Adams. Keretükben az azerieken kívül szerepel ukrán, francia, grúz, horvát, brazil, szerb, libériai, észt, kazah és lengyel légiós is.

A Qäbälä–Maribor EL-selejtező első felvonásának a bakui Dalga Stadium adott otthont. Tavares találatával bő negyedóra múltán a vendégek szereztek vezetést, majd az első félidőben az észt Sergei Zenjov egyenlített. Az 50. és az 52. percben a francia Bagaliy Dabo duplázott, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Az ukrán Roman Hrygorcsuk edző révén irányított Qäbälä tehát két gólos előnnyel várhatja a visszavágót, amely augusztus 25-én 20.15 órakor Kassai Viktor sípjelére kezdődik. Miként az Eb-n, ezúttal is biztos támaszt nyújthat neki a két asszisztense, Ring György és Tóth Vencel, tartalék-játékvezetőként pedig Bognár Tamás ügyel egyebek között a kispadok rendjére.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS