U21: négygólos győzelem Liechtenstein ellen

2016. szeptember. 01., 22:00   |    

U21: négygólos győzelem Liechtenstein ellen

A magyar válogatott Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen 4-0-ra legyőzte Liechtenstein korosztályos csapatát.

A magyar válogatott csoportja negyedik helyét foglalta el a találkozót megelőzően, míg a vendég liechtensteiniek szerzett pont nélkül az utolsó helyen álltak. A sorozat első mérkőzésén, a két csapat liechtensteini összecsapásán a magyar válogatott 6-0-ra nyerni tudott, így a gyirmóti találkozón a mieink abszolút esélyesként léptek pályára.

A magyar csapat első mérkőzésén lépett pályára a német Michael Boris szövetségi edző irányításával, aki kifejezetten támadó szellemben küldte pályára az együttest, a mieink már az első percektől kezdve hatalmas fölényben futballoztak. Az első félidőben belső védőinknek csak akkor volt esélyük játékba avatkozni, ha rögzített szituációknál feljöttek az ellenfél kapuja elé, a térfelünkön ugyanis a legritkább esetben fordult meg a labda.

Egymás után futottak a magyar akciók a pályán, szélső védőink, Osváth Attila és Forgács Dávid folyamatosan segítették a széleken való támadásokat, és többször is sikerült feltörni a tömörülő liechtensteini védelmet. Az első gólunkra a 18. percig kellett várni, ekkor Osváth tette be középre a labdát, Mervó Bence pedig megelőzve védőjét, 10 méterről, kapásból a kapu bal oldalába belsőzött (1-0). A gól után is megmaradt a magyar fölény, de a befejezéseinkbe rendre hiba csúszott, így hiába lőttük körbe a vendégek kapuját, az eredményen nem tudtunk változtatni.

A szünetben Gera Dániel érkezett Holender Filip helyére, a játék képe viszont nem változott, nyomasztó magyar fölénnyel teltek a percek. A 60. percben született meg a második magyar gól, ezúttal Forgács Dávid futott fel a bal oldalon az alapvonalig, középre ívelt, az érkező Berecz Zsombor pedig 6 méterről a bal alsó sarokba fejelt (2-0).

hunlich1|

A 68. percben, a 11. magyar szöglet után növeltük tovább a különbséget, a labda a védőkről visszakerült a jobb oldali sarokrúgást elvégző Zsótér Donáthoz, ő ismét középre ívelt, Mervó Bence pedig 6 méterről a léc alá fejelt (3-0). A következő percekben kétszer is a liechtensteini kapus bravúrja mentette meg a vendégeket az újabb kapott góltól, de a 78. percben ő sem segíthetett: Berecz Zsombor bal oldali szabadrúgása után a Szilvási Péterrel felugró Frick fejéről pattant a hálóba a labda (4-0). Az utolsó tíz percben is szerezhettünk volna gólokat, de a vendégek végül megúszták négy kapott találattal a lefújásig.

A megszerzett három ponttal a magyar válogatott feljött a harmadik helyre a csoportban, jobb gólkülönbségével megelőzve a szintén 11 pontos izraelieket.

- Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal kevésbé. Az első félidőben túl lassú volt a játékunk, a másodikban már jobb volt a tempó, ekkor jöttek a helyzetek is. A második félidei teljesítményből kell kiindulnunk a következő, lengyelek elleni felkészülési mérkőzés előtt - mondta a mérkőzést követően Michael Boris szövetségi edző.

Magyarország-Liechtenstein 4-0 (1-0)
Magyarország: Nagy Gergely - Osváth Attila (Varga Szabolcs, 74.), Szilvási Péter, Bobál Dávid, Forgács Dávid - Vida Máté (Géresi Krisztián, 63.), Berecz Zsombor - Holender Filip (Gera Dávid, 46.), Nagy Dominik, Zsótér Donát - Mervó Bence
Gólszerző: Mervó 18., 69., Berecz 60., Frick (öngól) 79.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS