Bognár a válogatottból töltené fel a Diósgyőrt is

2016. szeptember. 03., 09:16   |    

Bognár a válogatottból töltené fel a Diósgyőrt is

Bognár István figyel és tanul a válogatott keretben, hogy aztán klubcsapatának is átadhassa a pozitív élményeket. Sokat fejlődött az elmúlt egy évben, a felkészülés alatt pedig kiadott magából mindent.

Bognár Istvánnak eddig remek szezonja van: a Diósgyőr alapemberévé vált, gólerős játékával pedig felkeltette az A-válogatott szakmai stábjának érdeklődését is, és rögtön bizonyítani is tudott: bekerült a Feröerre utazó szűk keretbe is.

– Két szép győzelemmel nyitottuk a szezont a Diósgyőrrel, de aztán sajnos megtört a lendület és gödörbe kerültünk, zsinórban jöttek a vereségek – igaz, egyre szűkebben. Az utolsó meccsünkön aztán végre sikerült újabb pontot szereznünk, éppen a listavezető Vasas ellen, remélem, ez megadja a lökést a folytatáshoz. Én mindenképpen azon leszek, hogy a lehető legtöbb inspirációt gyűjtsem be a válogatottnál; érzelmileg és szakmailag is szeretnék minél többet magamba szívni ebből a környezetből, feltöltődni. Bízom benne, hogy Elek Ákossal közösen magunkkal tudjuk vinni ezt a hangulatot a Diósgyőrhöz is – mondta az mlsz.hu-nak a fiatal irányító, aki csak titkon remélte, hogy ott lehet majd a válogatott idei első vb-selejtezőjén.

– Megtisztelő, hogy itt lehetek, remek érzés ehhez a közeghez tartozni, és egyben inspiráló is: sokat tanulhatok a társaktól és a szakmai stábtól is. Csak reménykedtem benne, hogy ott leszek a szűk keretben is, de tiszta lelkiismerettel vártam a kapitány döntését, mert mindent kiadtam magamból az edzéseken és az U21-es válogatott elleni tesztmeccsen is.

Bognár szerencsésnek tartja magát, mert olyan poszton játszik, ahol a megoldásaival nyomot tud hagyni a szurkolókban és a szakemberekben – legalábbis ez a célja.

– Diósgyőrben és a válogatottban is a 8-as, 10-es poszton futballozok. Ez lehetőséget ad a látványos megoldásokra, gólokra, gólpasszokra, nekem ezt az esélyt kell megragadnom, hogy kitűnjek a mezőnyből. Emellett persze az is fontos, hogy ne váljak luxusjátékossá a csapat számára, nekem is ki kell vennem a részem a védekezésből. Az elmúlt egy évben ezen a területen is sikerült fejlődnöm. Bernd Storck elsősorban azt várja tőlem, hogy zárjam a területeket, blokkoljam a passzsávokat, de megvívom a fizikai párharcokat is. Támadni persze jobban szeretek, a legjobb érzés akkor fog el, ha egy nehéz labdával sikerül gólpasszt adnom egy társamnak. Azért a gólszerzés sem utolsó dolog – nevette el magát Bognár, aki idén már háromszor is betalált az őszi szezonban.

bognár kispest|Bognár szerint mindennek az az alapja, hogy jól teljesítsen a klubjában A sikeres szezon ellenére a játékos tudja, miben fontos még fejlődnie, és milyen kihívásokra kell választ találnia.

– A szövetségi kapitány azt tudatosította bennem, hogy ne csak az extra passzokat keressem, hiszen nem lehet minden helyzetből a kapura törni. Magammal szemben nekem is az az elvárásom, hogy ne veszítsek egyszerű labdákat a középpályán, és erre figyelmeztet a stáb is. A mezőnyben fontos a passzpontosság, és ehhez sokszor türelmesnek kell lenni. Rám ez átvitt értelemben is igaz: egyelőre a kerettagságnál járok, fel kell készülnöm arra, hogy csak fokozatosan vezet út a csapatba. Csereként például nem ugyanaz pályára lépni, mint az első perctől, másképp építi fel magában az ember a meccsét, és mivel a Diósgyőrben általában kezdő vagyok, ezt a szerepet is tanulnom kell.

Bognár hangsúlyozta: ha a kispadról kell beszállnia a meccsbe, akkor azt a stábbal előre meg tudják tervezni; mely területeken kéri a labdát, hol lehet megbontani az ellenfél védelmét, emiatt talán jobb és gyorsabb döntéseket tud hozni éles szituációkban. Márpedig a kreativitásra szükség lesz a győzelemhez a játékos szerint.

– Fel kell készülnünk a kinti körülményekre: az ellenfél kellemetlen stílusú, a műfű vagy a rossz idő sem ideális, de nem szabad ezzel foglalkozni. Dominálnunk kell a meccset, és lehetőség szerint minél előbb megszerezni a vezetést, mert akkor egy sokkal nyugodtabb meccset tudunk játszani. Hiszek abban, hogy kombinatív játékkal, ötletességgel, a taktika fegyelmezett betartásával és egy-egy egyéni villanásnak köszönhetően meg tudjuk nyerni az első vb-selejtezőnket – mondta a 25 éves középpályás.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck egyébként edzői pályafutásának legfiatalabb keretét hirdette ki a Feröer-szigetek elleni, szeptember 6-i vb-selejtezőre.

Vb-selejtezők, B-csoport
2016. szeptember 6., kedd
20.45: Feröer–Magyarország
20.45: Andorra–Lettország
20.45: Svájc–Portugália

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS