Főoldal > A Válogatott > Két edzéssel folytatta felkészülését a válogatott

Két edzéssel folytatta felkészülését a válogatott

Pénteken már teljes kerettel folytatódott a szeptember 6-i, feröeri világbajnoki selejtezőre készülő A-válogatott felkészülése.
Bernd Storck szövetségi kapitány együttese csütörtökön az orvosi vizsgálatokon teljesen egészségesnek bizonyult Szalai Ádámmal bővült, pénteken pedig csatlakozott a kerethez Vida Máté is, aki tegnap még az U21-es válogatottal játszott Eb-selejtezőt Liechtenstein ellen.

– Örülök, hogy az U21-es csapatból meghívót kaptam az A-válogatotthoz is. Úgy gondolom, itt nekem először az edzéseken kell bizonyítanom, igyekszem bátran odatenni magam, és megmutatni, hogy mit tudok. Nagy Ádám esete inspirál: az Észak-Írország elleni Eb-selejtezőn váratlanul kellett pályára lépnie egy sérülés miatt, és azonnal bizonyított is, azóta pedig szinte kirobbanthatatlan a csapatból. Én is próbálok úgy készülni, hogy lehessen rám számítani akár éles helyzetben is, képes legyek felvenni a versenyt a legjobbakkal – fogalmazott a Feröer elleni meccs előtt Vida Máté.

A játékos az mlsz.hu-nak elmondta: a Vasasban is hasonló szerepben játszik, mint a válogatottban, bár a klubcsapatában kicsit nagyobb szabadsága van.

– Stabilan meg kell tartanom a védelem előtt felvett pozíciómat; labdakihozatal esetén nekem kell forgatni a játékot, hogy meg tudjuk tartani a labdát, ne kelljen elrúgni. Védekezésben pedig meg kell vívnom a párharcokat, és bár a fizikumomat lehetne még erősíteni, nem ijedek meg a test-test elleni összecsapásoktól sem. Ezen a poszton szükség van egy egészséges agresszivitásra, és ezt el is várják tőlem. Ugyanakkor az is fontos, hogy olvasni tudjam a játékot, és a passzsávok lezárásával is tudjak labdát szerezni. A Vasasban nem négy, hanem három védővel játszunk, és a taktikánk összességében nagyobb szabadságot ad nekem, így többször tudok a kapu elé kerülni második hullámban, de ha lehetőségem adódik, a válogatottban is meg fogom próbálni. A gólszerzés lehetősége mindig kimondottan motivál - tette hozzá a fiatal középpályás.

A válogatott pénteken két edzést tartott, a délutánin már hangsúlyosabban előkerültek a taktikai elemek. Szombaton egy edzés szerepel a programban, míg vasárnap egy itthoni gyakorlást követően utazik el Feröerre a csapat.
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • A Válogatott

  Bernd Storck kihirdette az NB I-ből meghívott játékosok névsorát a soron következő két világbajnoki selejtező-mérkőzésre. A szövetségi kapitány a már korábban meghívott 13 légiós mellé ugyanennyi itthon játszó labdarúgóra számít a vasárnap kezdődő felkészülés során.

  26 fős kerettel készülünk Lettország és Portugália ellen
 • A Válogatott

  A rendkívül fiatal magyar válogatott hiába játszott mezőnyfölényben az oroszok ellen, a rutinosabb vendégek 3-0-ra megnyerték a két csapat felkészülési mérkőzését a Groupama Arénában.

  A nagyobb rutin győzött a Groupama Arénában
 • U19

  Michael Boris szövetségi edző négynapos edzőtáborozást tartott az U19-es válogatott bővebb keretében számításba vett labdarúgóknak.

  U19: 23 játékos bizonyíthatott Telkiben
 • U21

  Csütörtökön délelőtt megtartották az U21-es Eb-selejtező sorozat csoportbeosztását, a svéd, a török és a belga válogatott is az ellenfeleink között lesz.

  U21: Szeptemberben Málta ellen kezdjük az Eb-selejtezőket
 • Futsal férfi válogatott

  A magyar futsalválogatott hétfőn és kedden is megmérkőzött a kétszeres világbajnok, hétszeres Európa-bajnok, jelenlegi Eb-címvédő spanyolokkal Nyíregyházán. A spanyolok mindkét mérkőzést megnyerték, de a mieink számára ezúttal nem az eredmény volt a fontos.

  A legjobbaktól tanulhatott a futsalválogatott
 • U16

  U16-os válogatottunk lejátszotta e heti második felkészülési mérkőzését is Telkiben, az ukránok ellen.

  U16: súlyos vereséget eredményeztek a hibáink
 • U19

  U19-es válogatottunk a görög válogatottal mérkőzött meg Telkiben, és Csernik Kornél 85. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött.

  U19: hajrágóllal vertük a görögöket
 • A Válogatott

  A szövetségi kapitány a három pont mellett a fiatalok jó teljesítményének is örült.

  Bernd Storck: Fontos győzelmet arattunk
 • A Válogatott

  Tegnap este egy hosszú taktikai megbeszélésen a szakmai stáb minden fontos információt megosztott a játékosokkal a lettekkel kapcsolatban. Ma a reggelit követően a szokásos meccsnapi sétán vett részt a csapat Riga belvárosában, ahol több gyönyörű park is található a válogatott szállásának közelében.

  Gera Zoltán jó és rossz emlékeket is őriz a lettekről
 • A Válogatott

  A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint bár csapata alapvetően jó teljesítményt nyújtott, az egyéni hibák magas száma miatt nem sikerült pontot szerezni a svájciak ellen.

  Bernd Storck: Emelt fővel hagyhattuk el a pályát