Góltalan vb-selejtezős nyitány Feröeren

2016. szeptember. 06., 22:34   |    

Góltalan vb-selejtezős nyitány Feröeren

A magyar válogatott 0-0-ás döntetlennel kezdte meg a világbajnoki selejtező sorozatot a Feröer-szigeteken.

Válogatottunk Feröer-szigeteken kezdte meg a világbajnoki selejtező sorozatot, és az elmúlt két év tapasztalatai alapján roppant nehéz meccsre számított az elmúlt években rengeteget fejlődő házigazdák ellen. Bernd Storck szövetségi kapitány Gulácsi Péternek szavazott bizalmat a válogatott kapujában, a Lipcsében védő kapus előtt a "sztenderd" védőnégyes, a Fiola, Guzmics, Lang, Kádár összetételű kvartett szerepelt. Nagy Ádám futballozott a védősor előtt, előtte Elek Ákos és Kleinheisler László játszott középen, Dzsudzsák Balázs és Németh Krisztián pedig szélen. Ékként Priskin Tamás kapott lehetőséget.

Az első percekben a magyar válogatott lépett fel kezdeményezően, labdabirtoklási fölényben futballoztunk, de a feröeriek gyorsan felvették a ritmust, és kiegyenlítetté tették a játékot. Ellenfelünk szervezetten, fegyelmezetten védekezett, és a megszerzett labdákból pedig azonnal kontrákat indított, melyek végén többször is lövéssel fejezte be az akciót.

Bár a magyar válogatott próbálkozott 61 százalékban birtokolta a labdát, a két kapus közül Gulácsi Péternek volt több dolga, ő két kellemetlen lövést is hárított, míg feröeri kollégájának csak egyszer kellett védenie.

DSC_6938|

A 27. percben kényszerű cserét hajtott végre Bernd Storck, Priskin Tamás helyére Szalai Ádám érkezett. A változtatás után valamivel veszélyesebbek lettünk támadásban, de a széleken nem tudtunk a védelem mögé kerülni, továbbra is sok volt a pontatlanság a támadóharmadban, a feröeriek pedig ezeket kihasználva gyakran "megérkeztek" a térfelünkre.

A gólnélküli első félidőt követően Bernd Storck nem cserélt, a játék képe pedig alapvetően változatlan maradt, nálunk volt a labda, de nem tudtunk veszélyeztetni, a lelkesen, harcosan játszó feröeriek a középpályán rendre meg tudták zavarni akcióinkat, gyors ellentámadásaikra pedig továbbra is nagyon figyelnünk kellett. Negyedóra játék után a feröeriek rövid időn belül három hatalmas helyzetet is kialakítottak, ebben a periódusban bizony egyértelműen jobb volt a házigazda, nyomás alá került a kapunk, és örülnünk kellett, hogy döntetlennel fordultunk a játékrész második felére.

A 70. percben Nikolics Nemanja érkezett Németh Krisztián helyére, egyúttal Dzsudzsák átkerült a pálya bal oldalára. Nikolics három perccel beállása után helyzetbe került, de nem tudta maga elé tenni a labdát, oda lett a lehetőség. A 79. percben Szalai előtt csúszott el a labda a kapu előterében, majd Stieber Zoltán beállításával a magyar válogatott kihasználta harmadik cserelehetőségét is.

DSC_6878|

Gyorsan peregtek a percek, és nemcsak dominálni nem tudtunk, hanem hosszabb időszakokra beszorultunk a saját kapunk elé, a 86. percben Hallur Hansson hagyta ki a meccs legnagyobb helyzetét: kapufát lőtt. Egy perccel később Stieber lábában volt a győztes találat, de ezúttal a hazaiaknak volt szerencséjük, Nielsen kapus óriásit védett - ez a lehetőség is kimaradt. Az utolsó percekben mindkét csapat a győztes gólért hajtott, Elek Ákos lövése nem sokkal ment fölé, de a háromperces hosszabbítás végéig nem született gól, döntetlennel ért véget a találkozó.

Feröer-szigetek - Magyarország 0-0
Magyarország: Gulácsi Péter - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás - Nagy Ádám - Dzsudzsák Balázs, Elek Ákos, Kleinheisler László (Stieber Zoltán, 80.), Németh Krisztián (Nikolics Nemanja, 70.) - Priskin Tamás (Szalai Ádám, 27.)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS