Női U17: győztes főpróba Horvátországban

2016. szeptember. 15., 16:22   |    

Női U17: győztes főpróba Horvátországban

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő női U17-es válogatottunk utolsó felkészülési mérkőzésén 4-2-re győzött a horvátok ellen.

Dupla határmenti mérkőzést játszott a héten a női U17-es válogatott, ez a két meccs beillett az október elején, Bükön és Szombathelyen sorra kerülő Eb-selejtező minitorna főpróbájának. Kedden Szepetneken 2-2-es döntetlent játszott egymással a két csapat, csütörtökön a határ másik oldalán, Prelogban rendezték a "visszavágót".

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, Dorner Dóra már a 2. percben vezetést szerzett, Vachter Fanni a 9. percben megduplázta az előnyt, majd a 20. percben Dorner újabb találata már a 3-0-ás magyar vezetést jelentette. A horvátok a szünet előtt szorossá tették a mérkőzést, előbb egy szögletet követően szépítettek, majd egy rossz hazaadást lefülelve szerezték meg második góljukat. Ezúttal a második félidőben is a magyar válogatott támadójátéka volt jobb, és a 76. percben Pintye Vivien góljával beállítottuk a 2-4-es végeredményt.

- Benne volt a lányokban, hogy az előző meccs elszalasztott győzelme után mindenképpen meg szeretnék nyerni a találkozót, mentálisan erősek voltunk, és érezhetően jobban akartuk a sikert, mint ellenfelünk. A támadójátékunkkal elégedett voltam, a védekezésünk viszont még nem tökéletes, bosszantó, hogy ismét kaptunk gólt szögletből és egyéni hibából is. Megtaláltuk az alapcsapatot az Eb-selejtezőkre, remélem, az első tétmérkőzésünkig nem jön közbe sérülés, és a legerősebb együttesünkkel vehetjük fel a küzdelmet az ellenfelekkel - mondta az mlsz.hu-nak a mérkőzést követően Schumi Dorottya szövetségi edző.

Horvátország-Magyarország 2-4 (2-3)
Magyarország: Terestyényi Anna - Bódai Viktória, Jánosi Ninetta, Váradi Ráhel, Nagy Virág (Csolti Réka, 59.) - Vasas Lea, Gál Bianka (Papp Csenge, 41.) - Erdész Fanni (Pintye Vivien, 59.), Králik Fanni (Horváth Cintia, 41.), Dorner Dóra (Pusztai Sára, 70.) - Vachter Fanni

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS