OTP Bank Liga: borsodi rangadó, a fővárosban a Vidi és a DVSC

2016. szeptember. 16., 11:46   |    

OTP Bank Liga: borsodi rangadó, a fővárosban a Vidi és a DVSC

Izgalmas, nagy csatákra van kilátás az OTP Bank Liga kilencedik, szombati fordulójában, ha abból indulunk ki, hogy eddig közel hasonlóan teljesítő csapatok találkoznak. Az első a harmadikkal, a negyedik az ötödikkel, a hetedik a nyolcadikkal, a kilencedik a tizedikkel, a tizenegyedik a tizenkettedikkel találkozik. Csak a második Ferencváros és a hatodik DVSC-Teva összecsapása lóg ki a sorból, de ott sincs három pontnál nagyobb különbség a felek között.

ÚJPEST FC–VIDEOTON FC
(Illovszky-stadion, 18.30)

Az Újpest nagyon rosszul kezdett, majd utána négyszer győzött, s ezzel egyből az élmezőnybe ugrott, azóta ismét nyeretlen két mérkőzésen. Az eddigi négy győzelméből hármat Angyalföldön ért el. A Videoton FC az elmúlt hetekben jó formába lendült, az MTK elleni dunaújvárosi vereséget leszámítva sorban nyeri a meccseit, az utóbbi öt fordulóban 12 pontot gyűjtött. Vendégként azonban eddig csak egyszer győzött. A két csapat legutóbb az előző idény végén találkozott, a Vidi akkor nagyon simán, 3-0-ra győzött.

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Diósgyőr, 18.30)

A DVTK a legutóbbi hat forduló alapján kiesőhelyen állna, még az egyetlen, ezen a speciális tabellán utána lévő alakulattól, a Gyirmóttól is kikapott. Pályaválasztóként eddig három fővárosi csapattal, az Újpesttel (győzelem), a Bp. Honvéddal (vereség) és a Vasassal (döntetlen) játszott a szezonban. Ebben az idényben otthon minden mérkőzésén kapott, de a Honvéd ellen nem szerzett gólt. A Mezőkövesd a legutóbbi fordulóban 3-1-re megverte a Honvédot. Idegenben is ért már el értékes eredményeket, a legutóbbi, vendégként játszott meccsén pontot szerzett a Ferencváros ellen (2-2), előtte 1-0-ra legyőzte az MTK-t. Vendégként négy mérkőzéséből csak egyet veszített el.

BUDAPEST HONVÉD–MTK BUDAPEST
(Bozsik-stadion, 18.30)

A két alakulat közül a kispestiek állnak jobban egy hellyel a tabellán, de a legutóbbi három fordulóban a kék-fehérek szerepeltek eredményesebben. Marco Rossi együttese egy, Teodoru Vasziliszé hét pontot szerzett. Az MTK a nagyon rossz kezdés után idegenben is javult, Debrecenben és az Újpest ellen döntetlent játszott. Vendégként még veretlen. Az elmúlt négy fordulóban a két említett csapat mellett a Videotonnal és a Ferencvárossal játszott, a négy mérkőzésen nyolc pontot gyűjtött. A Honvéd legutóbb kikapott Mezőkövesden, immár három forduló óta nyeretlen. A Bozsik-stadionban három bajnoki meccséből csupán a Paks ellenit nyerte meg az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében. A két csapat legutóbbi tizenegy egymás elleni bajnoki mérkőzésén mindössze egy Honvéd-siker született.

SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–VASAS FC
(Sopron, 18.30)

A Haladás, szép sorozatát lezárva, legutóbb súlyos vereségbe lépett bele a Videoton FC ellen. Így is harmadik helyezettként fogadja a vendégként még veretlen listavezetőt. Mészöly Géza együttese Sopronban még ugyancsak veretlen a mostani idényben, sőt, amióta a Hűség városába költözött, csupán egyszer, a Ferencvárostól kapott ki. A Vasas idegenbeli mérlege lenyűgöző, április 6. óta immár hét mérkőzés óta nem kapott ki, a legutóbbi öt találkozóján 13 pontot szerzett. Figyelemre méltó, hogy a legutóbbi idegenbeli vereségét április 6-án Sopronban, a Haladás ellen szenvedte el. A piros-kékek 2000 tavasza óta csupán egyszer győztek bajnoki találkozón a Haladás vendégeként.

PAKSI FC–GYIRMÓT FC
(Paks, 18.30)

A tabella utolsó két helyezettje találkozik az atomvárosban. A paksiak tízéves élvonalbeli karrierjük során az előző forduló végén csúsztak vissza először az utolsó helyre. Kiesőhelyen legutóbb 2014. április 19-én álltak. A legutóbbi négy fordulóban három vereséget szenvedtek. Hazai pályán ugyanakkor még veretlenek, három mérkőzésből öt pontot gyűjtöttek. A gyirmótiak vendégként négy meccsből két pontot szereztek. A legutóbbi fordulóban nyertek először, otthon legyűrték a Diósgyőrt.

FERENCVÁROS–DEBRECENI VSC
(Groupama Aréna, 20.30)

Két olyan gárda találkozik ezen a találkozón, amelyet az idény előtt a legtöbben a dobogóra vártak, de amelyek az utóbbi hetekben csalódást keltettek. A Loki ugyan az előző fordulóban megtörte rossz sorozatát Leonel Pontessel, de aztán még nagyobb szégyen érte, a harmadik ligás Győr ellen kiesett a Magyar Kupából. Az ott is címvédő Ferencváros ugyan továbbjutott a BKV Előre ellen, de nem lehetett büszke a teljesítményére. Mint ahogyan arra sem, hogy a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy mérkőzését nyerte meg. A nyolcadik forduló után a Ferencváros tízpontos hátrányban van előző őszi önmagához képest! A DVSC-Teva szinte napra pontosan egy éve, a Vasas ellen győzött legutóbb OTP Bank Liga-mérkőzésen a fővárosban, azóta minden idegenbeli bajnoki találkozóját beszámítva, 14 kísérletből csupán kétszer (Pakson és Mezőkövesden) győzött. Legutóbb 5-1-re kikapott Felcsúton a Videoton Fc-től. A Ferencváros ellen 2012. március 3-án nyert legutóbb idegenben.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS