Kulcsár Katalin: Pápua Új-Guinea előtt Izland

2016. szeptember. 19., 10:14   |    

Kulcsár Katalin: Pápua Új-Guinea előtt Izland

Magyar játékvezetői trió közreműködésével rendeznek Eb-selejtezőt a szigetországban.

Egzotikus szigetországokban bizonyíthat az idei női Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője, Kulcsár Katalin. Török Katalin asszisztenssel együtt tagjai a novemberben és decemberben Pápua Új-Guineában esedékes női U20-as világbajnokságnak, ahová összesen öt játékvezetőt invitáltak Európából. A világkörüli út előtt északi portya vár Kulcsár Katalinra, ugyanis ő vezeti szeptember 20-án az Izland-Skócia Eb-selejtezőt. A világ legészakibb fővárosában a nemzeti stadionban (Laugardalsvöllur) rendezik meg az 1. csoport rangadóját. A presztízs a tét, ugyanis pénteken a gejzírek földjének lakói Szlovénia 4-0-ás legyőzésével kvalifikálták magukat a jövő évi kontinensviadalra. Miként a franciaországi Eb-n, ezúttal is klasszikus ünneplésben részesítették kedvenceiket aZ izlandi drukkerek.

Freyr Alexandersson szövetségi edző tanítványai lenyűgöző mérleggel büszkélkedhetnek a sorozatban: hét meccs, hét győzelem, 33-0, azaz kapott gól nélkül! Egymás ellen nemrég mérkőztek a leendő ellenfelükkel, Falkirk városában Gísladóttír, Thorsteinsdóttír, Jónsdóttír és M. Vidarsdóttír góljaival 4-0-ra hengereltek. Érdekesség, hogy Izland első hivatalos nemzetek közötti női válogatott meccsét épp Skóciával vívta Kilmarnockban, akkor a házigazdák 3-2-re győztek. Az 1. csoportban a 21 pontos pontos Izlandot a 18 pontos Skócia követi, 3. Szlovénia (9), 4. Fehéroroszország (6) 5. Macedónia pont nélkül.

Kulcsár Katalin asszisztensei Hima Andrea és Török Katalin lesznek, a tartalék-játékvezetői teendőket Rűna Stefánsdóttír látja el. A magyar FIFA-játékvezető eddig három korosztályos világbajnokságon vett részt (Azerbajdzsán U17, Costa Rica U17, Kanada U20), ott volt az utóbbi kanadai vébén, hamarosan pedig Pápua Új-Guineában bizonyíthatnak Török Katalinnal. Előtte viszont irány Izland...

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS