Futsal: győzelemmel kezdtünk a visegrádiak tornáján

2016. szeptember. 23., 20:14   |    

Futsal: győzelemmel kezdtünk a visegrádiak tornáján

A magyar futsalválogatott a lengyelek ellen kezdte meg szereplését a Visegrádi Négyek Tornán, a szlovákiai Homonnán.

A két csapat örökmérlegét tekintve magabiztos a magyar fölény, de a két együttes előző három összecsapását a lengyelek nyerték meg, volt tehát ami plusz motivációt adjon a mieinknek a szlovákiai viadal első játéknapján. A lengyelek kezdték jobban a mérkőzést, az első percekben többet birtokolták a labdát, és kapura is veszélyesebben játszottak. Néhány perc után azonban változott a játék képe, egyre jobban működött a magyar letámadás, többször is zavarba tudtuk hozni a lengyeleket saját térfelükön. A 10. percben gólt eredményezett a jó játékunk, egy bal oldali akció végén a hosszú oldalon érkező Vas Ádám kapott remek labdát, és közelről a hálóba lőtt (1-0). A gól után változatos volt a meccs, mindkét kapusnak volt dolga, ezek nagy részét jól oldották meg, de egy-egy alkalommal nem tudtak hárítani: a 19. percben egy magyar akció zárult góllal, Dávid Richárd volt a befejező ember, pár másodperccel később a lengyelek egy jól eltalált lövéssel szépítettek, így 2-1-es magyar vezetésnél ért véget a félidő.

A fordulás után a lengyelek óriási erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de a csereként beállt Matkovics Gábort nem tudták átjátszani, kapusunk több bravúr is bemutatott. A mieink nagyot küzdöttek, elsősorban védekezésben nyújtottak kiemelkedőt, de a kontráink közül is okozott veszélyt néhány. Az utolsó öt percben a lengyelek vészkapussal játszottak, de hiába támadtak emberelőnyben, nem sikerült bevenniük Matkovics kapuját. Az utolsó másodpercekben minden reményük szertefoszlott az egyenlítésre, ugyanis Klacsák Bence 6 méteres lövésével beállítottuk a 3-1-es végeredményt.

futs11|

- Mindig fontos nemzetközi meccsen nyerni, a mai siker azért is szép eredmény, mert egy nagyon jó lengyel csapatot győztünk le. Végig jól védekeztünk, emellett újoncokat is avattunk, bízom a hasonló folytatásban - mondta a mérkőzés után Sito Rivera szövetségi kapitány.

Kora délután az U21-es válogatott is megmérkőzött a lengyelekkel, s bár jól játszott, 2-0-ás vereséget szenvedett.

Magyarország-Lengyelország 3-1 (2-1)
Magyarország: Tóth Gyula - Klacsák Bence, Rábl János, Dávid Richárd, Vas Ádám
Cserék: Matkovics Gábor, Németh Péter, Siska Gergő, Trencsényi János, Gál István, Hosszú Ádám, Varga Csaba, Szeghy Szabolcs, Öreglaki Norbert
Gólszerzők: Vas, Dávid, Klacsák


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS