Nyugati rangadó Felcsúton a Merkantil Bank Ligában

2016. szeptember. 24., 14:27   |    

Nyugati rangadó Felcsúton a Merkantil Bank Ligában

A 11. fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában. A listavezető Nyíregyháza a Budaörshöz látogat, a forduló rangadóján a Puskás FC a ZTE-vel csap össze.

Békéscsaba 1912 Előre–Cigánd SE
(Békéscsaba, 16.00)

Az előző fordulóban a Békéscsaba 3–0-ra győzött a SZEOL SC vendégeként Szegeden. Az előző idényben még NB I-es békéscsabaiak öt nyeretlen mérkőzéssel kezdték a másodosztályú évadot, ám azóta sorozatban öt találkozón győztek, és ezeken gólt sem kaptak. A tabella utolsó helyén álló, idegenben még nyeretlen Cigánd ellen folytathatják a jó sorozatot.

Soroksár SC–BFC Siófok
(Soroksár, 16.00)

A tizedik helyen álló hazaiak a dobogós Siófokot fogadják. A vendégek nagy lendületben vannak, az elmúlt három összecsapásukat megnyerték – közte a Balmazújváros elleni idegenbeli sikerrel. Ugyanakkor mindössze három pont választja el egymástól a két csapatot. A Soroksár keretében öt játékos is van, akik korábban megfordultak a Siófok színeiben: Pál András, Fülöp Noel, Peszmeg Viktor, Gárdos András és Huszák Tamás egyaránt játszott a sárga-kékeknél. A találkozó 16 órakor kezdődik a Szamosi Mihály Sporttelepen.

Budaörs–Nyíregyháza Spartacus FC
(Csákvár, 16.00)

Az elmúlt két fordulóban vereséget szenvedő, 17. helyen álló Budaörsnek nem lesz könnyű dolga, ha szeretne feljebb lépni a tabellán, hiszen a listavezetőt fogadja, ráadásul a Nyíregyháza eddig az összes idegenbeli meccsét behúzta a Merkantil Bank Ligában. A hazaiak vezetősége is érzi, hogy „hatalmas szüksége van a csapatnak a biztatásra”, ezért ingyenes szurkolói buszjáratot indít Csákvárra.

Ceglédi VSE–Szeged 2011-Grosics Akadémia
(Albertirsa, 16.00)

Ellentétes formában lévő csapatok találkoznak: a hazaiak zuhanórepülésben vannak, hiszen az elmúlt négy meccsükön zsinórban vereséget szenvedtek, ellenben a Szeged az elmúlt öt meccséből csak egyet veszített el. Ugyanakkor az is igaz, hogy amíg a Cegléd csak egy hazai meccsén kapott ki, addig a Szeged csak egyszer tudott győzni idegenben. Az összecsapás nagy taktikai csatát ígér.

– Az NB II-ben minden mérkőzés nehéz. A felkerülő csapatok duplázott erővel akarnak bizonyítani, így nem lesz könnyű dolgunk. Ez a vasárnapi, Cegléd elleni találkozó egy szempontból jó eséllyel rendhagyó lesz, hogyha nem vált egyikőnk sem, hiszen mindketten 3-5-2-es felállásban játszunk. Ebből adódóan lehet néhány furcsaság, ha mindketten úgy gondoljuk, hogy tartjuk magunkat ehhez – fogalmazott a meccs előtt Klausz László, a vendégek vezetőedzője.

Kisvárda Master Good–Vác FC
(Kisvárda, 16.00)

A Vác tavasszal nagy harcot vívott a kiesés elkerüléséért, sikerrel járt, a mostani bajnokságban pedig igazi hazai pálya (Dunaújvárosban fogadja ellenfeleit) nélkül is igyekszik rácáfolni az előzetes várakozásra, miszerint ismét kiesőjelölt lenne.

– Ellenfelünknél évek óta minimálisak a változások, amióta Nagy Tibor az edző, stílust váltott, és játékosabb lett a csapat, valamint eredményesebb is, nem véletlenül áll a középmezőny elején, kőhajításnyira az élcsoporttól – jellemezte a májusban hazai pályán 2–0-ra legyőzött riválist Révész Attila, a hazaiak mestere, aki elmondta: az eddigiek alapján bárki ellen esélyesként léphetnek fel, csak az a kérdés, hogy az esélyesség terhét miként tudják elviselni.

Puskás Akadémia FC–Zalaegerszegi TE FC
(Felcsút, 17.00)

A ZTE eddig négy mérkőzést játszott a hazaiakkal, igaz az első kettőt még akkor, mikor még a ZTE FC II csapata szerepelt az NBII-ben, nem pedig az első. A mérleg nem túl fényes: a vendégeknek még sosem sikerült legyőzniük a Puskás Akadémiát (0-1-3).Igaz, most jó formában érkezik a ZTE: Csató Sándor tanítványai a legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték.

A Puskás Akadémia eddig minden meccsét megnyerte hazai pályán, és továbbra is ez a vezetőedző, Szijjártó István célja.



A mérkőzést Szilasi Szabolcs vezeti, segítői Takács Gábor és Mohos Milán lesznek.

Szolnoki MÁV FC–Credobus Mosonmagyaróvár
(Szolnok, 18.00)

Mindkét csapat rossz passzban várja az összecsapást: a Szolnok az elmúlt öt meccséből egyet sem tudott megnyerni, míg a vendégek csak egyet. Némi vigaszt jelenthet a csapatoknak, hogy hét közben mindketten továbbjutottak a Magyar Kupában.

Jól kezdtük a szezont hazai pályán, de valami megtört bennünk. Hogy mi, azt nem tudnám megmondani, de egy biztos: döntő pillanatokban hibáztunk a mérkőzéseken, koncentrációs hibákat vétettünk. Most az lesz a fontos, hogy ezeket kiküszöbölve játszunk, illetve ezeket a periódusokat a lehető legkisebb időintervallumra csökkentsük, és akkor újra elkezdhetjük szállítani a pontokat és győzelmeket – mondta a meccs előtt a hazaiak középpályása, Kovács Olivér.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Dorogi FC
(Balmazújváros, 18.00)

A tabella második helyén tanyázó Balmazújváros igazi bravúrt mutatott be az előző fordulóban a Nyíregyháza idegenbeli legyőzésével, míg a Dorog egy rossz sorozat végére tett pontot a Cegléd legyőzésével. A hazaiak weboldala rendkívül sportszerű módon mutatja be ellenfelét, de azért győzelemre készül.

Természetesen a mi sikerünket várom. Ez azért is lesz fontos, mert a Nyíregyháza elleni győzelem akkor fog igazán érni valamit, ha ezt a meccset is hozzuk – jósolt a mérkőzésre Vólent Roland, a csapat támadója.

Swietelsky-Soproni VSE–Aqvital FC Csákvár
(Sopron, 18.00)

Mindkét csapat kellően motivált lehet a találkozó előtt, hiszen az elmúlt öt fordulóban mindössze egy-egy meccset tudtak megnyerni, de legalább hét közben mindketten továbbjutottak a Magyar Kupában.

A Swietelsky-Soproni VSE edzője, Szántó Csaba szerint fordulópont lehet a csapat őszi szereplésében a Cigánd elleni győzelem, és nagyon fontos, hogy a Csákvár ellen is megszerezze a három pontot a Vasút. A szakember azt mondja: jót tenne a bajnokság színvonalának, ha a csapatához hasonlóan több együttes is felvállalná a bátor támadójátékot, mert így élvezetesebb mérkőzéseket láthatna a közönség.

HR-Rent Kozármisleny–SZEOL SC
(Pécs, 18.00)

A Békéscsaba és a Szeged ellen megtört a hazaiak lendülete, de a Magyar Kupában már újra győzelemmel jelentkeztek a SZEOL elleni meccs előtt. A kupában a vendégek is nyertek, a bajnokságban viszont már négy meccse nyeretlen a csapat. Érdekesség, hogy mindkét csapat az NB III Középcsoportból jutott fel a másodosztályba, így tavaly is megmérkőztek egymással, és ugyanebben a párosításban 2–1-es hazai siker született.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS