Az A-válogatott és a jövő ígéretei együtt készülnek Telkiben

2016. szeptember. 25., 19:12   |    

Az A-válogatott és a jövő ígéretei együtt készülnek Telkiben

Vasárnap kora délután megérkeztek Telkibe az OTP Bank Ligában futballozó válogatott kerettagok. Az A-válogatott és az U21-es csapat egész héten együtt készül majd.

A felnőtt válogatott keretéhez – melyet csütörtökön hirdetett ki Bernd Sorck – sérülése miatt nem csatlakozhatott Botka Endre (Budapest Honvéd) és Böde Dániel (Ferencváros). Korcsmár Zsolt (Vasas) és Lovrencsics Gergő (Ferencváros) sem teljesen egészséges, de ennek ellenére a kerettel dolgoznak.

A munka az U21-es válogatottal közös edzéssel kezdődött meg vasárnap délután.

– Az előttünk álló hét az összetartásról, a közös munkáról szól majd. Az U21-es és az U18-as válogatott 24 játékosa is itt van Telkiben. Ez szakmailag és a csapatszellem szempontjából is fontos. Azt szeretném, ha a magyar futball tehetséges játékosai éreznék: szem előtt vannak, figyeljük, ismerjük őket, és jó teljesítmény esetén megkapják a lehetőséget a bizonyításra – mondta az összetartásról Bernd Storck szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Az U21-es csapat tagjai az A-válogatottal együtt készülnek majd péntekig, beleértve a teszteket és az edzéseket is.

Storck|Bernd Storck a jelen csapata mellett a jövő építését is fontos feladatának tekintiAz U21-es csapatra két érdekes, izgalmas összecsapás vár Portugália majd Görögország ellen. Balogh, Berecz, Kalmár, Nagy Dominik vagy Vida már az A-válogatott ajtaján kopogtat. Örülök, hogy a csapat tagjai játékban vannak, hétről hétre futballoznak, a mi feladatunk pedig az, hogy a fiatal tehetségeket fokozatosan figyeljük és beépítsük a felnőtt válogatott távlati keretébe. Remekül dolgoznak, bízom benne, hogy a portugálok elleni meccsen ők is megkapják azt a támogatást a szurkolóktól, mint a felnőtt csapat – fogalmazta meg a közös munka célját Bernd Storck.

Az A-válogatott a világbajnoki selejtezőkre készül: Svájc elleni október 7-én lép pályára Budapesten a Groupama Arénában, azt követően pedig október 10-én Lettországban játszik a magyar válogatott.

Az U21-es csapat október 6-án a gyirmóti Alcufer Stadionban fogadja Portugáliát, majd négy nappal később Görögország ellen lép pályára idegenben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS