U16: vereség az utolsó pillanatban
U16 férfi   |   Archívum   |   2016. szeptember. 29., 19:19
U16: vereség az utolsó pillanatban

U16-os válogatottunk csütörtökön 3-2-es vereséget szenvedett dániai túrája második mérkőzésén a házigazdáktól.

A páros mérkőzés keddi első felvonásán a dánok 2-1-re nyertek, a mieink a szoros vereség után a visszavágás reményével léptek pályára csütörtökön. Az időjárási viszonyok nagyban nehezítették a csapatok dolgát, viharos szélben és esőben kezdődött el a találkozó. A dánok kezdték a mérkőzést, de a magyar válogatott már a 11. másodpercben megszerezte a vezetést, Kócsó Bálint lopott labdát a dán kapu előtt az egyik védőtől, majd higgadtan a hálóba lőtt. A dánokat nem törte meg a gyors gól, és a 15. percben egyenlítettek, majd még a szünet előtt átvették a vezetést egy labdaszerzést követő gyors kontra végén.

A második félidőt a magyar válogatott kezdte jobban, és gyorsan kiegyenlített: Kiss Bence lépett ki a védők közül, lövését még védte a kapus, de a kipattantót Kócsó Bálint a hálóba továbbította. A gól után közelebb állt a harmadik találat megszerzéséhez a magyar válogatott, de a hajrában a dánok kaptak egy tizenegyest, amit elsőre elhibáztak ugyan, ám a játékvezető megismételtette a lövést, másodikra pedig nem hibázott a rúgó játékos, s mivel ez a gól a rendes játékidő utolsó percében esett, már nem jutott idő a válaszra, 3-2 lett a végeredmény.

- Bosszantó a vereség, mert jól játszott a csapat, a hazaiak egy pillanatig sem tudtak fölénk kerekedni, nem volt benne a dán győzelem a meccsben - mondta Németh Antal szövetségi edző. - A végén mégis a házigazdák szereztek gólt, így vereséggel kell hazatérnünk, miközben jóval többet érdemeltünk volna a mutatott játék alapján. Az eredmény ellenére ismét hasznos mérkőzést vívtunk, több új játékos is bemutatkozott a válogatottban, a korosztálynál egy évvel fiatalabbak is jó teljesítményt nyújtottak debütálásuk alkalmával. Az építkezés, csapatépítés fázisában járunk, és ebből a szempontból nagyon fontos tapasztalatokat hozott a találkozó, emellett játékban is sikerült előrelépnünk a legutóbbi nemzetközi mérkőzésünkhöz képest.

Dánia-Magyarország 3-2 (2-1)
Magyarország: Kiss Ágoston - Pribék Bence (Lakatos Benjámin, 41.), Sághy Félix, Nyári Patrik (Iyinbor Patrick, 70.), Bekker Roland- Földi Botond, Múcska Viktor - Tóth Gábor Kristóf (Beke Péter, 55.), Sipos Zoltán (Magyar Zsolt, 41.), Kapronczai Gergely (Kiss Bence, 41.) - Kócsó Bálint (Skribek Alen, 89.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.