Főoldal > U16 > U16: vereség az utolsó pillanatban

U16: vereség az utolsó pillanatban

U16-os válogatottunk csütörtökön 3-2-es vereséget szenvedett dániai túrája második mérkőzésén a házigazdáktól.
A páros mérkőzés keddi első felvonásán a dánok 2-1-re nyertek, a mieink a szoros vereség után a visszavágás reményével léptek pályára csütörtökön. Az időjárási viszonyok nagyban nehezítették a csapatok dolgát, viharos szélben és esőben kezdődött el a találkozó. A dánok kezdték a mérkőzést, de a magyar válogatott már a 11. másodpercben megszerezte a vezetést, Kócsó Bálint lopott labdát a dán kapu előtt az egyik védőtől, majd higgadtan a hálóba lőtt. A dánokat nem törte meg a gyors gól, és a 15. percben egyenlítettek, majd még a szünet előtt átvették a vezetést egy labdaszerzést követő gyors kontra végén.

A második félidőt a magyar válogatott kezdte jobban, és gyorsan kiegyenlített: Kiss Bence lépett ki a védők közül, lövését még védte a kapus, de a kipattantót Kócsó Bálint a hálóba továbbította. A gól után közelebb állt a harmadik találat megszerzéséhez a magyar válogatott, de a hajrában a dánok kaptak egy tizenegyest, amit elsőre elhibáztak ugyan, ám a játékvezető megismételtette a lövést, másodikra pedig nem hibázott a rúgó játékos, s mivel ez a gól a rendes játékidő utolsó percében esett, már nem jutott idő a válaszra, 3-2 lett a végeredmény.

- Bosszantó a vereség, mert jól játszott a csapat, a hazaiak egy pillanatig sem tudtak fölénk kerekedni, nem volt benne a dán győzelem a meccsben - mondta Németh Antal szövetségi edző. - A végén mégis a házigazdák szereztek gólt, így vereséggel kell hazatérnünk, miközben jóval többet érdemeltünk volna a mutatott játék alapján. Az eredmény ellenére ismét hasznos mérkőzést vívtunk, több új játékos is bemutatkozott a válogatottban, a korosztálynál egy évvel fiatalabbak is jó teljesítményt nyújtottak debütálásuk alkalmával. Az építkezés, csapatépítés fázisában járunk, és ebből a szempontból nagyon fontos tapasztalatokat hozott a találkozó, emellett játékban is sikerült előrelépnünk a legutóbbi nemzetközi mérkőzésünkhöz képest.

Dánia-Magyarország 3-2 (2-1)
Magyarország: Kiss Ágoston - Pribék Bence (Lakatos Benjámin, 41.), Sághy Félix, Nyári Patrik (Iyinbor Patrick, 70.), Bekker Roland- Földi Botond, Múcska Viktor - Tóth Gábor Kristóf (Beke Péter, 55.), Sipos Zoltán (Magyar Zsolt, 41.), Kapronczai Gergely (Kiss Bence, 41.) - Kócsó Bálint (Skribek Alen, 89.)
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • U16

  A keddi 2-1-es vereség után csütörtökön 3-0-ra nyerni tudott a magyar U16-os válogatott Írországban a házigazdák ellen.

  Három góllal vágtunk vissza az íreknek
 • U16

  U16-os válogatottunk lejátszotta e heti második felkészülési mérkőzését is Telkiben, az ukránok ellen.

  U16: súlyos vereséget eredményeztek a hibáink
 • U16

  U16-os válogatottunk a héten Japánban vesz részt egy nemzetközi tornán, melynek második játéknapján 2-0-ra legyőzte Mexikó fiataljait.

  U16: Mexikó legyőzésével javított a válogatott
 • U16

  A mieink három mérkőzést játszanak az ázsiai országban, mindegyik ellenfelünk más földrészt képvisel.

  Japánba utazott az U16-os válogatott
 • U16

  U16-os válogatottunk háromgólos győzelemmel zárta a négycsapatos UEFA-torna második mérkőzését, Telkiben.

  U16: sima lett a vége a szlovákok ellen
 • U16

  U16-os válogatottunk 2-1-es vereséggel kezdte az UEFA fejlesztési tornát Telkiben.

  U16: vereséghez vezettek a védelmi hibák
 • U16

  A két korosztályos válogatott megismételte tavalyi, egymás elleni eredményét.

  U16: hatgólos meccset játszottunk Svájccal
 • U16

  A Belvon Attila vezette korosztályos válogatott szerdán lejátszotta első mérkőzését a négycsapatos portói nemzetközi tornán, az ellenfél a házigazdák együttese volt.

  U16: egygólos vereséggel kezdtünk Portugáliában
 • U16

  Belvon Attila együttese három erős ellenféllel méri össze erejét a portugáliai nemzetközi tornán.

  U16: portugáliai nemzetközi tornán a válogatott
 • U16

  A magyar U16-os válogatott a héten másodszor is legyőzte a románokat, ezúttal hátrányból felállva 2-1-re nyertünk.

  U16: másodszor is legyőztük a románokat