Megvan az első győzelem: kétgólos siker Rigában!

2016. október. 10., 22:41   |    

Megvan az első győzelem: kétgólos siker Rigában!

Harmadik vb-selejtezőjén megszerezte első győzelmét a magyar válogatott, amely Gyurcsó Ádám és Szalai Ádám góljaival 2-0-ra legyőzte a letteket Rigában.

A magyar és a házigazda lett válogatott is vereséggel a háta mögött készült az egymás elleni, rigai összecsapásra, a mieink Svájctól kaptak ki pénteken, a lettek Feröerrel szemben maradtak alul. Bernd Storck több helyen is változtatott pénteki kezdőcsapatán. A legfontosabb közülük az volt, hogy két csatárral állt fel a válogatott, Szalai Ádám mellett Nikolics Nemanja is helyet kapott a kezdőben. A széleken is történt frissítés, Dzsudzsák Balázs mellett Gyurcsó Ádám rohamozta a kaput, a középpálya tengelyében viszont ezúttal is Gera Zoltán és Nagy Ádám kapott szerepet. A védelemben csak Guzmics Richárd maradt a helyén, Kádár Tamás a bal oldalról középre húzódott be, a helyén Korhut Mihály kezdett, míg a jobb oldalon az élete első válogatott meccsén kezdő Bese Barnabás lépett pályára.

Mezőnyfölényben kezdtük a meccset, és a 10. percben megszereztük a vezetést: Nikolics Nemanja tette vissza jobbról, az alapvonal közeléből a labdát a második hullámban érkező Gyurcsó Ádámnak, aki 11 méterről a léc alá lőtt (0-1). Az első 20 percben 65 százalékos volt a magyar válogatott labdabirtoklási fölénye, a félidő közepén azonban bátrabbá váltak a lettek, és komoly helyzetet is sikerült kialakítaniuk. A 26. percben egy jobb oldali beadást követően Sabala érkezett a védőink között az ötösön, de szerencsére nem célzott jól, a jobb kapufa mellé gurított. A félidő utolsó tíz percében enyhe mezőnyfölényben futballoztunk, de a támadóharmadban becsúsztak pontatlanságok, ezért igazán nagy lehetőségünk nem volt, egy Dzsudzsák-lövést kellett védenie a lett kapusnak. A hazaiak viszont közel álltak első góljuk megszerzéséhez, egy mélységi labdával a villámgyors Ikaunieks került a védőink mögé, 15 méteres lövése után a labda a bal kapufa mellett hagyta el a pályát.

A szünetben Bernd Storck cserélt, és egyben szerkezetet váltott, Nikolics helyére Kleinheisler érkezett. A második félidőt a lettek kezdték jobban, az 51. percben Sabala kapott jó átadást, de 12 méteres lövését Gulácsi Péter kivédte. A helyzetet magyar lehetőségek követték, közülük a legnagyobb a 60. percben Gyurcsó lövése volt, a labda a jobb kapufa tövéről pattant az alapvonalon túlra. A mezőnyfölényünk megmaradt, de a lettek szórványos támadásaira is oda kellett figyelni.

A 77. percben Gyurcsó ívelése, majd Szalai Ádám fejese után nagyot védett Vanins kapus, de az ezt követő szöglet után már ő is tehetetlen volt: Dzsudzsák Balázs beadását követően Szalai emelkedett a legmagasabbra, és a léc alá bólintott (0-2). A hajrára Gera Zoltán helyét Vida Máté vette át. A lettek a rendes játékidőből hátralévő időben már nem tudtak veszélyeztetni, a hosszabbítás perceiben kellett egy nagyot védenie Gulácsi Péternek. A lefújásig megőriztük kétgólos előnyünket, és megszereztük első győzelmünket a vb-selejtező sorozatban.

Lettország-Magyarország 0-2 (0-1)
Magyarország: Gulácsi Péter - Bese Barnabás, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Korhut Mihály - Dzsudzsák Balázs, Nagy Ádám, Gera Zoltán (Vida Máté, 83.), Gyurcsó Ádám - Nikolics Nemanja (Kleinheisler László, 46.), Szalai Ádám
G.: Gyurcsó 10., Szalai 78.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS