U19: Visszavágtak a vereségért a görögök

2016. október. 13., 16:55   |    

U19: Visszavágtak a vereségért a görögök

A magyar férfi U19-es válogatott felkészülési mérkőzésen ismét megmérkőzött a görögökkel Telkiben. A vendégeknek sikerült visszavágni a vereségért, és ezúttal ők nyerték 1–0-ra a két válogatott összecsapását.

A magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, és uralta az összecsapást, de a kialakított helyzeteit nem tudta értékesíteni. A 25. perc tájékán aztán a görög válogatott magához ragadta a kezdeményezést, és mire a magyar U19-es csapat kilábalt volna a hullámvölgyből, gólt kapott.

A görög csapat a bal oldalon került a védelem mögé egy szélsőelfutással, a középre tett labda után pedig a védelmünk csak röviden tudott felszabadítani. A labda Mingosz elé került, aki 18 méterről lőtt, és az erős, középre tartó labdába Vajda kapus csak beleütni tudott (0–1).

A második félidőben a magyar csapat nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, szép támadásokat vezetett és lehetőségeket dolgozott ki, de végül mégsem sikerül gólt szereznie.

görögmeccskép|A magyar csapat egy győzelemmel, és egy vereséggel zárt a görögök ellen A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy a magyar U19-es kezdőcsapatban helyet kaptak fiatalabb játékosok is: Lustyik Levente és Kun Bertalan az U18-as, Szoboszlai Dominik pedig az U17-es korosztály tagja. A válogatottban bemutatkozhatott a Németországban futballozó, de magyar felmenőkkel rendelkező Rüb Áron és Viola Gergő is.

– Nagyon hasznos felkészülési mérkőzéseken vagyunk túl. Az erős görög csapat ellen a válogatott stábja kétszer is meg tudta nézni az U19-es korosztály legjobbjait, ami rendkívül hasznos volt a felkészülés szempontjából. A keddi mérkőzésen talán kevesebb helyzetet alakítottunk ki, két perccel a lefújás előtt mégis győztes gólt lőttünk. A csütörtöki visszavágón épp fordított volt a helyzet: sok helyzet adódott a csapat előtt, de egyszer sem talált be, így elvesztette a meccset. A játékosaim védőmunkájával elégedett vagyok, mindkét meccsen jól helyeztük nyomás alá a labdás játékost – értékelt a lefújást követően Michael Boris szövetségi edző.

Magyarország–Görögország 0–1 (0–1)
Gól: Mingosz (34.)
Magyarország: Vajda Dániel – Szalai András (Szilágyi Zoltán 50.), Nemes Barna, Rüb Áron (Nagy Zsombor 58.), Gergényi Bence – Lustyik Levente (Kleisz Márk 58.), Szoboszlai Dominik (Szabó Bence 69.), – Tömösvári Bálint, Kun Bertalan, Viola Gergő – Dragóner Filip (Kamarás György 65.)

Az U19-es válogatott bő keretének felkészülése október végén folytatódik Telkiben, mielőtt novemberben Örményországba utazna a csapat az Eb-selejtező minitornára, ahol a házigazdák mellett a svájciak és az olaszok lesznek az ellenfeleink.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS