Vágó Fanni-gól Gaál Gyöngyi századik meccsén

2016. október. 14., 11:09   |    

Vágó Fanni-gól Gaál Gyöngyi századik meccsén

Jeles jubileumhoz érkezett a magyar női FIFA-játékvezető.

Koppenhágában vezette pályafutása századik nemzetközi mérkőzését Gaál Gyöngyi. Huszonegy esztendeje tette le a játékvezetői vizsgát, 2002-ben lett FIFA-kerettag, és ő volt az első női játékvezető a férfi NB I-ben (2007: Kaposvár-Vác 3-0). A világ- és Európa-bajnokságon is szerepelt bíró ezúttal Dániában bizonyíthatott.

A legjobb 16 közé jutásért a Bröndby fogadta a St. Pölten csapatát. Ausztriában a 19 támadó, Nicoline Sorensen duplájával nyertek a vendégek. Per Nielsen edző a kétgólos előny birtokában készítette fel tanítványait a magyar játékosedző által irányított vendégek ellen. A válogatott Vágó Fanni mindössze 25 éves, és kettős szerepet tölt be klubjában.

A Bröndby stadionban október 12-én Gaál Gyöngyi sípjelére kezdődött a Bajnokok Ligája-mérkőzés. Mint már oly sokszor, ezúttal is dr. Kulcsár Judit és Makkosné Petz Brigitta voltak az asszisztensei. A tartalék-játékvezetői teendőket a dán Mathilde Abildgaard látta el.

Vági Fanni az 55. percben szerzett vezetést az osztrákoknak, ezzel felcsillantak az esetleges továbbjutási remények, de 6 perccel később Boye Sorensen kiegyenlített. Viktoria Pinther a 82. percben újból a St. Pöltennek szerzett előnyt, erre pedig a 88. percben Nicoline Sorensen reagált, beállítva a 2-2-es végeredményt Gaál Gyöngyi jubileumi mérkőzésén.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS