Női U19: Döntetlennel kezdtük az Eb-selejtező minitornát

2016. október. 20., 17:09   |    

Női U19: Döntetlennel kezdtük az Eb-selejtező minitornát

A magyar női U19-es válogatott Eb-selejtező minitornán 1–1-es döntetlent játszott Szlovákia korosztályos legjobbjai ellen Montenegróban.

A magyar női U19-es válogatott Eb-selejtező minitornán vesz részt Montenegróban 2016. október 17 és 26 között. A magyar csapat mellett Szlovákia, Dánia és Montenegró található a csoportban.

Sérülések sújtották a csapatot

A magyar csapat számára finoman szólva sem indult zökkenőmentesen a sorozat: sérülések miatt az utolsó pillanatokban is változtatni kellett a kereten: Krascsenics Csilla (Astra HFC) helyett Zágonyi Barbara (Kóka FNLA), Kocsán Petra (Ferencvárosi TC) helyett Kiss Stella (Kóka FNLA), Kun Barbara (Viktória FC) helyett pedig Kiss Gabriella (Kóka FNLA) került be az utazók közé.

A magyar csapat első mérkőzésén Szlovákia legjobbjai ellen lépett pályára. A két válogatott összecsapása kiegyenlített erők küzdelmét hozta. A középpályán ugyan nem tudtuk igazán uralni a területeket, és megszervezni a játékot, így a szlovákok a pálya ezen részén fölénk nőttek, ugyanakkor a magyar védelem stabilan állt a lábán, és a támadásainkban is volt fantázia.

A gól nélküli első játékrészt követően a második félidő derekán a magyar csapat megszerezte a vezetést: Süle Dóra tartott meg egy felpasszt, lefordult az emberéről, majd jó ütemben ugratta ki a Krascsenicset. Az MTK Budapest játékosa egy lövőcsellel visszavette a labdát, majd befelé tolta, és jobb belsővel a hálóba lőtt (1–0).

Az emberhátrányt nem bírta el a csapat

Amikor már úgy tűnt, a magyar csapat győzelemmel nyithatja szereplését a tornán, Süle a 80. percben megkapta a második sárgáját, a kiállítást követően pedig érvényesítette emberelőnyét a szlovák válogatott: a 86. percben Slukova volt eredményes (1–1).

– Úgy gondolom, kiegyenlített mérkőzést játszottunk a szlovákokkal, de a tiszta helyzetek alapján talán mondhatom, hogy nyerési esélyt szalasztottunk el. A középpályán kicsit fölénk nőtt ugyan az ellenfél, mégis nekünk volt három-négy komoly lehetőségünk, amiből könnyedén gólt szerezhettünk volna. A végén a kiállítást követőn egy szerencsés perdítéssel ki tudott egyenlíteni az ellenfelünk, így nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a továbbjutást illetően, de természetesen nem adjuk fel, megyünk tovább az úton – értékelte a meccset az mlsz.hu számára Turtóczki Sándor.

Magyarország–Szlovákia 1–1 (0–0)
Gól: Krascsenics (66.), illetve Slukova
Varga Luca – Rozmis Gabriella, Csigi Eszter, Németh Hanna, Pilán Tímea – Turányi Lilla – Szakonyi Emese (Gelb Mónika 91.), Gruber Brigitta (Kiss Gabriella 46.), Zágonyi (Kis Stella 70.), Krascsenics Petra – Süle Dóra

A magyar válogatott további mérkőzései mérkőzései:

Magyarország–Montenegró (2016.10.22, Kotor, 13:00)
Magyarország–Dánia (2016.10.25., Podgorica, 13:00)

A csoport másik mérkőzésén Dánia 7-0-ra nyert Montenegró ellen.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS