OTP Bank Liga: Tovább menetel a Vasas

2016. október. 22., 20:51   |    

OTP Bank Liga: Tovább menetel a Vasas

A listavezető Vasas FC 2–1-re győzött a Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 13. fordulójában. Újpesten nyolcgólos döntetlen született, fordulatos meccsen nyert a Fradi.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Debreceni VSC–Vasas FC 1–2 (0–1)
Debrecen, 3800 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Holman (51.), illetve Murka (45.), Saglik (66.) sárga lap: Castillion (71.), illetve Manjekar (95.)

DVSC: Danilovic - Jovanovic (Horváth Zs., 78.), Mészáros N., Brkovic, Bobko - Filip, Tőzsér - Könyves (Castillion, 65.), Holman, Szakály P. (K. Mészáros, 63.) - Vittek

Vasas: Nagy G - Korcsmár, Debreceni, Ristevski, Burmeister - Murka, Kleisz, Czvitkovics (Manjekar, 72.), Hangya - Pavlov (Kulcsár T., 92.), Saglik (Osváth, 86.)

Eseménytelen első félórát láthatott a közönség, helyzetek, sőt kapura lövés nélkül. Az utolsó negyedórában aztán megélénkült a játék, és előbb kimaradt egy debreceni ziccer, majd a végén Murka Benedek révén megszerezte a vezetést a listavezető. A második félidőt lendületesen kezdték a hazaiak, s ennek rövidesen eredménye is lett, hiszen néhány perc elteltével egyenlítettek. Hamar visszavette azonban a vezetést a Vasas, amely a folytatásban ugyan időnkét beszorult a saját kapuja elé, de ellentámadásaival többször is veszélyes helyzetet alakított ki. A DVSC hiába játszott fölényben, a hajrában a legnagyobb lehetőségét is kihagyta, és így a szezonban már harmadik vereséget szenvedte el hazai pályán.

Újpest FC–Diósgyőri VTK 4–4 (2–1)
Illovszky Rudolf Stadion, 2000 néző, v: Pintér
gólszerzők: Lázok (21.), Cseke (37., 87.), Bardhi (84.), illetve Vela (3.), Bognár (52., 11-esből), Lipták (74.), Jagodinskis (92.) sárga lap: Lázok (56.), Mohl (68.), illetve Nono (34.), Vela (57.), Lázár (81.)

Újpest: Banai - Balázs, Kecskés, Heris, Mohl - Windecker, Balogh - Bardhi (Andric, 86.), Cseke, Diarra (Nagy I., 68.) - Lázok (Angelov, 68.)

DVTK: Rados - Lázár, Lipták, Mahalek (Jagodinskis, 12.), Nemes - Dausvili, Elek - Vela, Bognár, Nono (Nikházi, 73.) - Novothny (Bacsa, 80.)

Élvezetes, fordulatokban bővelkedő, izgalmas mérkőzést láthattak a nézők Angyalföldön, ahol a vendégcsapat nagyon korán meglepte az Újpestet. A lila-fehérek azonban nem estek kétségbe a 3. percben bekapott gól után, s még a félidő derekán egyenlítettek, sőt bő negyedóra múlva fordítottak is, így előnnyel vonulhattak a szünetre.

Fordulás után egy felesleges szabálytalanságot követően korán büntetőhöz jutott a Diósgyőr, amely olyannyira felbátorodott, hogy a tizenegyesből szerzett egyenlítő gól után sem az eredmény megtartására törekedett, hanem tovább támadott. Ennek az utolsó negyedóra kezdetén meglett az eredménye, akkor egy kiváló találat után ismét a vendégeknél volt az előny.

Az Újpest azonban nem akart megbékélni a vereség gondolatával, nagy erőket mozgósított, s a lefújáshoz egyre közelebb kerülve, két perc alatt megfordította az állást. A DVTK-nak nagyon kevés ideje maradt, ezt a néhány percet azonban végül eredményesen töltötte: a hosszabbítás perceiben ugyanis a meccs elején csereként beállt Jagodinskis megszerezte a meccs nyolcadik, s a vendégek negyedik gólját, amelynek nyomán pontosztozkodással zárult a minden szempontból szórakoztató összecsapás.

A fővárosi lila-fehérek egymás után negyedszer végeztek döntetlenre, s augusztus 17-e óta tart nyeretlenségi sorozatunk a bajnokságban.

Mezőkövesd Zsóry FC–Swietelsky Haladás 3–0 (1–0)
Mezőkövesd, 1500 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Diallo (38., 50.), Molnár G. (60.)
sárga lap: Diallo (61.), illetve Kovács L. (45+3.), Rácz (62.)

Mezőkövesd: Tujvel - Vági, Hudák, Szeles, Gohér - Mevoungou, Egerszegi - Molnár G. (Sós, 82.), Strestik, Kink (Pauljevic, 82.) - Diallo (Vosahlik, 84.)

Haladás: Rózsa - Schimmer, Wils, Hegedűs, Bosnjak - Kovács L. (Ars, 57.), Iszlai - Rácz, Németh M. (Tóth M., 30.), Halmosi (Dombi, 73.) - Gaál

Kifejezetten eseménydúsan indult a találkozó, ugyanis előbb a Mezőkövesd hagyott ki egy helyzetet, majd nem sokkal később a Haladás. A kezdeti rohamok után is mindkét együttes lendületes támadásokat vezetett, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, mindkét hálóőrnek bőven volt dolga. A szünet előtt aztán a hazaiak Diallo révén kétszer is betaláltak, de csak egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe, mert a második találatot a jubiláló Szabó Zsolt játékvezető nem adta meg les miatt.

A második félidő mezőkövesdi kapufával indult, de ha Strestiknek centik híján nem is sikerült kapuba találnia, pár perccel később gólpasszt adott a duplázó Diallónak. A vendégek erre Gaál keresztlécet eltaláló szabadrúgásával válaszoltak, majd a csatár újabb lövését Tujvel hárította bravúrral. Az újonc viszont a 60. percre eldöntötte a találkozót a harmadik találattal. A hátralévő időben már mindkét csapat teljesítményén látszott, hogy eldőlt a három pont sorsa, így több gól nem született.

A mérkőzés játékvezetője, Szabó Zsolt 300. élvonalbeli találkozóján fújta a sípot.

Ferencváros–Budapest Honvéd 3–2 (2–0)
Groupama Aréna, 7072 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Böde (26.), Hajnal (44.), Djuricin (60.), illetve Kamber (73.), Lanzafame (78., 11-esből)
sárga lap: Cukic (32.), Nagy Dominik (77.), illetve Hajdú (11.), Kamber (86.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Hüsing, Cukic, Ramírez - Hajnal (Gyömbér, 78.), Pintér, Trinks (Rju, 74.), Nagy Do. (Busai, 90+1.), Djuricin, Böde

Budapest Honvéd: Gróf - Botka, Lovric, Baráth, Hajdú (Vasiljevic, 52.) - Kamber, Gazdag, Hidi - Zsótér (Tömösvári, 79.), Lanzafame, Holender (Eppel, 63.)

A Ferencváros védelme - amely az eltiltott Dilaver és Nalepa hiányában kifejezetten "furcsa" összetételben állt fel - több nagy hibát is elkövetett a találkozó elején, ám ezekkel a vendégek nem éltek. A zöld-fehérek ezt követően egyértelműen átvették az irányítást, és Böde fejesével megszerezték a vezetést.

Nem sokkal a szünet előtt Hajnal révén megduplázta előnyét a bajnokcsapat, így nyugodtan térhetett pihenőre.

A fordulást követően a Ferencváros átadta a kezdeményezést a kispestieknek, a gyors kontrákra helyezte a hangsúlyt, és úgy tűnt, hogy Djuricin egy ilyen ellenakció végén a 60. percben el is döntötte a három pont sorsát.

A háromgólos hátrány ellenére a vendégek nem adták fel, és tovább próbálkoztak, s egy pontrúgásból szépítettek is. Bő negyedórával a vége előtt Lanzafame tizenegyesével egy gólra jött fel a Honvéd, így rendkívül izgalmassá vált a hajrá.

A vendégek kis híján egyenlítettek, de a pályafutása első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Tömösvári fejesét Dibusz hatalmas bravúrral védett, s ezzel gyakorlatilag biztosította a győzelmet csapatának.

Videoton FC–Paksi FC 5–1 (3–1)
Felcsút, 1446 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Géresi (11.), Scepovic (24., 38.), Hadzic (48.), Lazovic (63.), illetve Hahn (4.)
sárga lap: Nego (58.), Szolnoki (81.), Juhász R. (84.), illetve Kecskés (26., 51.)
kiállítva: Szabó J. (43.), Kecskés (51.)

Videoton: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Szolnoki - Juhász R., Pátkai (Kovács I. 64.) - Hadzic, Lazovic (Feczesin 72.), Géresi (Bódi 72.) - Scepovic

Paks: Székely - Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. - Kecskés, Bertus, Laczkó (Kesztyűs 70.), Báló - Vernes (Koltai 55.), Hahn (Szakály D. 74.)

Gyors paksi góllal kezdődött a találkozó: a vendégek első szögletét követően Hahn volt eredményes. A Videoton csak néhány percig volt hátrányban, miután Géresi távoli lövését bevédte Székely. A hazaiak az egyenlítést követően is támadásban maradtak és Scepovic büntetőjével átvették a vezetést. A Paks válaszolni próbált, Vernes közeli fejesénél azonban Kovácsik nagy bravúrral hárított. A kihagyott helyzet gyorsan megbosszulta magát: Szolnoki előreívelését Scepovic egy csel után pörgette a kapuba, így már kettővel vezettek a székesfehérváriak. A vendégek helyzetét nem könnyítette meg, hogy Szabó Jánost, aki utolsó emberként lerántotta a gólhelyzetben kiugró Negót, a játékvezető kiállította.

A fordulást követően gyorsan jött az újabb fehérvári gól, Hadzic parádés mozdulattal lőtt a kapuba. A paksi gárda nem sokkal később már nemcsak háromgólos hátrányban, hanem kettős emberhátrányban is volt, mert Kecskés a büntetőterületen belüli műesését követően megkapta második sárga lapját. A Videoton továbbra is támadásban maradt, az egyik akció végén pedig Lazovic belőtte együttese ötödik gólját, ezzel beállítva a mérkőzés végeredményét.

MTK Budapest–Gyirmót FC Győr 1–0 (0–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1183 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Torghelle (74.)
sárga lap: Okuka (22.)

MTK: Petkovic - Okuka, Poór, Vukmir, Vadnai - Vogyicska (Katona M., 68.), Kanta J., Borbély - Ramos (Baki, 91.), Torghelle, Korozmán (Varga Sz., 73.)

Gyirmót: Sebők - Achim, Jancsó, Bojovic, Présinger - Filkor (Gyurján, 85.), Kiss M., Paku (Tóth N., 79.) - Vass P., Sallói, Madarász (Nagy O., 70.)

A kiegyenlített első félidőben mindkét csapat előtt több gólszerzési lehetőség adódott, és bár a Gyirmót helyzetei voltak veszélyesebbek, Petkovic kapus mindegyiket hárította. A hazaiakat Torghelle Sándor juttathatta volna vezetéshez, de közeli kísérletét Sebők Zsolt kivédte.

A második felvonás is váltakozó küzdelmet hozott, továbbra is mindkét kapusnak nagyjából egyenlő arányban akadt dolga, a vezetést pedig Torghelle bravúros megoldásával az MTK szerezte meg. A tapasztalt csatárnak a végjátékban is volt egy nagy ziccere, és bár az kimaradt, együttese három ponttal gazdagodott.

A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája:

7 gólos:
Böde (Ferencváros)

6 gólos:
Ádám M. (Vasas), Djuricin (Ferencváros), Feczesin (Videoton)

5 gólos:
Bardhi (Újpest), Eppel (Honvéd), Géresi (Videoton), Lanzafame (Honvéd)

A tabella:
1. Vasas 13 9 1 3 21-10 28 pont
2. Videoton FC 13 7 2 4 29-15 23
3. Ferencváros 13 6 4 3 25-18 22
4. Swietelsky-Haladás 13 6 3 4 16-15 21
5. Budapest Honvéd 13 5 3 5 20-14 18
6. Újpest FC 13 4 5 4 21-20 17
7. Mezőkövesd Zsóry FC 13 4 4 5 15-19 16
8. MTK Budapest 13 4 4 5 8-14 16
9. Debreceni VSC 13 4 3 6 17-20 15
10. Gyirmót FC 13 3 4 6 6-16 13
11. Diósgyőri VTK 13 3 3 7 17-27 12
12. Paksi FC 13 2 6 5 11-18 12

A 14. forduló programja:

október 29., szombat:
Budapest Honvéd-Swietelsky Haladás 15.30
Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TE 17.30
Paksi FC-Újpest FC 18.00
Vasas FC-Videoton FC 18.00
Gyirmót FC-Debreceni VSC 18.00
Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 18.00

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS