Főoldal > U16 > U16: döntetlen az ukránok ellen

U16: döntetlen az ukránok ellen

U16-os válogatottunk a héten két felkészülési mérkőzést játszik az ukránokkal Telkiben. A keddi első találkozón 1-1-es döntetlen született.
A mérkőzés első negyedórájában kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán, egyik csapat sem tudott igazán veszélyes akciókat vezetni. Az ukránok játékban nem volt benne a gól, elsősorban a mi hibáinkat kihasználva tudtak kezdeményezni, mégis sikerült megszerezniük a vezetést. A 28. percben egyenlítettünk, egy jobb oldali beadást követően Fönyedi Gergő 12 méterről lőtt a hálóba.

A második félidőben a magyar válogatott irányította a játékot, de csak kisebb lehetőségekig jutott, a vezetést nem tudta megszerezni. Nem is változott az eredmény a lefújásig, 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

- Az első félidőben elfogadhatatlanul sok ki nem kényszerített passzhibát vétettünk hátul, és helyezkedési hibák is rontották a játékunk hatékonyságát. A második félidőre javult a játékunk, sok labdát szereztünk, de támadásban még sokat kell fejlődnünk, hogy a későbbiekben sikeresek lehessünk - értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Magarország-Ukrajna 1-1 (1-1)
Magyarország, 1. félidő: Kiss Ágoston - Pribék Bence, Gáspár Máté, Ángyán Richárd, Bekker Roland - Irimiás Gergõ, Földi Botond - Kiss Bence, Mazzonetto Alessio, Fönyedi Gergõ - Kócsó Bálint
Magyarország, 2. félidő: Tóth Róbert - Krén Bálint, Lakatos Benjámin, Nyári Patrik, Papp László - Múcska Viktor, Sipos Zoltán - Tóth Gábor Kristóf, Márton Adrián, Bukta Csaba - Beke Péter

nyomtatás