Merkantil Bank Liga: keleti rangadó Kisvárdán

2016. október. 28., 14:57   |    

Merkantil Bank Liga: keleti rangadó Kisvárdán

Vasárnap rendezik az NB II, azaz a Merkantil Bank Liga 15. fordulóját. Egy izgalmasnak ígérkező keleten derbi is lesz a programban: a Nyíregyháza - immár Véber György irányításával - a Kisvárda otthonában lép pályára.

SOROKSÁR SC-CEGLÉDI VSE
(Soroksár, 13.30)

A soroksáriak mindössze két ponttal állnak a második helyezett Kisvárda mögött, augusztus 10. óta mindössze egyszer szenvedtek vereséget, már régen feledtették a rossz kezdést. Mindazonáltal figyelmeztető a számukra, hogy a legutóbbi három hazai mérkőzésükből csak a Siófok ellenit (6-1) nyerték meg. A ceglédiek az előző fordulóban a Budaörs elleni 3-0-val megszakították rossz sorozatukat, hosszú hetek után nyertek, de így is csak a 17. helyen állnak. Idegenben hatból hatot veszítettek eddig.

BUDAÖRS FC-BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Csákvár, 13.30)

A Budaörs kieső, a Balmazújváros feljutó helyen áll. Kicsit bővebben: a budaörsiek a legutóbbi három mérkőzésüket elveszítették, s ezzel visszacsúsztak a 18. helyre. Csákváron eddig hét meccset játszottak, 3-1-3 a mérlegük. A balmazújvárosiak az elmúlt hetekben remekül szerepeltek, a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot gyűjtöttek, négy ponttal vezetnek a második helyezett Kisvárda előtt a bajnokságban. Idegenbeli mérlegük is javuló, a legutóbbi három mérkőzés hét pontja szép teljesítmény.

SZEGEDI EOL SC-ZALAEGERSZEGI TE
(Szeged, 13.30)

A SZEOL kibérelte az utolsó helyet, az elmúlt fordulókban sorozatban szenvedi el a vereségeket. A legutóbbi öt fordulóban pont nélkül maradt, augusztus 24. óta, nyolc találkozón egy pontot szerzett. A legutóbbi három hazai meccsét szerzett gól nélkül veszítette el. A ZTE lényegesen jobban áll, ötödik helyezett, két pontnyira a második feljutó helytől. De állhatna még jobban is, ha a legutóbbi négy fordulóban nem csupán öt pontot szerez. A zalaegerszegiek vendégként az első forduló óta veretlenek.

KISVÁRDA MASTER GOOD-NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Kisvárda, 13.30)

A kisvárdaiak a második helyen állnak, azonos pontszámmal a Puskás Akadémiával a Spartacus, miután nagyon gyengén szerepelt az elmúlt hetekben, visszaesett az élről a nyolcadik helyre. A Kisvárda a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett, a legutóbbi öt hazai meccséből csak ketőt nyert meg, nagy meglepetésre elvérzett a Mosonmagyaróvár ellen. A Nyíregyháza, amely edzőváltáson esett át a legutóbbi vereség óta, Mátyus Jánost Véber György váltotta, a legutóbbi öt fordulóban csupán egyetlen pontot szerzett. Korábbi kiváló idegenbeli mérlege is leromlott, miután kikapott Csákváron a Budaörstől és Szolnokon a helyi vasutascsapattól.

CIGÁND SE-VÁC FC
(Diósgyőr, 15.00)

A pályaválasztó cigándiak az utóbbi hetekben magukra találtak, a legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtöttek. Ebben a rövid szakaszban egyetlen csapat sem szerzett többet, ugyaneddig jutott a Balmazújváros, a Mosonmagyaróvár és a Csákvár. Ugyanakkor az albérletben játszó újonc mindössze két „hazai” meccsét nyerte eddig meg. A Vác a legutóbbi fordulóban megtörte hosszú nyeretlenségi sorozatát, de így is csak a tizenötödik helyen áll a szoros mezőnyben. Vendégként, noha mindössze négy szerzett gólnál tart, már kétszer nyerni tudott.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE-CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Békéscsaba, 17.00)

Csökkent a csabaiak lendülete, a legutóbbi három fordulóban csupán négy pontot szereztek. Így is a negyedik helyen állnak, hat pontnyira a listavezetőtől. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésüket kapott gól nélkül megnyerték. A mosonmagyaróvári legénység a legutóbbi négy fordulóban tíz ponttal gazdagodott, hasonlót csupán az élen álló Balmazújváros tud felmutatni. Javult az idegenbeli mérlege is, a csapat szeptemberben és eddig októberben minden idegenbeli bajnokiját megnyerte.

HR-RENT KOZÁRMISLENY-AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Pécs, 17.00)

A kozármislenyiek a legutóbbi két bajnoki mérkőzésükön pont nélkül maradtak, s ezzel visszaestek a tizenötödik helyre. A csákváriak sokkal jobb formában futballoznak, hetek óta veretlenek, a legutóbbi öt bajnoki fordulóban kilenc pontot szereztek. Három ponttal állnak a mostani rivális előtt. A legutóbbi idegenbeli mérkőzésüket megnyerték a sereghajtó SZEOL ellen.

SZOLNOKI MÁV-SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Szolnok, 17.00)

A Szolnok két megnyert mérkőzés után legutóbb kikapott, ugyanakkor a helyezéséhez (16.) képest jó a hazai mérlege, már négyszer győzött. A gyulai akadémisták, elsősorban kiváló védelmüknek tulajdoníthatóan az élmezőnyhöz tartoznak, három ponttal vannak a második helyezett mögött. Az eddigi hat idegenbeli mérkőzésükön mindössze négy gólt kaptak.

SWIETELSKY-SOPRONI VSE–BFC SIÓFOK
(Sopron, 17.00)

A soproni csapat csak egy pontot szerzett a legutóbbi két fordulóban, ezzel rontott helyzetén, de így is a középmezőny tagja, tizenkettedik. Hazai pályán a legutóbbi négy találkozóján nyeretlen maradt, három döntetlen után kikapott a Zalaegerszegtől. A Siófok ugyancsak 19 pontos, egy hellyel áll a rivális előtt. A legutóbbi négy fordulóban csupán egy pontot szerzett, vendégként a legutóbbi hat meccséből ötöt elveszített. Igaz, közben győzött Balmazújvárosban.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DOROG
(Felcsút, 17.00)



Mind a két csapat képes sokgólos mérkőzésekre. Az akadémisták a legutóbbi két fordulóban nyertek, s így feljöttek, a második Kisvárdával azonos pontszámmal, a harmadik helyre. Pályaválasztóként a ZTE-vel döntetlent játszottak, a többi találkozójukat megnyerték. A dorogi újonc a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, s ezzel megerősítette a helyét a középmezőnyben. Ugyanakkor vendégként eddig csak Siófokon nyert, igaz, a csákvári nyitó 1-1 és a legutóbbi, soroksári 1-1 is dicséretes eredménynek számít.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS