A Vasas döntetlennel, a DVTK vereséggel búcsúztatta stadionját

2016. október. 29., 20:18   |    

A Vasas döntetlennel, a DVTK vereséggel búcsúztatta stadionját

Az éllovas angyalföldiek 1-1-es döntetlent értek el a második Videoton FC ellen, a Ferencváros idegenben is nyert a DVTK ellen az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Budapest Honvéd-Swietelsky Haladás 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Lanzafame (42., 11-esből), Prosser (45.), illetve Gaál (45.)

A házigazda kezdte aktívabban a találkozót, az első negyedórában két helyzet is adódott Lanzafame előtt, de Koszta is veszélyeztetett. A folytatásban is a Honvéd uralta a találkozót, a Haladás a félidő végére kezdett magára találni, ám ekkor Rácz hibája után Lanzafame büntetőből vezetést szerzett. A szünet előtt egy szép kontra végén növelte előnyét a fővárosi együttes, erre villámgyorsan válaszolt a szombathelyi alakulat. A fordulás után is a hazaiak fejtettek ki nagyobb nyomást, ám az eredmény már nem változott, otthon tartotta a három pontot a Honvéd.

DVTK-Ferencváros 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Novothny (41.), Nono (58.), illetve Jagodinskis (20., öngól), Busai (30.), Nalepa (65.)

Ha nem is játszottak kimondottan fölényben, de a miskolciak kezdték aktívabban a mérkőzést. Ennek ellenére húsz perc után a vendégek szereztek vezetést egy számukra szerencsés öngóllal. A ferencvárosi találat alaposan "megfogta" a Diósgyőrt, amely nem sokkal később kétgólos hátrányba került. Az első félidő utolsó tíz-tizenöt perce viszont ismét a hazaiaké volt és a szünet előtt sikerült szépíteniük. A folytatásban kissé feszültté vált a találkozó hangulata a pályán, egy nagyobb kakaskodás is kialakult. A diósgyőri játékosok nyugodtak meg hamarabb, melynek köszönhetően egyenlítettek, de nem örülhettek sokáig, mert Michal Nalepa révén gyorsan válaszoltak a fővárosiak. Ezt követően a hazaiak eleinte mindent egy lapra feltéve rohamoztak, több komoly lehetőségük is volt, de Dibusz bravúrjainak is köszönhetően nem változott az eredmény. Az utolsó percekben a Ferencváros már biztosan őrizte minimális előnyét, így három ponttal távozott a DVTK 1939-ban elkészült és most búcsúzó stadionjából.

dvtk_fradi2|

Vasas-Videoton FC 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Remili (37.), illetve Lazovic (91.)

A remek hangulatú összecsapáson, több mint ötezer néző előtt az első félidőben sokáig kellett várnia a szurkolóknak az első nagy helyzetre, a 38. percben azonban a Vasas a találkozó első igazi lehetőségét Remili révén gólra váltotta. A hazai csapatkapitánynak nem volt nehéz dolga, hiszen egyedül vezethette a labdát a vendégek kapusára. A fordulást követően a Videoton FC szinte a tizenhatosához szegezte a Vasast, amely hősiesen védekezett, de egy-egy gyors kontra végén még helyzetig is eljutott. A fehérváriak több ziccert is elrontottak, s amikor már úgy tűnt, a hazaiak kihúzzák, Lazovic egy gyönyörű szabadrúgásgóllal pontot szerzett csapatának.

Gyirmót FC-DVSC 1-2 (0-2) Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a DVSC, és szűk negyedóra elteltével már két góllal vezetett. A folytatásban is a vendégcsapat irányított, illetve alakított ki helyzeteket, a szünet előtt nem sokkal azonban emberhátrányba került, mert Vad II. István játékvezető kiállította Tőzsér Dánielt, aki a pálya közepén hátulról rácsúszott Sallói Dániel bokájára. A második játékrészből még nem telt el tíz perc, amikor büntetőhöz jutott a Gyirmót, de Kiss Máté kihagyta. A hazai együttes igyekezett csökkenteni a hátrányát, ami a 71. percben sikerült is neki, majd továbbra is támadásban maradt, még azután is, hogy a második sárga lapját begyűjtő Présinger Ádámnak a 81. percben le kellett mennie a pályáról. A Debrecen a hajrában jobbára védekezett, csak egy-egy ellentámadást vezetett, de így is meg tudta őrizni előnyét.

Mezőkövesd-Zsóry FC-MTK Budapest 1-0 (0-0)
Gólszerző: Góhér (74.)

Az első félidőben inkább az MTK akarata érvényesült, de igazi nagy helyzetig nem jutottak el a kék-fehérek. A fordulást követően is a fővárosiak irányítottak, ám a 75. percben Gohér távoli lövése utat talált a lábak alatt a hálóba, ezzel megszerezték a vezetést a hazaiak. A hajrában hiába próbálkozott az MTK, nem tudta feltörni a mezőkövesdiek védekezését.

Paksi FC-Újpest FC 1-1 (0-1)
Gólszerző: Szakály (88.), ill. Balázs (10.) A mérkőzés első perceiben az Újpestnél volt többet a labda, s egy védelmi hibát kihasználva a fővárosi lila-fehérek gyorsan vezetéshez is jutottak. A hazaiak a kapott gól után fokozatosan átvették az irányítást, s a játékrész végére egyre közelebb jutottak a rivális kapujához, a szünetig azonban nem sikerült egyenlíteniük. Fordulás után a Paks kisebb lendülettel támadott, ám így is egyenlíthetett volna, mivel tizenegyeshez jutott, Báló büntetőjét azonban bravúrral védte Banai, az újpestiek kapusa. A hazaiak aztán egészen a hajráig meddő mezőnyfölényben játszottak, a 88. percben viszont - ha nehezen is -, de egyenlíteni tudtak egy szabadrúgás után.

A Vasas-Videoton FC mérkőzés képei:



(forrás: MTI)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS