Főoldal > U15 > U15: hétgólos meccset nyertünk Podgoricán

U15: hétgólos meccset nyertünk Podgoricán

U15-ös válogatottunk a keddi 2-0-ás sikert követően csütörtökön 4-3-re verte a montenegróiakat felkészülési mérkőzésen.
A Preisinger Sándor szövetségi edző vezette együttes kedden magabiztos győzelmet aratott a házigazdák ellen Podgoricán, és a visszavágó is jól indult: fölényben játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki és az első félidő második felében megérkeztek a gólok is. A 15. percben Zuigéber Ákos szerzett vezetést egy szép akció végén, majd a 24. percben Takács Kevin, a 29. percben pedig ismét Zuigéber volt eredményes. Úgy tűnt, utóbbi góllal eldőlt a meccs, de a montenegróiak ezt másként gondolták, és a szünet előtt szépítettek.

A második félidő elején is a magyar válogatott játszott fölényben, Horváth Krisztofer találatával visszaállítottuk a háromgólos különbséget, de a hazaiak tovább küzdöttek, és a hajrához közeledve megrúgták második góljukat, majd az utolsó pillanatokban a harmadikat is. Arra már nem maradt idő, hogy harcba szálljanak az egyenlítésért, így a magyar siker egy pillanatig sem forgott veszélyben.

- Az első félidőben meggyőzően, jól fociztunk, dominálni tudtunk és rúgtunk három gólt is. A második félidő eleje is rendben volt, ezt követően azonban már nem volt folyamatos a játék, a koncentrációnk is visszaesett, a remekül küzdő hazai csapat pedig egy pillanatig sem adta fel a reményt az egyenlítésre. Még szoknunk kell, hogy milyen egy agresszív, harcos csapat ellen játszani, de mindenképpen pozitívum, hogy sikerült előrelépnünk az előző meccseinkhez képest, és viszontláttam a pályán az edzéseken gyakorolt taktikai elemeket - nyilatkozta a mérkőzés után Preisinger Sándor szövetségi edző.

Montenegró-Magyarország 3-4 (1-3)
Magyarország: Kovács Flórián - Wágenhoffer Márton, Török Kevin (Hosszú Zétény, 63.), Balogh Botond, Csige Zsolt (Bekker Roland, 63.) - Kabály Márk (Kata Mihály, 50.), Major Sámuel (Pintér Dániel, 50.) - László Dávid (Horváth Krisztofer, 50.), Takács Kevin, Zuigéber Ákos (Pardi Imre, 63.) - Kalmár Benedek (Kenderesi Dávid, 41.)
Gólszerző: Zuigéber (2), Takács, Horváth
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • U15

  Az MLSZ idén elindított megyei tehetségfejlesztő programjának legügyesebb labdarúgói két napon keresztül futballoztak Telkiben.

  Telkiben bizonyíthattak az ország legjobb 14 évesei
 • U15

  U15-ös válogatottunk ismét megmérkőzött a szerb korosztályos csapattal, és ezúttal szoros mérkőzésen, döntetlent ért el Mórahalmon.

  U15: szervezett játékkal döntetlen a szerbek ellen
 • U15

  U15-ös válogatottunk Mórahalmon mérkőzött meg a szerbek korosztályos csapatával.

  U15: megérdemelt szerb győzelem
 • U15

  A két legfiatalabb korosztály utánpótlás-válogatottja kedden és csütörtökön is pályára lép felkészülési mérkőzésen.

  U15, U16: Szerbia és Románia a heti ellenfél
 • U15

  A 2001-es születésű játékosokból álló U15-ös válogatott első nemzetközi mérkőzésén 1-1-es döntetlent ért el Lipóton a szlovákok ellen.

  Döntetlennel mutatkozott be az U15-ös válogatott
 • U15

  A keddi vereség után csütörtökön döntetlennel ért véget a két korosztályos válogatott felkészülési mérkőzése Telkiben.

  U15: Hatgólos döntetlen Svájc ellen
 • U15

  A svájciak kihasználták a második félidőben elkövetett hibáinkat.

  U15: Svájc hátrányból tudott nyerni Telkiben
 • U15

  U15-ös válogatottunknak nehezebb dolga volt a macedónok ellen, mint kedden, de megérdemelt győzelemmel zárta a két csapat Telkiben rendezett csütörtöki felkészülési mérkőzését.

  U15: másodszorra is legyőztük a macedónokat
 • U15

  U15-ös válogatottunk a második félidő első öt percében három gólt szerezve magabiztosan győzte le a macedón korosztályos együttest Telkiben.

  U15: öt magyar gól a viharos szélben
 • U15

  A Belvon Attila szövetségi edző vezette szakmai stáb 24 játékost hívott meg a keddi és csütörtöki felkészülési mérkőzésre.

  Macedóniát fogadja az U15-ös válogatott