"Lelkiismeretesen készülünk Andorra ellen"

2016. november. 07., 17:12   |    

A szövetségi kapitány az Andorra elleni vb-selejtezőről szólva kiemelte: nem számít könnyű mérkőzésre vasárnap.

A magyar válogatott megkezdte felkészülését Telkiben az Andorra elleni, november 13-i vb-selejtezőre, valamint a svédek elleni, november 15-i felkészülési mérkőzésre. Bernd Storck szövetségi kapitány hétfőn délután tartott sajtótájékoztatóján elmondta: Andorra ellen is ugyanolyan hozzáállással készül a csapat, mint a legutóbbi hazai vb-selejtezőre, Svájc ellen.

- Nagyon várjuk a meccset, szeretnénk méltóképpen búcsúzni a nézőktől, és győzelemmel zárni idei utolsó tétmeccsünket - fogalmazott a szövetségi kapitány. - Ha visszanézünk az eddigi idei eredményeinkre, akkor elmondhatjuk, hogy jól játszik a csapat, a védekezésünk jól alakul, a következő napokban a kreatív tartalmat kell kialakítanunk, hogy egy győzelemmel minimum megtartsuk a kétpontos távolságot a portugálokkal szemben, és kedvező helyzetből vághassunk neki a márciusi, portugáliai mérkőzésnek. Válogatott szinten nincs könnyű mérkőzés, tiszteljük az ellenfelet, és ugyanolyan lelkiismeretesen készülünk Andorra ellen is, mint minden más meccsre. A svájciaknak nagyon nehéz dolguk volt Andorra ellen, csak 2–1-re tudtak nyerni, abból a mérkőzésből is látszott, hogy egy kompakt, jól védekező ellenfél vár ránk. Türelemmel kell játszanunk, a győzelem a fontos, az teljesen mindegy, milyen különbséggel.

Bernd Storck a legutóbbi, rigai vb-selejtezőnkre is kitért, és elmondta: a lettországi vb-selejtező második félidejében dominálni tudtunk, elégedett volt a labdabirtoklásunkkal, és a széleken többször is megbontottuk az ellenfél védelmét.

- Vasárnap is defenzív ellenfélre számítunk, de nem teríteném ki a kártyáimat a meccs előtt, a játékosokkal meg fogjuk beszélni, hogy mit kell tennünk a szervezetten futballozó riválissal szemben. Fontos, hogy minél több gólhelyzetet alakítsunk ki, és gyorsan megszerezzük az első gólt, miközben szórakoztatni szeretnénk a nézőket is. Fontos még egyszer kiemelni, hogy Svájcnak is alig volt helyzete Andorra ellen, ezért egyáltalán nem számítunk könnyű mérkőzésre. Örülök, hogy a keret légiósai folyamatosan szerepet kapnak klubjukban, ennek jótékony hatását láthatjuk a játékminőségen is, Svájc ellen már teljesen más formát nyújtottak, mint Feröeren. Jó úton haladunk, örömteli, hogy a kerettagok érvényesülni tudnak klubcsapataikban. Fontosnak tartom, hogy ezúttal egy kibővített, huszonnyolc fős kerettel tudunk készülünk, így néhány fiatal is lehetőséget kaphat a jövő keddi, Svédország elleni mérkőzésen, ahol Király Gábort és Juhász Rolandot búcsúztatjuk el. A velünk készülő fiatalok kiérdemelték a lehetőséget a bajnokságban valamint az U21-es válogatottban nyújtott teljesítményükkel - tette hozzá a szövetségi kapitány, aki az eredetileg kijelölt keretből egyedül Nikolics Nemanjával nem számolhat, a Legia Warszawa csatárának hétvégén eltörött az egyik ujja, így minden bizonnyal műtét vár rá.

Jegyinformációk a Svédország elleni, november 15-i mérkőzésre:

A magyar válogatott két nappal utolsó idei vb-selejtezője, az Andorra elleni, november 13-i mérkőzés után a svédeket fogadja felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában. A találkozó nemcsak a felkészülés, a fiatalok kipróbálása miatt fontos, ezen az összecsapáson játszik utoljára a nemzeti csapatban Király Gábor és Juhász Roland, valamint elbúcsúzik a válogatottól Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos is. A svédek elleni találkozóra november 4-én, pénteken kezdődött meg a jegyek árusítása – a Szurkolói Klub tagjainak, a szurkolói kártyával rendelkezőknek és a kártya nélkül vásárlóknak egyaránt.

A belépők ára éppen fele a tétmérkőzésekre érvényes jegyáraknak, elhelyezkedéstől függően 2000, 3000, 4500, 6000 és 7500 forintért lehet megvásárolni a jegyeket. A vb-selejtezőkön bevezetett kedvezmények erre a mérkőzésre is érvényesek, vagyis a Szurkolói Klub tagjai 15-25 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá a belépőkhöz.

Szurkolói kártya nélkül továbbra is kizárólag személyesen lehet jegyet vásárolni, kizárólag saját részre, személyazonosságot igazoló dokumentum bemutatása mellett, Budapesten a Ticket Express Bálnában és a Ticket Express Syma-csarnokban található irodáiban, valamint a ZTE FC és a Békéscsaba Előre jegyértékesítő helyein.

Külföldi állampolgárok – kivéve a svéd szurkolókat - utalványt vásárolhatnak a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, amit a mérkőzés napján a helyszínen cserélhetnek belépőre, útlevelük ellenőrzése után. A svéd szurkolók A Ticket Express budapesti irodáiban válthatnak jegyeket nyitva tartási időben.

Budapesti TEX-jegyirodák:

TEX Bálna (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)
Nyitva tartás: H-P: 10.00-18.00, Szo: 11.00-15.00

TEX Syma (1146 Budapest, Dózsa György út 1.)
Nyitva tartás: H-P: 09.00-17.00 (Ebédszünet: 13.00-13.30 között)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS