Magabiztos győzelem Andorra ellen

2016. november. 13., 19:53   |    

Magabiztos győzelem Andorra ellen

A magyar válogatott hazai pályán, a Groupama Arénában rendezett vb-selejtezőn 4–0-ra legyőzte Andorra válogatottját.

A Ferencváros középpályása, Gera Zoltán annak ellenére bekerült a magyar labdarúgó-válogatottba az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn, hogy a meccset megelőzően kisebb sérüléssel bajlódott. A Videoton védője, Fiola Attila helyett ezúttal a francia másodosztályú Le Havre hátvédjének, Bese Barnabásnak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban Bernd Storck szövetségi kapitány, és lettországi teljesítménye után bennmaradt a csapatban Korhut Mihály és Gyurcsó Ádám is.

1113_hunand3| A magyar válogatott türelmes labdajáratással kezdte a találkozót, kereste a réseket az andorrai védelmen. Ezeket elsősorban Kleinheisler László találta meg, aki többször is jó labdával teremtett helyzetet a társak számára, de Gyurcsó majd Szalai két próbálkozása is kimaradt, mint ahogy Dzsudzsák Balázs húszméteres szabadrúgása sem talált utat a kapuba.

A 15. percben Kleinheisler kapott sárgát, miután Gera Zoltán felvágását követően kisebb tömegjelenet alakult ki az oldalvonal mellett, így a középpályás nem játszhat 2017. március 25-én Portugália ellen.

A jég aztán a 33. percben tört meg: Dzsudzsák Balázs szép csellel ment el a jobb oldalon, a középre tett labdát a kapus Gera Zoltán elé ütötte, aki tíz méterről a hálóba lőtt (1–0).

Még a szünet előtt megduplázta előnyét a magyar válogatott: a 43. percben ismét Dzsudzsák ment el a jobb oldalon, a laposan középre tett labdáját Szalai átlépte, az érkező Lang pedig a jobb alsóba gurított (2–0). Lang Ádám 18. válogatott meccsén az első gólját szerezte.

Lang1| A második félidőben a magyar válogatott fokozni tudta a tempót, sokkal veszélyesebben, pontosabban és gyorsabban játszott, mint az első negyvenöt percben, de nagy helyzetben Gyurcsó, Gera és Kleinheisler sem tudott a kapuba találni. A 72. percben aztán újabb gólt ünnepelhetett a közönség: Gera pörgetett nagyszerű labdát a leshatáron helyezkedő Gyurcsó Ádám elé, aki külsővel, tíz méterről a hosszú sarokba lőtt (3–0).

A lefújás előtt két perccel egy remek magyar összjáték végén az alapvonalon betörő Stieber a kapunak háttal álló Szalaihoz passzolt, aki közvetlen közelről, sarokkal húzta be a labdát a kapuba (4–0).

– Nehezen találtunk a játékunkra, nehezen találtuk az utat a kapu felé, az ellenfél igen defenzíven játszott. Az első gól viszont teljesen megnyugtatta a csapatot, és ez után folyamatosan javult a támadójátékunk is. A végére megszereztük azt az eredményt, amit szerettünk volna, így tehát elégedettek lehetünk – értékelt a meccs végén Bernd Storck szövetségi kapitány.

Magyarország–Andorra 4–0 (2–0)
Gól: Gera (33.), Lang (43.), Gyurcsó (72.), Szalai (88.)
Sárga lap: Kleinheisler (15.), Korhut (35.)

Magyarország: Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Lang Ádám, Guzmics Richárd, Korhut Mihály – Nagy Ádám, Gera Zoltán (Böde 84.) – Gyurcsó Ádám (Németh 81.), Kleinheisler László (Stieber 72.), Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

A selejtezőcsoportunkban még két meccset játszottak vasárnap: Svájc 2–0-ra verte a Feröer-szigeteket, Portugália 4–1-re a letteket.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS