A Vidit is legyőzte a Mezőkövesd, fordított a DVTK

2016. november. 19., 17:50   |    

A Vidit is legyőzte a Mezőkövesd, fordított a DVTK

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában a Mezőkövesd-Zsóry 2-1-re legyőzte a második Videoton FC-t, és feljött az ötödik helyre a tabellán. A DVTK és az Újpest FC a hajrában fordította maga javára bajnokiját.

Mezőkövesd-Zsóry FC - Videoton FC 2-1 (1-1)
Gólszerző: Kink (9.), Strestík (87.), illetve Scepovic (27.)

Nagy Videoton-helyzetekkel indult a találkozó, az első percekben Tujvelnek háromszor is védenie kellett, a vendégfölény dacára azonban a hazaiak szerezték meg a vezetést egy kontra végén. A folytatásban is a székesfehérvári együttes irányított, s a félidő derekán egy szép támadást befejezve sikerült is egyenlítenie. A szünet után több mezőkövesdi lehetőség kimaradt, a meccsnek ebben a szakaszában többet birtokolta a labdát a házigazda. Miközben durva belépők csúfították az amúgy jó iramú játékot, elérkezett a hajrá, amelyben a hazaiak egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően gólt szereztek, s ezzel eldöntötték a mérkőzést.

Paksi FC - Budapest Honvéd 1-1 (1-1)
Gólszerző: Szabó J. (8.), illetve Szabó J. (44., öngól)

A hazaiak kezdték nagyobb lendülettel a mérkőzést és egy pontrúgást követően már a 8. percben vezetést szereztek. Ezt követően a Honvéd fokozatosan átvette az irányítást, de a félidő derekáig egyetlen helyzetet sem tudott kialakítani, ellenben a paksiak gyors ellentámadásokból rendre átrohantak a kispestiek középpályáján, de újabb gólt ők sem tudtak szerezni. A félidő előtt nem sokkal a vendégek egy szerencsés öngóllal váratlanul egyenlítettek. A Honvéd a folytatásban sem találta a ritmust. Hiába volt többet a fővárosiaknál a labda, sok pontatlanság volt a játékukban, amely a szabálytalanságok miatt amúgy is töredezett volt. A felek nem bírtak egymással, így igazságos pontosztozkodással zárult a találkozó.

MTK Budapest - DVSC 1-1 (0-0)
Gólszerző: Kanta J. (58., 11-esből), ill. Holman (95.)

Az első félidő elején a hazaiak birtokolták többet a labdát, de helyzetük nem volt. A tizedik perctől magára talált a DVSC, agresszíven támadta le ellenfelét, az MTK-nak így csupán erőtlen ellenakciókra futotta erejéből. Igazi ziccer egyik oldalon sem adódott, bár a Debrecen közelebb állt a gólszerzéshez. A szünetet követően az 58. percben büntetőhöz jutott az MTK, mert Danilovic kapus szabálytalankodott a csereként beállt Vogyicska Bálinttal szemben a tizenhatoson belül. A tizenegyest Kanta József értékesítette. A gól után mindkét oldalon több helyzet adódott, aztán a hajrában inkább a DVSC-nek voltak lehetőségei, de az egyenlítésre egészen a 95. percig várni kellett, akkor Holman Dávid szabadrúgása talált utat a hálóba.

Gyirmót FC Győr - Újpest FC 1-2 (0-0)
Gólszerző: Bojovic (78.), illetve Lázok (84.), Windecker (93.)

Eleinte nem vállaltak nagyobb kockázatot a csapatok, de bő tíz perc elteltével az Újpestnek így is akadt gólhelyzete. A félidő feléhez közeledve a Gyirmót játszott némi fölényben, s egyszer közel is állt a gólszerzéshez, a játékrész vége felé viszont megint az újpestiek előtt adódtak lehetőségek. A második félidő nagy vendéghelyzettel kezdődött, az aktívan futballozó Bardhi találta el ismét a felső kapufát, ahogy az első játékrészben. Az igazi izgalmak azonban a hajrára maradtak: előbb a Gyirmót vezetést szerzett, majd az Újpest hat perccel később egyenlített, a 93. percben pedig - Windecker fejesével - a győzelmet is kiharcolta.

DVTK - Swietelsky Haladás 2-1 (0-1)
Gólszerző: Lipták (67.), Ugrai (92.), illetve Gaál (13.)

Az első félidőben a Diósgyőr akarata érvényesült, ennek ellenére a félidő elején a Haladás szerzett vezetést, s egy kis szerencsével - Iszlai lövése a kapufáról jött ki - akár megnyugtató előnybe is kerülhetett volna a szünetre. A második játékrész közepén, Bognár pályára lépését követően azonnal egyenlített a Diósgyőr, az irányító középpályás szögletét követően Lipták talált a kapuba. A válogatottnál is már számításba vett futballistával megélénkül a Diósgyőr támadójátéka, s neki köszönhetően kis híján megszerezte a vezetést, de lövése a kapufán csattant. Öt perccel a vége előtt egy, a hazaiak számára egyértelműen büntetőnek tűnő esetnél maradt néma a játékvezető sípja, azonban így is sikerült kiharcolniuk a győzelmet, ráadásul a 92. percben éppen egy korábbi Haladás-futballista, a szombathelyi nevelésű Ugrai volt eredményes.

(forrás: MTI)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS