OTP Bank Liga: Sokat botlanak az élmezőny tagjai

2016. november. 21., 09:46   |    

OTP Bank Liga: Sokat botlanak az élmezőny tagjai

Négy tizenegyest és két kiállítást hozott Kispesten a Vasas és a Ferencváros rangadója. Az első három helyezett közül a Vasas hat, a Videoton FC és a Ferencváros nyolc-nyolc pontot veszített a legutóbbi öt fordulóban. Megszakadt az Újpest hosszú nyeretlenségi sorozata. A legutóbbi hat fordulóban a Mezőkövesd gyűjtötte a legtöbb pontot, e listán a második a Bp. Honvéd. Érdekességek a 16. forduló mérkőzései alapján.

GYIRMÓT FC–ÚJPEST FC 1-2 (0-0)
Gólszerző: Bojovics (78.), illetve Lázok (84.), Windecker (93.)

– Kilenc nyeretlen bajnoki után megtört a jég: ismét győzött az Újpest.
– Nebojsa Vignjevics együttese (amely albérletben játssza az idényben a hazai bajnoki mérkőzéseit) immár többször győzött vendégként, mint pályaválasztóként. Kettővel több pontot is szerzett.
– Lázok János már négy bajnoki gólt szerzett ősszel, a legutóbbi öt fordulóban három találatot ért el.
– Windecker József az előző fordulóban is a kapuba talált. A győri nevelésű játékos először szerzett élvonalbeli pályafutása során két egymást követő fordulóban gólt.
– A Gyirmót az egyetlen csapat, amelyet az Újpest a 2016–2017-es bajnokságban már kétszer is legyőzött.
– A hazaiak sorozatban ötödször veszítettek, ilyen rossz sorozatuk még nem volt az élvonalban. (Következésképpen: ősszel.)
– A montenegrói Mijusko Bojovics az első gólját érte el az OTP Bank Ligában. A Gyirmót FC még mindig csak a negyedik hazai góljánál tart az idényben.



MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–VIDEOTON FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Kink (9.), Střeštík (87.), illetve Scsepovics (27.)

– A Mezőkövesd élvonalbeli története legjobb korszakát éli, a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett.
– Érdekes, hogy hazai pályán hasonló a mérlege: a legutóbbi öt összecsapáson 12 ponttal gazdagodott.
– A Mezőkövesd élvonalbeli története során először győzte le a Vidit, a székesfehérvári együttes vendégként még soha nem győzött a házigazdák ellen az NB I-ben.
– Tarmo Kink hetedszer játszott bajnoki meccsen a Videoton FC ellen, de először szerzett gólt. Az észt válogatott két gólt szerzett eddig az idényben, mindkét meccsen, az MTK ellen idegenben, s most is, egy góllal megnyerte csapata a mérkőzést.
– Marek Střeštíknek ez volt az ötödik bajnoki találkozója a Videoton FC ellen, de ő is az első gólját szerezte a fehérváriak ellen. Střeštík egyébként a negyedik gólnál tart az idényben, mindegyiket Mezőkövesden lőtte.
– A Videoton FC a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett. 2016. március-áprilisban volt hasonlóan rossz szériája legutóbb.
– Scsepovics a legutóbbi hét bajnoki fordulóban hat gólt szerzett.



MTK BUDAPEST–DEBRECENI VSC-TEVA 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kanta J. (58., 11-esből), illetve Holman (95.)

– Ősszel már másodszor játszott egymással döntetlenre az MTK és a DVSC. Mindez azért (is) érdekes, mert az augusztusi előtt legutóbb 2010-ben „ikszeltek” bajnoki mérkőzésen.
– Megdöbbentő: az MTK a mostanit megelőzően 2013 decemberében játszott legutóbb pályaválasztóként úgy döntetlent a bajnokságban, hogy született gól a mérkőzésen.
– Teodoru Vaszilisz csapata négy megnyert hazai mérkőzés után játszott vesztett pályaválasztóként pontokat.
– Kanta József az idényben először szerzett bajnoki gólt. A rutinos irányító a mostanit megelőzően legutóbb 2014. április 12-én talált bajnoki mérkőzésen a Loki a kapujába.
– Holman Dávid az utóbbi hetek leggólerősebb debreceni játékosa. A legutóbbi hat fordulóban négy gólt is elért. A DVSC-Teva legutóbbi nyolc bajnoki góljából négy a nevéhez fűződik.
– A DVSC-Teva a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján veretlen maradt. Mind a négy meccsen egy gólt kapott.
– A DVSC-Teva otthon kilenc, idegenben tizenegy pontot szerzett eddig



DIÓSGYŐRI VTK–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Lipták (67.), Ugrai (92.), illetve Gaál (13.)

– Három nyeretlen mérkőzés után győzött ismét a Diósgyőr. Horváth Ferenc csapatának ez volt a második győzelme július 23. óta.
– A Diósgyőr a legutóbbi három hazai bajnokiján (kétszer valóban otthon, most pedig Debrecenben) egyaránt két gólt szerzett.
– A két csapatnak ez volt idén a negyedik egymás elleni bajnoki mérkőzése. Mindkettő kétszer nyert, pályaválasztóként.
– A mérkőzést a korábbi szombathelyi játékos, Ugrai Roland döntötte el, akinek ez volt az első gólja új csapatában. Ő a tizenkettedik diósgyőri, aki gólt szerzett az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében.
– Lipták Zoltánnak ez volt a harmadik gólja ősszel, ezekből kettőt a Haladás ellen ért el. – Gaál Bálint óriási formában van: a legutóbbi hat bajnoki mérkőzése közül ötön is szerzett gólt. Október eleje óta ő szerezte a Haladás bajnoki góljainak nyolcvan százalékát.
– A Haladás a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésén csupán egy pontot szerzett.



PAKSI FC–BUDAPEST HONVÉD 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Szabó J. (8.), illetve Szabó J. (44., öngól)

– A Bp. Honvéd ősszel másodszor szerzett idegenbeli bajnokin pontot, egy öngóllal. A Haladás ellen Predrag Bosnjak szerencsétlen találata segítette a kispestieket, most pedig Szabó Jánosé.
– Szabó János negyedszer vétett öngólt élvonalbeli bajnoki pályafutása során. Most először talált be ugyanazon a mérkőzésen az ellenfél kapujába is.
– A Paks továbbra is veretlen hazai pályán, de már hét döntetlennél tart. A második legtöbb hazai döntetlent az Újpest (4) játszotta.
– Csertői Aurél együttese a legutóbbi nyolc fordulóban csupán egyszer kapott ki.
– A két csapat ezt megelőzően legutóbb 2015 májusában játszott egymással Pakson döntetlenre.
– A Bp. Honvéd három forduló óta veretlen. Ilyen jó sorozata eddig csak egyszer volt az OTP Bank Liga mostani idényében.
– Marco Rossi együttese a Haladás elleni, soproni döntetlen után másodszor szerzett egy pontot idegenben az idényben.



VASAS FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Ferenczi I. (88., 93. - az előbbit 11-esből), illetve Djuricin (9.), Gera (91., 11-esből)

– A 39 éves pályaedző először lépett pályára bajnoki mérkőzésen az idényben. Alig negyedóra alatt két gólt szerzett, ezzel, élvonalbeli pályafutása során, túljutott a százas határon.
– Mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a találkozót, a Ferencvárosból Ramírez (49.), a Vasasból Saglik (86.) kapott piros lapot.
– Kassai Viktor három büntetőt ítélt a Vasas, egyet a Ferencváros javára. Egy 2001 tavaszi Ferencváros–Vasas mérkőzésen a zöld-fehérek lőhettek három büntetőt.
– A Ferencváros a legutóbbi hét idegenbeli mérkőzéséből csak kettőt, a legutóbbi ötből csak egyet tudott megnyerni.
– Noha Dibusz Dénes két büntetőt is hárított, a Fradi a legutóbbi öt idegenbeli meccsén kilenc gólt kapott. Előtte 16 idegenbeli meccsen kapott kilencet.
– A Vasas a legutóbbi három fordulóban csak döntetleneket játszott.
– A kispesti találkozón szerzett először büntetőből gólt a Ferencváros a bajnoki idényben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS