Nagyobb célok felé tekint a női válogatott

2016. november. 24., 22:06   |    

Nagyobb célok felé tekint a női válogatott

Győztes meccsel zárta az évet női A-válogatottunk. A szerbek 4-3-as legyőzése után Markó Edina szövetségi kapitány nyilatkozott az MLSZ TV-nek a találkozóról, a csapat idei teljesítményéről, a távolabbi kilátásokról és a korosztályos válogatottak őszi sikereiről.

Bár 25 másodperccel a kezdő sípszó után hátrányba került, végül nagy csatában nyerni tudott a szerbek ellen női A-válogatottunk. Ez volt az idei év utolsó mérkőzése, ezért az MLSZ TV nemcsak az aktuális összecsapásról, hanem az egész éves teljesítményről, illetve a távolabbi kilátásokról is kérdezte Markó Edina szövetségi kapitányt.

A válogatott szakvezetője elmondta: bár sokat fejlődött a csapat az elmúlt időszakban, az igazán nagy bravúr ebben az évben elmaradt, ám remélhetőleg az ősszel kezdődő vb-selejtező sorozatban már nálunk magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben is esély lehet a győzelemre.

- Reális célokat kell kitűznünk magunk elé, ezért egy esetleges csoportelsőségről nem érdemes beszélni a közelgő vb-selejtezőkön, de, a sorsolás függvényében, a csoport második helyének elérését már megcélozhatjuk. A csapat idén megmutatta, hogy az európai középmezőny elejéhez tartozó ellenfelekkel is képes felvenni a harcot, ezért bízom benne, hogy az a bravúr, ami elmaradt az idei Eb-selejtezőkön, akár már a vb-selejtezők során elérhető lesz - fogalmazott Markó Edina.

A szövetségi kapitány az U17-es és az U19-es női válogatott őszi sikereiről elmondta: a fiatalok fejlődése szempontjából a legfontosabb, hogy megfelelő tapasztalatot szerezzenek, és ebből a szempontból a tavaszi elitkör mérkőzései rendkívül hasznosak lesznek számukra.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS