Főoldal > Női A válogatott > Nagyobb célok felé tekint a női válogatott

Nagyobb célok felé tekint a női válogatott

Győztes meccsel zárta az évet női A-válogatottunk. A szerbek 4-3-as legyőzése után Markó Edina szövetségi kapitány nyilatkozott az MLSZ TV-nek a találkozóról, a csapat idei teljesítményéről, a távolabbi kilátásokról és a korosztályos válogatottak őszi sikereiről.
Bár 25 másodperccel a kezdő sípszó után hátrányba került, végül nagy csatában nyerni tudott a szerbek ellen női A-válogatottunk. Ez volt az idei év utolsó mérkőzése, ezért az MLSZ TV nemcsak az aktuális összecsapásról, hanem az egész éves teljesítményről, illetve a távolabbi kilátásokról is kérdezte Markó Edina szövetségi kapitányt.

A válogatott szakvezetője elmondta: bár sokat fejlődött a csapat az elmúlt időszakban, az igazán nagy bravúr ebben az évben elmaradt, ám remélhetőleg az ősszel kezdődő vb-selejtező sorozatban már nálunk magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben is esély lehet a győzelemre.

- Reális célokat kell kitűznünk magunk elé, ezért egy esetleges csoportelsőségről nem érdemes beszélni a közelgő vb-selejtezőkön, de, a sorsolás függvényében, a csoport második helyének elérését már megcélozhatjuk. A csapat idén megmutatta, hogy az európai középmezőny elejéhez tartozó ellenfelekkel is képes felvenni a harcot, ezért bízom benne, hogy az a bravúr, ami elmaradt az idei Eb-selejtezőkön, akár már a vb-selejtezők során elérhető lesz - fogalmazott Markó Edina.

A szövetségi kapitány az U17-es és az U19-es női válogatott őszi sikereiről elmondta: a fiatalok fejlődése szempontjából a legfontosabb, hogy megfelelő tapasztalatot szerezzenek, és ebből a szempontból a tavaszi elitkör mérkőzései rendkívül hasznosak lesznek számukra.

nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Női A válogatott

  Markó Edina, a női A-válogatott szövetségi kapitánya és Németh Loretta, a csapat támadója a Ciprus Kupa végén beszélt az MLSZ TV kamerái előtt a torna tapasztalatairól.

  Óriási segítség volt a csapatépítésben a Ciprus Kupa
 • Női A válogatott

  A női A-válogatott Cipruson, a B-válogatott a horvátországi Isztria Kupán szerepel a következő napokban.

  Női válogatottak: nemzetközi torna Cipruson és Horvátországban
 • Női A válogatott

  A vendégek háromszor is vezetést szereztek Telkiben a Magyarország-Szerbia női A-válogatott felkészülési mérkőzésen, de végül a magyar válogatott örülhetett győzelemnek idei utolsó összecsapásán.

  Hétgólos meccset nyert évzáróján a női A-válogatott
 • Női A válogatott

  Női A-válogatottunk szerdán 14.00 órától a szerbek elleni felkészülési mérkőzéssel zárja az évet Telkiben.

  Keménynek ígérkező évzáró előtt a női A-válogatott
 • Női A válogatott

  Kedden 16.00 órától a világ jelenlegi legjobb csapata, a friss olimpiai bajnok német csapat lesz a magyar válogatott ellenfele Gyirmóton, Európa-bajnoki selejtezőn.

  Jó hangulatban készül az olimpiai bajnok ellen a női válogatott
 • Női A válogatott

  A friss olimpiai bajnok német válogatott lesz a Markó Edina vezette együttes ellenfele szeptember 20-án, Gyirmóton, a mieink utolsó Eb-selejtezőjén.

  Női A-válogatott: méltó ellenfelei lennénk a németeknek
 • Női A válogatott

  Női A-válogatottunk 0-0-ás döntetlent játszott a szerbekkel a Balaton Kupa bronzmérkőzésén, majd tizenegyesekkel alulmaradt ellenfelével szemben.

  Negyedik helyen zártunk a Balaton Kupán
 • Női A válogatott

  Női A-válogatottunk 4-1-es vereséget szenvedett a fehéroroszoktól a Balaton Kupa első játéknapján. Szombaton a szerbekkel játszunk a harmadik helyért.

  Balaton Kupa: nem fért bele az egy félidőnyi gyengébb játék
 • Női A válogatott

  Női válogatottunk a Női Labdarúgás Napján rendezett felkészülési mérkőzésen 0-0-ás döntetlent játszott Bosznia Hercegovina ellen,Telkiben.

  Női Labdarúgás Napja: nem tudtuk feltörni a bosnyák védelmet
 • Női A válogatott

  A Markó Edina vezette női válogatott kedden 14.30-tól a gyirmóti Alcufer-stadionban fogadja az albánokat felkészülési mérkőzésen.

  Kedden Albániát fogadja a női A-válogatott