Merkantil Bank Liga: Kisvárdán játsszák a forduló rangadóját

2016. december. 02., 09:41   |    

Merkantil Bank Liga: Kisvárdán játsszák a forduló rangadóját

A 19. fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában, a labdarúgó NB II-ben.

SZOLNOKI MÁV FC–SOROKSÁR FC
(Tiszaligeti Stadion, 13.00)

Két jó formában lévő, de nem azonos képességű csapat találkozik egymással. A hazaiak a legutóbbi három fordulóban hét pontot szereztek, 2015 augusztusa óta nem volt ilyen jó sorozatuk. Pályaválasztóként ugyanakkor csak egyet nyertek meg a legutóbbi hat találkozójukból. A Soroksár szenzációs formával rakétázott a tabella elejére, a legutóbbi öt meccsét megnyerte. Ez már-már a tavaszi, kilenc mérkőzésből álló győzelmi sorozatot idézi. Vendégként augusztus 7. óta veretlen, a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert.

VÁC FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Dunaújváros, 13.00)

Ezen a mérkőzésen is az elmúlt hetek eminensei találkoznak. A Vác a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett, az albérletnek választott Dunaújvárosban kétszer nyert, a SZEOL és a Csákvár ellen. A Mosonmagyaróvár ugyancsak 13 pontot szerzett a legutóbbi öt meccsén, sőt, idegenben a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésén egyetlen pontot sem veszített.

CIGÁND SE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Cigándi Sporttelep, 13.00)

Érdekes: ez a két csapat is hasonló mérleget produkált az elmúlt időszakban, még ha a táblázaton hét hely választja is el őket. Hosszú nyeretlenségi széria után a múlt héten nyerni tudtak. A Cigánd a forduló egyik meglepetését okozva győzött Siófokon, de a hazai mérlege kevésbé jó, igaz, csak legutóbb, a Mosonmagyaróvár ellen játszhatott valóban hazai pályán. A Nyíregyháza hosszú hetek kudarcsorozata után, nagy nehezen, 1-0-ra legyűrte otthon a mezőny leggyengébb csapatát, a SZEOL-t. Vendégként a legutóbbi négy mérkőzésén egy pontot gyűjtött.

SZEOL FC–DOROGI FC
(Szegedi Vasutas-stadion, 13.00)

A SZEOL legutóbb otthon 5-0-ra kikapott a Siófoktól, egyébként is, augusztus 14. óta nem szerzett pontot. Hazai pályán a legutóbbi öt találkozóját szerzett gól nélkül veszítette el. A Dorog a hét közben bravúrosan szerepelt a Magyar Kupában, kiejtette az MTK-t. A bajnokságban a legutóbbi négy mérkőzésén csak két pontot szerzett. Vendégként a legutóbbi három mérkőzésén három döntetlent játszott.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Kisvárda, 13.00)

Három fordulóval ezelőtt a balmazújvárosiak még magabiztosan vezettek a Kisvárda előtt, ám azóta csupán egy pontot szereztek, szemben a rivális kilencével. A második helyezett Kisvárda szeptember 21. óta csupán egyszer szenvedett vereséget, otthon, a nagy formába lendült Mosonmagyaróvár ellen. Pályaválasztóként ugyanakkor a legutóbbi 270 játékpercben csak négy ponttal lett gazdagabb. A Balmazújváros visszaesett, október vége óta, a hétközi Magyar Kupa-vereséget is beleértve, négy meccsből hármat elveszített, egy döntetlen mellett. Idegenben ugyanakkor augusztus 24. óta veretlen. Jelenleg a harmadik a tabellán.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BFC SIÓFOK
(Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 15.00)

Egyik csapat sem él meg nagy napokat. A Csákvár ugyan a Magyar Kupában továbbjutott, az alacsonyabb osztályú Hatvan elleni idegenbeli legyőzésével, de az NB II-ben október 16. óta nyeretlen. Akkor a SZEOL-t győzte le, amely ellen a Siófok az elmúlt hetek egyetlen jó eredményét elérte. Az idegenbeli 5-0-n kívül a Balaton-parti gárda szeptember 18. óta nyeretlen. Vendégként nem olyan rossz a helyzet: a legutóbbi két meccs négy pontot hozott.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Kórház utcai pálya, 15.00)

Izgalmasnak ígérkezik a szomszédvárak találkozója. A Békéscsaba a legutóbbi három fordulóban csak nyert, hazai pályán a legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt kapott gól nélkül megnyert, csupán a Mosonmagyaróvár lepte meg. A gyulai akadémisták hullámvölgybe kerültek, a legutóbbi három mérkőzésből csak egy pontot hoztak. Idegenben legutóbb kikaptak Kisvárdán, de előtte három győzelmet arattak, kapott gól nélkül.

SWIETELSKY-SOPRONI VSE–CEGLÉDI VASUTAS SE
(Sopron, 15.00)

A soproniak jó formában vannak, hetek óta veretlenek a bajnokságban, s ha nem is könnyen, de továbbjutottak Kaposváron a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe is. Szeptember 11. óta a bajnokságban tíz meccsből csak egyet veszítettek el. Érdekes, hogy hazai pályán ellenben csak szenved a gárda, a legutóbbi hat mérkőzésén nyeretlen maradt. A ceglédi „kollégák” a legutóbbi négy fordulóban nem szereztek pontot. Idegenben mind a nyolc eddig találkozójukat elveszítették.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAÖRS FC
(Pancho Aréna, 15.00)

A felcsútiak a hét közepén kiválóan helyt álltak a címvédő Ferencváros ellen a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig október 2. óta veretlenek. Érdekes megfigyelni, hogy az edzőváltás óta sokkal kevesebb gól esik az akadémisták mérkőzésein, mint korábban. Hazai pályán a legutóbbi négy kísérletből nyolc pontot gyűjtött a csapat. A Budaörs nincs jó formában, szeptember 11. óta két hazai győzelmen kívül csak vereséget szenvedett. Vendégként egy zalaegerszegi bravúr kivételével az idényben még nem szerzett pontot.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–ZALAEGERSZEGI TE
(Pécs, 15.00)

Mindkét csapat kitett magáért a hétközi kupafordulóban. A baranyaiak csak tizenegyes-párbajban estek ki az Újpest ellen, a vendégek idegenben, Balmazújvárosban harcolták ki a továbbjutást. A Merkantil Bank Ligában a Kozármisleny a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot, szeptember 25. óta nyeretlen. A ZTE a jó sorozata után a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS