A Ferencvárost is legyőzte a Mezőkövesd

2016. december. 03., 17:56   |    

A Ferencvárost is legyőzte a Mezőkövesd

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a kövesdiek folytatták remek sorozatukat, döntetlent hozott a fővárosi derbi, a Honvéd 4-0-ra verte idegenben a Gyirmótot. Az éllovas Vasas 3-0-ra győzött a DVTK ellen, a Paks pedig 2-1-es Haladás-veréssel került el a kieső zónából.

Mezőkövesd-Zsóry-Ferencváros 2-0 (1-0)
Gólszerző: Molnár (44.), Bacelic-Grgic (80., 11-esből)

Ahogy a többi mérkőzésen, a mezőkövesdi Városi Stadionban is a brazil Chapecoense játékosaira és a hétfői repülőgép-szerencsétlenségben elhunytakra emlékeztek a kezdés előtt. A vendégek edzője, Thomas Doll eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra, Máté Csaba helyettesítette. Az első félidő első fele mezőnyjátékkal telt, mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre. Fél óra elteltével aztán mindkét oldalon kimaradt egy-egy nagy helyzet, közvetlenül a szünet előtt pedig megszerezte a vezetést a hazai csapat: Pintér hibáját kihasználva Molnár lőtte a kapuba a labdát. A szünet után inkább a mezőkövesdi térfélen zajlott a játék, de az FTC fölénye leginkább csak a labdabirtoklásban mutatkozott meg. A hazaiak többször is veszélyeztettek kontrákból, egy ilyen végén a menteni igyekvő Nagy Dominik kézzel ért a labdába a 16-oson belül. A büntetőt értékesítette a Mezőkövesd, ezzel véglegessé vált, hogy a hazaiaké a három pont.

Paksi FC-Swietelsky Haladás 2-1 (1-1)
Gólszerző: Koltai (13., 11-esből), Szakály D. (60.), illetve Gaál (38.)

A hazai csapat rögtön magához ragadta a kezdeményezést, elsősorban Szakály futballozott agilisan, büntetőt is kiharcolt, amelyet Koltai értékesített. Nem sokkal a fordulás előtt Gaál egy remek lövéssel egyenlített. A játék képe a második félidőben sem változott, a Paks akarata érvényesült és több helyzetet is kialakított. A 60. percben Szakály ritkán látható gyönyörű megoldással szerzett vezetést a hazaiaknak, egy hosszan előre ívelt labdát védője szorításában egy pattanás után 18 méterről külsővel emelt a kapuba. Ez a klasszis gól el is döntötte a három pont sorsát, a Paks pedig elmozdult a kieső helyről.

Gyirmót FC-Budapest Honvéd 0-4 (0-0)
Gólszerző: Prosser (49.), Holender (61.), Kamber (78.), Hidi (83.)

A kispestiek az egész első félidőben fölényben futballoztak, ám valamennyi helyzetüket elpuskázták. Az újonc Gyirmót ritkán szabadult ki a szorításból, de Grófot akkor sem sikerült komolyan tesztelniük. A második félidőben már érvényesítette a papírformát és fölényét a Honvéd, ugyanis bő negyedóra alatt kétszer is bevette Sebők kapuját, ezzel tulajdonképpen el is döntötte a mérkőzést. A hátralévő időben visszavett a tempóból a fővárosi gárda, de így is szerzett újabb két gólt, azaz magabiztos sikerrel távozott Gyirmótról. A kispestiek öt bajnoki találkozó óta veretlenek, ebből négyszer nyertek, míg az újonc sorozatban hetedik meccsén maradt alul az NB I-ben.

MTK Budapest-Újpest FC 1-1 (0-1)
Gólszerző: Poór (49.), illetve Bardhi (17.)

Az első félidőben az Újpest támadásai voltak veszélyesebbek, ami az eredményben is megmutatkozott: egy hazai labdavesztés után Enis Bardhi góljával a szünetben a vendégek vezettek. A hajrában Nemanja Andric a kapufát találta el. A második félidőben a századik NB I-es mérkőzését játszó Poór Patrik jóvoltából egyenlített az MTK, amely átvette a kezdeményezést, de újabb gól egyik oldalon sem született már.

Vasas-DVTK 3-0 (0-0)
Gólszerző: Németh (öngól, 58.), Vaskó (61.), Berecz (75.)

A tartalékos DVTK az első félidőben jól tartotta magát, mert bár végig a Vasas támadott, a vendégek megőrizték kapujukat a góltól. A második félidőben a Vasas folytatta a rohamokat, és az 58. percben egy szerencsés öngóllal a vezetést is megszerezte. Ezt követően már nem volt kérdés, hogy az éllovas nyeri a mérkőzést, három perccel később Vaskó duplázta meg a hazaiak előnyét, majd Berecz Zsombor állította be a 3-0-ás végeredményt.

DVSC-Videoton FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Hadzic a 61. percben

Kevés helyzetet, kiegyenlített játékot láthatott a közönség az első félidőben. Egyik csapat sem vállalt kockázatot, mindkét együttes elsősorban a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt. A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsolt a két gárda, és előbb a Videoton, majd a DVSC előtt is adódott egy-egy gólhelyzet, de mindkét lehetőség kimaradt. Nem sokkal később azonban a vendégek Hadzic találatával már megszerezték a vezetést. A debreceniek a folytatásban többször is közel álltak az egyenlítéshez, de a legnagyobb helyzetükből sem tudták bevenni a fehérváriak kapuját, így a szezonban hazai pályán elszenvedték negyedik vereségüket is.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS