Összevont kelet-európai utánpótlás-bajnokság indulhat

2016. december. 05., 17:00   |    

Összevont kelet-európai utánpótlás-bajnokság indulhat

Horvátországban hét labdarúgó-szövetség képviselői találkoztak az UEFA-val, hogy megvitassák a közös, kelet-európai utánpótlás-bajnokságok beindításának lehetőségét.

A találkozóra Zágrábban került sor. A házigazda Horvátországon kívül Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Szerbia és Szlovénia küldöttei vettek részt az egyeztetésen.

A hét szövetség összefogásának célja, hogy a klubok szintjén létrejöjjön egy kelet-európai férfi és női utánpótlás-bajnokság, mely rengeteg nemzetközi tapasztalathoz és fejlődési lehetőséghez juttatná a fiatal tehetségeket.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy óriási potenciál rejlik az összefogásban, amely hét ország 30 millió állampolgárát érheti el, és konszenzus mutatkozott a versenysorozat főbb paramétereiben is.

Romeo Jozak, a horvát szövetség technikai igazgatója ismertette a projekt részleteit az UEFA technikai bizottsága előtt, és az Európai Labdarúgó-szövetség – egyelőre a gyakorlati szempontok alapján – pozitív visszajelzést adott a kezdeményezésnek.

A folyamat következő lépéseként minden érintett szövetség belső elemzést készít a tervezetről, a felek pedig 2017 elején újra tárgyalóasztalhoz ülnek.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS