A Videoton FC telel az élen, a Vasas csak harmadik

2016. december. 10., 17:43   |    

A Videoton FC telel az élen, a Vasas csak harmadik

Az OTP Bank Liga 19., egyben idei utolsó fordulójában a Paks legyőzte a Vasast, így a Videoton FC egy döntetlennel is át tudta venni a vezetést a tabellán. A Mezőkövesdet legyőző Honvéd feljött a második helyre, azonos pontszámmal áll, mint a Vidi és a Vasas.

Swietelsky Haladás-Videoton FC 1-1 (0-1)
Gólszerző: Gaál (57.), illetve Scepovic (16.)

Az első félidő első felében a Videoton FC játszott veszélyesebben, ennek valamivel több mint negyedóra múltával meg is lett az eredménye. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után késve ocsúdtak a szombathelyi együttes védői, s előnyhöz jutott a fehérvári csapat. A Vidi a gól utáni 5-6 percben végleg eldönthette volna a mérkőzést, ám játékosai két nagy helyzetet is elpuskáztak. A játékrész második felére valamelyest magához tért a Haladás, ám egyenlítenie a szünetig nem sikerült. Fordulás után nagyobb lendülettel folytatta a vendéglátó együttes, amely aztán 12 perc elteltével egy jól eltalált szabadrúgással bevette a Videoton kapuját. Az egyenlítő találat után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, ugyanakkor úgy tűnt, egyik csapat sem elégedett a döntetlennel. A Haladás az utolsó percekben két alkalommal is komolyabb veszélyt teremtett a vendégek kapuja előtt, de gyors ellentámadásai végén az eredményes befejezés elmaradt, így pontosztozkodással zárult a meccs. A székesfehérvári együttesnek a döntetlen is elég volt, hogy átvegye a vezetést a tabellán, mert az eddigi első helyezett Vasas kikapott a Paks otthonában.

Paksi FC-Vasas 1-0 (1-0)
Gólszerző: Hahn (43.)

Az iramra nem lehetett panasz, de a csapatok nem estek egymásnak a mérkőzés elején. A Vasas birtokolta többet a labdát, azonban ez helyzetekben egyáltalán nem mutatkozott meg. A szünet előtti negyedórában már teljesen kiegyenlített volt a játék, a hazaiak pedig második komolyabb lehetőségüket gólra váltották, így ők vonulhattak előnnyel az öltözőbe. Az angyalföldiek kezdték jobban a második félidőt, ugyanakkor a paksiak jártak közelebb az újabb gólhoz, egy hazai szabadrúgás után a keresztlécen csattant a labda. Később feszültté vált a találkozó hangulata, többször összeakaszkodtak a játékosok, emiatt sokat állt a játék, ami az előnyben lévő Paksnak kedvezett. A hajrában a Vasasnak Molnár bravúros védései miatt nem sikerült egyenlítenie, a hosszabbításban pedig Nagynak kellett kétszer is nagyot hárítania a veszélyes hazai kontrák végén. Az eredmény nem változott a lefújásig, így a Vasas az elsőről a harmadik helyre csúszott vissza. Az angyalföldiek két legfőbb üldözője közül a Videoton egy, a Budapest Honvéd három pontot szerzett, s mindkét együttes jobb gólkülönbségével előzte meg a Vasast. A paksiak sikerükkel továbbra is veretlenek saját közönségük előtt, ugyanakkor eddigi tíz hazai meccsükből csak harmadszor győztek.

Újpest FC-DVSC 2-0 (0-0)
Gólszerző: Andric (48.), Bardhi (78.)

A nem túl nagy iramú első félidő közepén az Újpest ragadta magához a kezdeményezést, s több helyzetet is kialakított, gólt azonban nem tudott szerezni. A fordulást követően hamar vezetéshez jutott az Újpest, Verpecz nagy hibáját Andric használta ki. Hátrányban a Debrecen megpróbált többet támadni, de játékából hiányzott az átütőerő, így az Újpest viszonylag könnyedén hárította ezeket a kísérleteket. A hajrában a fővárosiak Bardhi révén növelték előnyüket, amivel gyakorlatilag el is döntötték a három pont sorsát. Balajcza Szabolcs, az Újpest kapusa így kapott gól nélkül ünnepelhette 350. bajnoki mérkőzését. A lila-fehérek ezt megelőzően legutóbb augusztus 13-én gyűjtötték be a három pontot házigazdaként.

Budapest Honvéd-Mezőkövesd-Zsóry FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Eppel (70.)

Az első félidőben a házigazda kispestiek futballoztak mezőnyfölényben, több helyzetük volt, mint a vendégeknek, de mivel a Mezőkövesd szlovák kapusa, Tomás Tujvel kiválóan védett, nem született gól. A legkomolyabb lehetőség az olasz Davide Lanzafame nevéhez fűződött, ám 18 méterről eleresztett lövését Tujvel vetődve a keresztlécre tolta. A szünet után a kispestiek kapujába került a labda, de Molnár Gábor kézzel továbbította a hálóba, ezért a játékvezető nem adta meg a gólt. A 70. percben Botka Endre beadását Eppel Márton közelről a hálóba fejelte, ezzel a fővárosiak megszerezték a vezetést és végül megnyerték a találkozót. Sikerükkel a kispestiek a tabella második helyén töltik a téli szünetet.

DVTK-Gyirmót FC Győr 1-0 (1-0)
Gólszerző: Vela (16.)

Lendületesen kezdett a Diósgyőr, és bő negyedóra elteltével egy szöglet utáni távoli lövéssel meg is szerezte a vezetést. Ezután szervezetten futballozott, így a Gyirmótnak kevés esélye volt az egyenlítésre. A második félidőben is sokáig inkább az albérletben szereplő hazai csapat elképzelése szerint alakult a játék, s bár a Gyirmótnak is akadt - nem is egy - helyzete a hajrában, az eredmény nem változott, így a vendégcsapat ezúttal sem szerzett pontot. Az utolsó helyezett Gyirmót sorozatban nyolcadik mérkőzésén szenvedett vereséget.

(forrás: MTI)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS