U17: Megérdemelt győzelem Olaszország ellen

2016. december. 14., 16:55   |    

U17: Megérdemelt győzelem Olaszország ellen

Az U17-es férfi válogatottunk Olaszország ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen december 14-én, és Szélesi Zoltán csapata remek játékkal aratott 2–1-es győzelmet idegenben.

Az Európa-bajnoki selejtezők elitkörére készülő U17-es válogatott a Ravenna megyében található Cerviában lépett pályára felkészülési mérkőzésen a korosztályos olasz válogatott ellen.

Az első félidőben végig a magyar válogatott akarata érvényesült, Szélesi Zoltán csapatának dominanciája helyzetekben és gólokban is megmutatkozott. A 4-1-4-1-es hadrendben futballozó magyar válogatott uralta a pálya közepét, a megszerzett labdákkal pedig gyors támadásokat vezetett.

Így született meg a vezető találat is: a magyar csapat a középpályán szerzett labdát, amely Schön Szabolcshoz került a jobb oldalon. A Budapest Honvéd játékosa befelé cselezve megverte a védőjét, majd 15-16 méterről a hosszú sarokba csavart a 23. percben (0–1).

Mindössze öt perccel később megduplázta előnyét a válogatott: ismét egy középpályás labdaszerzéssel indult az akció, majd Winkler ment el a bal oldalon. Az alapvonal közeléből laposan középre tálalt, a tizenegyesponton helyezkedő Szendrei pedig szépen készítette le a labdát lövésre a mélységből érkező Szoboszlainak, aki 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0–2).

A magyar válogatott a két gólja mellett legalább négy-öt ziccert is kialakított az olasz csapat ellen az első félidőben, ám újabb gólt nem sikerült elérnie.

A fordulást követően megrázták magukat a nagy erőket mozgósító olaszok, és rögtön a második félidő elején sikerült is szépíteniük (1–2). Szélesi Zoltán formációváltással reagált az ellenfél rohamaira, a magyar csapat átállt háromvédős rendszerre, és a védekezésbe a két szélső középpályásunk is besegített. Ennek köszönhetően az olasz támadások jobbára beívelésekre korlátozódtak, egy esetben pedig Ásványi kapus hárított bravúrral. Bár az olasz rohamok miatt kissé defenzívvé vált a játékunk, a második félidőben is a magyar csapat előtt adódtak tisztább lehetőségek, melyeket góllal fejezhetett volna be a csapat, de végül maradt az 1–2-es eredmény.

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy a szurkolók szempontjából és szakmailag is nagyszerű meccset játszott a csapat, minden egyes játékosnak jár a dicséret a mutatott teljesítményéért. Már az edzéseken is érezhető volt, hogy éhes a csapat, de a meccsen még egy lapáttal rá tudtak tenni a srácok, nagyon motiváltan futballoztak. Az első félidőben Schön Szabolcs régi önmagát idézte, de sajnos megsérült, emiatt még a fordulás előtt le kellett cserélni. A taktikánk és a formációnk is jónak bizonyult az olasz válogatott ellen, minden játékosom a tudása legjavát hozta, így megérdemelt győzelmet arattunk, ami idegenben különösen értékes, gratulálok a csapatnak – értékelt a mérkőzést követően Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Olaszország–Magyarország 1–2 (0–2)
Gól: Schön (23.), Szoboszlai (28.)

Magyarország: Ásványi Balázs – Terbe Botond (Arday Dominik 60.), Opavszky Balázs, Csóka Dániel, Majnovics Martin – Csonka András – Schön Szabolcs (Kiss Tamás 38.), Szoboszlai Dominik csk. (Lefler Benjámin 52.), Kovács Krisztián (Bokros Szilárd 80.), Winkler András (Tóth Zoltán 60.) – Szendrei Norbert (Szabó Richárd 80.)

A 2017-es U17-es Európa-bajnokságnak Horvátország ad majd otthont május 3-19. között. A tornán összesen 16 csapat szerepel majd, a sorozatban a 2000. január 1. után született játékosok vehetnek részt. A magyar válogatott a 2-es csoportba kapott besorolást.

2-es csoport: Oroszország, Izrael, Magyarország, Norvégia

Az U17-es elitkört 2017. március 21-26. között rendezik majd, a 2-es csoport küzdelmeinek Magyarország ad otthont. A nyolc csoportgyőztes mellett a hét legjobb második helyezett kvalifikálja magát a horvátországi Eb-re.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS