Kezdődik a szavazás az Év góljára!

2016. december. 29., 09:00   |    

Kezdődik a szavazás az Év góljára!

A január 12-i M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán díjazzák az Év gólját is, ahhoz azonban, hogy kiderüljön, melyik lesz az, az Önök segítségére van szükség. Az Év gólját ugyanis a szurkolók választják meg, a szavazók között pedig a szervezők egy páros belépőt sorsolnak ki a gálára.

December 29-től a FIFA Puskás-díjhoz hasonlóan az esztendő legszebb magyar góljára is az interneten voksolhatnak a szurkolók, méghozzá az M4 Sport segítségével az m4sport.hu portálon.

A tízes lista a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai bizottsági elnökének, Gellei Imrének a vezetésével, és Nyilasi Tibor korábbi magyar és osztrák gólkirály, európai ezüstcipős futballista közreműködésével jött létre.

A listán található gólok között vannak az OTP Bank Ligában szerzett találatok, olyanok, amelyeket az Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagjai lőttek – emlékezetes, hogy Gera Zoltán portugálok elleni gólja már több szavazáson az élen végzett –, de szerepel a listán a DFB-kupa döntőjében szerzett Jakabfi Zsanett-találat, illetve futsal és strandlabdarúgó-mérkőzésen született gól is.

A szavazás megkönnyítése érdekében az M4 Sport több alkalommal is bemutatja a tízes listára felkerült gólokat, valamint az m4sport.hu oldalon is meg lehet tekinteni mind a tíz találatot. A szavazók között a szervezők egy páros belépőt sorsolnak ki a gálára.

Akárcsak a többi kategória esetében, a január 5-i sajtótájékoztatón hirdetik ki ábécérendben, hogy mely gólok kerültek az első három közé, a szavazatokat egészen a top 3 jelöltet bemutató eseményig fogadja az internetes rendszer. Az Év gólja-kategória győztes találatának szerzőjét is díjazzák ugyanis január 12-én a Nemzeti Színházban, ahova a versenyben maradó három gólszerző mindegyike meghívást kap, s csak a helyszínen, az M4 Sport – az Év Sportolója Gálán derül ki, ki a győztes.

Az Év gólja kitüntetést, „a magyar Puskás-díjat” itthon a FourFourTwo magazin alapította öt évvel ezelőtt. 2011-ben Gera Zoltán, majd 2012-ben Huszti Szabolcs, 2013-ban Fröhlich Roland, 2014-ben pedig Dzsudzsák Balázs nyert, s a 2015-ös évtől a díj még nagyobb rangra emelkedett, az MLSZ és az MSÚSZ jóvoltából bekerült az Év Sportolója Gála programjába. Emlékezetes, hogy a tavalyi díjat, Priskin Tamás érdemelte ki, a norvégok elleni hazai Eb-pótselejtezőn szerzett góljával, a kitüntetést Nyilasi Tibortól vehette át 2016 január 14-én az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán.

Az idén először dönt internetes szurkolói szavazás a győztesről az erről határozó partnerek: a szakmai válogatásért felelős MLSZ, a voksolást bonyolító, a gólokat bemutató M4 Sport és a díjátadó gálát szervező Magyar Sportújságírók Szövetsége jóvoltából.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS