Az Év labdarúgója címre Gera Zoltán, Király Gábor és Nagy Ádám pályázhat
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2017. január. 05., 15:14
Az Év labdarúgója címre Gera Zoltán, Király Gábor és Nagy Ádám pályázhat

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát 2017. január 12-én, csütörtökön 19.30 órától rendezik a Nemzeti Színházban.

Az esemény beharangozó sajtótájékoztatójára január 5-én, csütörtökön 11 órakor került sor a Nemzeti Színházban, ahol Szöllősi György, a szavazást 59. alkalommal kiíró MSÚSZ elnöke ismertette az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét a sorrend megjelölése nélkül.

A 2015-ös évben az a magyar válogatott érdemelte ki az elismerést az Év csapata kategóriában, amely Norvégia legyőzésével 44 év után jutott ki ismét az Európa-bajnokságra, megelőzve a hokiválogatottat és a női röplabda-válogatottat.

2016-ban a magyar válogatottnak van esélye megvédeni a címét, miután a legjobb 16 közé jutott a franciaországi Európa-bajnokságon, és bekerült az Év csapata választáson a legjobb három közé.

Az Év edzői között is képviselteti magát a labdarúgás: Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője van versenyben a legjobban járó címért. A legjobb magyar labdarúgó 2016-ban Gera Zoltán, Király Gábor vagy Nagy Ádám lehet, és a szavazáson megválasztásra kerül az év legszebb gólja is.

Az év csapata (legjobb három jelölt):
férfi labdarúgó-válogatott, női kajakkettes, női kajaknégyes

Az év edzője (legjobb három jelölt):
Dárdai Pál (Hertha BSC, labdarúgás), Kulcsár Győző (Szász Emese, vívás), Shane Tusup (Hosszú Katinka, úszás)

Az év labdarúgója (legjobb három jelölt):
Gera Zoltán, Király Gábor, Nagy Ádám

Az év gólja (legjobb három jelölt):
Ádám Martin gólja a Vasas-Újpest NB I-es bajnokin, Gera Zoltán találata a Magyarország-Portugália Eb-csoportmeccsen, Szalai Ádám gólja a Magyarország-Ausztria Eb-csoportmeccsen

A díjátadó gálát az M4 Sport élőben közvetíti majd. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, a gála kreatív producere kiemelte, nagyszabású show-ra számíthat a 650 jelenlévő és az M4 Sportot néző közönség.

Minden produkció, amit a gálán fognak látni, élő és kifejezetten erre a gálára készülő műsorszám lesz. Speciális összművészeti produkciók körítik, színesítik Magyarország leglátványosabb díjátadó show-ját – fejtette ki, jelezve, hogy 19.30-kor kezdődik a 90 perces gála.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...