Malajziába került a Puskás-díj

2017. január. 09., 20:39   |    

Malajziába került a Puskás-díj

A malajziai Mohd Faiz Subri nyerte az év legszebb góljáért járó, idén nyolcadszor átadott Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi éves gáláján vehetett át.

A Puskás Ferenc-díjat 2009-ben alapította a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Puskás Ferenc emlékére. A díjat minden évben a legszebb gólt szerző játékos kapja, az elmúlt években Cristiano Ronaldo (2009), Hamit Altıntop (2010), Neymar (2011), Miroslav Stoch (2012), Zlatan Ibrahimović (2013), James Rodríguez (2014) és Wendell Lira (2015) vehették át az elismerést.

Ahogyan az eddigiekben, úgy idén is online szavazhattak a szurkolók az év legszebb góljára. A szavazatok alapján kialakult hármas listát december 2-án hozták nyilvánosságra, így folytatódott a voksolás. A végső győztes melletti másik két jelölt a brazil Marlone és a venezuelai Daniuska Rodríguez volt.

A 29 éves Mohd Faiz Subri azzal érdemelte ki az elismerést, hogy 2016. február 16-án, a Penang bajnoki mérkőzésén egy bal oldali szabadrúgásból, jó 30 méterről a bal felső sarokba lőtt, úgy, hogy a labda teljesen valószerűtlen kanyart írt le a levegőben.

A győztes találat:



A FIFA-gálán Cristiano Ronaldót választották meg az év legjobb játékosának, míg az év edzőjének járó elismerést Claudio Ranieri érdemelte ki. Az év női játékosa az amerikai válogatott csapatkapitánya, Carli Lloyd lett, a

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS