Nyolc ország vezetői tanácskoztak Varsóban

2017. január. 11., 17:58   |    

Nyolc ország vezetői tanácskoztak Varsóban

Lengyelországban folytatódott a közép-kelet-európai térség immáron hagyományosnak mondható labdarúgó-szövetségi egyeztetése, melyen az MLSZ is képviseltette magát. A csúcstalálkozón Németország és Svájc küldöttsége is részt vett, a megbeszélés célja a térség együttműködésének elősegítése volt.

Az alapító Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Ausztria, Liechtenstein és Svájc, illetve társult együttműködőként Németország küldöttsége is ott volt a Varsóban, a szerdán rendezett egyeztetésen.

Hazánkat dr. Csányi Sándor elnök, és Berzi Sándor alelnök képviselte a szakmai egyeztetésen, amely a Zbigniew Boniek vezette Lengyel Labdarúgó-szövetség (PZPN) A lengyel út című prezentációjával indult. Kiemelt téma volt az MLSZ számára is stratégiai jelentőségű fiatal játékosok menedzselésének kérdése: bemutatkozott az az ösztönzési rendszer, amely a lengyel profi bajnokságokban segíti a fiatal tehetségek integrációját, majd természetesen egyeztetést folytattak a vezetők a nemzetközi szervezetekkel (FIFA, UEFA) kapcsolatos kérdésekben is.

A közös érdekek és elvek megbeszélése során a találkozón – többek között – szóba került az is, hogy a nyolc ország szövetségeinek több tisztviselője is érintett az UEFA és a FIFA vezető testületeinél közelgő választásokban, így Csányi Sándor is bejelentette, hogy pályázik a FIFA-tanács (FIFA Council) négy megüresedő helyének egyikére.

A FIFA a 2016-os elnökválasztási konferenciáján a reformprogramja részeként jelentette be, hogy megszűnik a végrehajtó bizottság, amelynek helyét a korlátozott döntéshozó jogkörrel rendelkező FIFA-tanács veszi át. A 37 főből álló új tanács napi rendszerességgel segíti majd az általános titkárság munkáját, és egyeztet azzal a szintén új – kormányzóbizottság névre hallgató – testülettel, amelynek legtöbb tagja nem a labdarúgás világából kerül ki. A FIFA-tanács a felelőse a FIFA teljes stratégiai vezetésének, míg az úgynevezett általános titkárság felügyeli a működési és üzleti tevékenységeket, amelyek a stratégia hatékony végrehajtásához szükségesek.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS