Főoldal > U21 > U21: Szeptemberben Málta ellen kezdjük az Eb-selejtezőket

U21: Szeptemberben Málta ellen kezdjük az Eb-selejtezőket

(fotó: uefa.com)
Csütörtökön délelőtt megtartották az U21-es Eb-selejtező sorozat csoportbeosztását, a svéd, a török és a belga válogatott is az ellenfeleink között lesz.
A 2019-es U21-es Eb-t Olaszországban és San Marinóban rendezik meg, a selejtezőkben induló 54 csapatot 9 hatos csoportba osztották be. A magyar válogatott a negyedik kalapból várta a nyoni sorsolást, miután az előző Eb-selejtező sorozatban csak az ötödik helyen végzett csoportjában, és ezzel némileg visszacsúszott a kalapbeosztás alapjául szolgáló koefficiens-ranglistán.

A magyar válogatott csoportjába elsőként Máltát, majd Ciprust sorsolták ki, ezután húztak ki bennünket, a harmadik kalapból Törökország, a másodikból Belgium, az elsőből Svédorszég került a mieink mellé.

A kilenc csoportgyőztes automatikusan kvalifikálja magát a tornára, a négy legjobb csoportmásodik pedig play off során dönt a maradék két helyről (12 résztvevője lesz a tornának, az olaszok automatikus, a házigazda jogán lesznek ott az Eb-n, San Marinónak azonban indulnia kell a selejtezőben). A sorozatban az 1996. január 1-je után született labdarúgók vesznek részt.

A sorozat első csoportmérkőzéseit március végén rendezik meg, de a sorsolást követő egyeztetésen eldőlt, hogy a magyar válogatott csak szeptemberben lép először pályára, első ellenfelünk Málta válogatottja lesz, hazai pályán. 2018 októberében a törökök ellen zárjuk a sorozatot.

- Két éve a svédek nyerték az U21-es Európa-bajnokságot, és idén is ott lesznek a döntőben, ez bizonyítja, hogy remek utánpótláscsapatokkal rendelkeznek, de Belgium és Törökország is hasonlóan kemény rivális lesz - mondta az mlsz.hu-nak Michael Boris, a válogatott szövetségi edzője. - Nehéz dolgunk lesz, de mindent megteszünk, hogy tökéletesen felkészüljünk az előttünk álló feladatokra. Remélem, jó meccseket tudunk majd játszani, és versenyben lehetünk az Eb-szereplés kiharcolásáért. Több mint hét hónapunk van az első selejtezőig, ebben az időszakban szeretnénk minden szóba jöhető játékosnak megadni a lehetőséget a bizonyításra, és kialakítani a lehető legütőképesebb válogatottat. Az előző sorozatban, a portugálok ellen lejátszott, 3-3-as döntetlennel záruló hazai mérkőzésünk megmutatta, hogy nagyon sok potenciál van a magyar fiatalokban, szeretnénk ezt a teljes sorozatban felszínre hozni. A következő hónapokban a játékosok megfigyelése és kiválasztása a legfontosabb, meggyőződésem, hogy nagyon jó csapatot tudunk majd összerakni, amely képes lesz jó eredményeket elérni a csoportmérkőzések során.

A magyar válogatott csoportja (6. csoport):

Svédország
Belgium
Törökország
MAGYARORSZÁG
Málta
Ciprus

A magyar válogatott Eb-selejtezős programja:

2017:

szeptember 5.: Magyarország-Málta
október 10.: Törökország-Magyarország
november 10.: Magyarország-Svédország
november 14.: Ciprus-Magyarország

2018:

március 22.: Magyarország-Ciprus
március 26.: Belgium-Magyarország
szeptember 7.: Svédország-Magyarország
szeptember 11.: Magyarország-Belgium
október 12.: Málta-Magyarország
október 16.: Magyarország-Törökország

nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • U21

  A magyar U21-es válogatottnak keményen meg kellett harcolnia a három pontért Málta ellen, de egy utolsó pillanatokban szerzett találattal 2-1-re nyerni tudott keddi, gyirmóti Eb-selejtezőjén.

  U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem
 • U21

  A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

  U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
 • U21

  Pénteken 18.00 órakor Padernbornban, az Eb-címvédő németek ellen lép pályára a magyar férfi U21-es válogatott.

  U21: Motiváltan készül a németek ellen a válogatott
 • U21

  A magyar férfi U21-es válogatott 3–1-es vereséget szenvedett Görögország ellen az Athénban lejátszott Eb-selejtezőn. Michael Boris csapata nem játszott rosszul, többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, és veszélyesebben játszott, ám a görögök szinte tökéletes helyzetkihasználása döntött.

  U21: Balszerencsés vereség Görögországban
 • U21

  A magyar férfi U21-es válogatott Görögország ellen, Athénban zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatát. Az már korábban eldőlt, hogy a kvalifikációt nem tudta kivívni a csapat, de a harmadik hely még megszerezhető.

  U21: Tizenegy kilométer kellett a sikerhez, a görögök ellen is ez a cél
 • U21

  U21-es válogatottunk 0-2-ről és 1-3-ról felállva 3-3-as döntetlent ért el a portugál korosztályos együttes ellen a két csapat gyirmóti Eb-selejtező mérkőzésén.

  Újabb 3-3 a portugálok ellen, ezúttal az U21-esektől
 • U21

  Az A-válogatottal párhuzamosan az U21-es csapat is együtt készül a napokban.

  U21: 23 játékos utazik Ausztriába
 • U21

  U21-es válogatottunk hiába szerzett vezetést a második félidőben az Albánia elleni idegenbeli Eb-selejtezőn, a lelkesebben futballozó hazaiak fordítottak, és 2-1-re megnyerték a találkozót.

  U21: előnyről buktunk el Albániában
 • U21

  U21-es válogatottunk jövő hét csütörtökön Gyirmóton fogadja Izrael csapatát, míg a következő héten Albániában lép pályára a csoport második helyezettje ellen.

  U21: Gyirmóton vehetünk revánsot az izraeli vereségért
 • U21

  Miközben az A-válogatott Telkiben készül, a Robert Kilin vezette U21-es válogatott Győrben edzőtáborozik a jövő hét elején.

  Összetartás előtt az U21-es válogatott