U21: Szeptemberben Málta ellen kezdjük az Eb-selejtezőket

2017. január. 26., 09:35   |    

U21: Szeptemberben Málta ellen kezdjük az Eb-selejtezőket

Csütörtökön délelőtt megtartották az U21-es Eb-selejtező sorozat csoportbeosztását, a svéd, a török és a belga válogatott is az ellenfeleink között lesz.

A 2019-es U21-es Eb-t Olaszországban és San Marinóban rendezik meg, a selejtezőkben induló 54 csapatot 9 hatos csoportba osztották be. A magyar válogatott a negyedik kalapból várta a nyoni sorsolást, miután az előző Eb-selejtező sorozatban csak az ötödik helyen végzett csoportjában, és ezzel némileg visszacsúszott a kalapbeosztás alapjául szolgáló koefficiens-ranglistán.

A magyar válogatott csoportjába elsőként Máltát, majd Ciprust sorsolták ki, ezután húztak ki bennünket, a harmadik kalapból Törökország, a másodikból Belgium, az elsőből Svédorszég került a mieink mellé.

A kilenc csoportgyőztes automatikusan kvalifikálja magát a tornára, a négy legjobb csoportmásodik pedig play off során dönt a maradék két helyről (12 résztvevője lesz a tornának, az olaszok automatikus, a házigazda jogán lesznek ott az Eb-n, San Marinónak azonban indulnia kell a selejtezőben). A sorozatban az 1996. január 1-je után született labdarúgók vesznek részt.

A sorozat első csoportmérkőzéseit március végén rendezik meg, de a sorsolást követő egyeztetésen eldőlt, hogy a magyar válogatott csak szeptemberben lép először pályára, első ellenfelünk Málta válogatottja lesz, hazai pályán. 2018 októberében a törökök ellen zárjuk a sorozatot.

- Két éve a svédek nyerték az U21-es Európa-bajnokságot, és idén is ott lesznek a döntőben, ez bizonyítja, hogy remek utánpótláscsapatokkal rendelkeznek, de Belgium és Törökország is hasonlóan kemény rivális lesz - mondta az mlsz.hu-nak Michael Boris, a válogatott szövetségi edzője. - Nehéz dolgunk lesz, de mindent megteszünk, hogy tökéletesen felkészüljünk az előttünk álló feladatokra. Remélem, jó meccseket tudunk majd játszani, és versenyben lehetünk az Eb-szereplés kiharcolásáért. Több mint hét hónapunk van az első selejtezőig, ebben az időszakban szeretnénk minden szóba jöhető játékosnak megadni a lehetőséget a bizonyításra, és kialakítani a lehető legütőképesebb válogatottat. Az előző sorozatban, a portugálok ellen lejátszott, 3-3-as döntetlennel záruló hazai mérkőzésünk megmutatta, hogy nagyon sok potenciál van a magyar fiatalokban, szeretnénk ezt a teljes sorozatban felszínre hozni. A következő hónapokban a játékosok megfigyelése és kiválasztása a legfontosabb, meggyőződésem, hogy nagyon jó csapatot tudunk majd összerakni, amely képes lesz jó eredményeket elérni a csoportmérkőzések során.

A magyar válogatott csoportja (6. csoport):

Svédország
Belgium
Törökország
MAGYARORSZÁG
Málta
Ciprus

A magyar válogatott Eb-selejtezős programja:

2017:

szeptember 5.: Magyarország-Málta
október 10.: Törökország-Magyarország
november 10.: Magyarország-Svédország
november 14.: Ciprus-Magyarország

2018:

március 22.: Magyarország-Ciprus
március 26.: Belgium-Magyarország
szeptember 7.: Svédország-Magyarország
szeptember 11.: Magyarország-Belgium
október 12.: Málta-Magyarország
október 16.: Magyarország-Törökország


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS