Futsal: 13 gólos meccset nyert a válogatott

2017. január. 28., 19:33   |    

Futsal: 13 gólos meccset nyert a válogatott

Az áprilisi Eb-selejtezőre készülő magyar futsalválogatott szombaton a horvátországi Porecben játszotta le első idei hivatalos mérkőzését, a Sito Rivera vezette együttes 7-6-ra győzte le a belga válogatottat.

Futsalválogatottunk a hét elején Zalaegerszegen edzőtáborozott, onnan utazott szerdán a horvátországi Porecbe, egy nemzetközi tornára. A csapat már pénteken pályára lépett, de a horvátok All Stars válogatottja elleni összecsapás nem számított hivatalos nemzetközi mérkőzésnek, a mieink mindenesetre 3-0-ra megnyerték azt az edzőmeccset.

Szombaton viszont már hivatalos mérkőzést vívott a csapat, az ellenfél a belga válogatott volt. A világranglistán a belgák egy hellyel megelőzik a mieinket, de a mérkőzésen az látszott, hogy a magyar csapat jelenleg előrébb tart ellenfelénél. Végig mi kezdeményeztünk, taktikusabb, érettebb játékot mutattunk be, ziccerek egész sorát dolgoztuk (és hagytuk) ki, de a kontrára játszó, roppant gyors és remekül cselező játékosokkal felálló belgák sokáig jól tartották magukat.

A magyar válogatott szerezte az első gólt, de a belgák fordítottak, majd a szünet előtt visszavettük a vezetést (3-2). A fordulás után már csak a magyar válogatott vezetett, de a belgák nem adták fel, 6-3 után, az utolsó percekben támadásban átálltak öt a négy elleni játékra, és ebből három gólt is szereztek. A győzelmünk ezzel együtt sem forgott veszélyben, 7-6-ra nyertünk, a sikerből Dróth Zoltán négy, Harnisch Ákos, Horváth Norbert és Rábl János egy-egy találattal vette ki a részét.

Vasárnap a szlovákok elleni mérkőzéssel zárja horvátországi szereplését a válogatott.

- A győzelem ellenére sok hibát követtünk el támadásban és védekezésben is. A helyzeteink alapján sokkal több gólt is szerezhettünk volna, és a hat kapott találattal sem lehetünk elégedettek. Nem baj, ha most kijönnek a hibák, mert így a tavaszi Eb-selejtezőkig még bőven van időnk kijavítani azokat, a cél, hogy a tétmérkőzésekre a lehető legjobban összeálljon a játékunk - mondta a mérkőzés után Sito Rivera szövetségi kapitány.

Magyarország-Belgium 7-6 (3-2)
Magyarország: Matkovics Gábor - Dróth Zoltán, Klacsák Bence, Horváth Norbert, Németh Péter
Cserék: Tóth Gyula, Trencsényi János, Tatai József, Szeghy Szabolcs, Gál István, Dávid Richárd, Rábl János, Harnisch Ákos, Alasztics Marcell, Vas Ádám

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS