Főoldal > Futsal férfi válogatott > Futsal: Szoros vereség a szlovákoktól

Futsal: Szoros vereség a szlovákoktól

A tavaszi Eb-selejtezőjére készülő magyar futsalválogatott vasárnap a szlovákokkal mérkőzött meg a horvátországi Porecben, és egy kiegyensúlyozott mérkőzésen 3-1-es vereséggel zárt.
A belgák szombati legyőzése után a magyar válogatott a szlovákokkal mérte össze erejét Porecben. A mérkőzés taktikus, kiegyenlített játékot hozott, amelyen a magyar csapat alakított ki valamivel több lehetőséget, de a vezetést a szlovákok szerezték meg, majd Rábl János egyenlítő találata után visszavették az előnyt.

A fordulás után sokat tett az egyenlítésért a magyar válogatott, a hajrában átállt az öt a négy elleni játékra támadásban, de nem sikerült feltörni az ellenfél védelmét, és a hajrában a szlovákok megszerezték a harmadik találatukat is, végül 3-1-re nyerték meg a meccset.

- Kiegyensúlyozott, nagy iramú meccset játszottunk, egy jó ellenféllel szemben. Helyzetek számában nem maradtunk alul riválisunkkal szemben, a második félidőben közel jártunk az egyenlítéshez is, de ezúttal a szlovákok használták ki jobban lehetőségeiket, és ezzel nyerték meg a mérkőzést - mondta a mérkőzést követően Sito Rivera.

Miközben a mieink Horvátországban szerepeltek, véglegessé vált a válogatott Eb-selejtező csoportjának mezőnye, a házigazda azeriek és a bosnyákok mellett az előselejtezők D csoportját megnyerő albán válogatottal egészült ki a négyes, a minitornát áprilisban rendezik meg.

Szlovákia-Magyarország 3-1 (2-1)
Magyarország: Tóth Gyula - Dróth Zoltán, Klacsák Bence, Horváth Norbert, Németh Péter
Cserék: Matkovics Gábor, Trencsényi János, Tatai József, Szeghy Szabolcs, Gál István, Dávid Richárd, Rábl János, Harnisch Ákos, Alasztics Marcell, Vas Ádám
nyomtatás