Főoldal > Női U17 > Női U17: Wales ellen készül az elitkörre a válogatott

Női U17: Wales ellen készül az elitkörre a válogatott

Kedden és csütörtökön Cardiffban, a házigazda walesiek ellen lép pályára az elitkörre készülő női U17-es válogatottunk.
A Schumi Dorottya vezette együttes tavaly veretlenül harcolta ki a továbbjutást Eb-selejtező csoportjából, és március közepén a skót, a szerb és az ír válogatott ellen meccsel az Európa-bajnoki szereplésért az elitkörben. A korai időpont miatt a felkészülés meglehetősen rövid, cserébe viszont februárban kimondottan intenzív a válogatott programja. A hónap elején felmérésekkel kezdtek a játékosok, majd a múlt heti összetartáson már edzőmeccset is játszott a csapat (0-0-ra végzett az MTK felnőtt együttese ellen), ezen a héten két nemzetközi összecsapás vár az együttesre Walesben, a szintén elitkörös házigazdákkal, jövő héten pedig Lengyelországba utazik a válogatott két mérkőzésre.

- A múlt heti, MTK elleni edzőmérkőzés megmutatta, hogy szépen fejlődnek a keret játékosai, bár ellenfelünk tartalékosan állt fel, a döntetlen mindenképpen jó eredménynek számít - mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya. - Rövid idő áll rendelkezésünkre az elitkörig, ezért minden lejátszott mérkőzésnek komoly jelentősége van. A bajnokság sajnos nem kezdődik el a tétmeccsek előtt, de az e heti mérkőzéseink, és a jövő heti, lengyelországi meccseink sokat jelentenek majd a csapatépítésben. Beléptek a 2002-es korosztály tagjai is a keretbe, és már most látszik, hogy többen közülük értékes tagjai lesznek a csapatnak. Örülök, hogy le tudtuk kötni ezt a két mérkőzést Wales ellen, mert ellenfelünknek nagyon hasonló a játékstílusa, mint az elitkörös csoportunk két tagjának, a skót és az ír válogatottnak, így képet kapunk arról, mi várhat ránk márciusban a tétmeccseken.

A válogatott Walesbe utazó kerete:

Terestyényi Anna (Kaposvári Rákóczi BFLA)
Virág Renáta Réka (Ferencvárosi TC)

Védők:

Fördős Beatrix (Viktória FC)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Horváth Emese (Kóka FNLA)
Bódai Viktória (ETO FC Győr)
Csolti Réka (MTK Hungária FC)
Simon Dorottya (Astra HFC)

Középpályások:

Czellér Dorottya (MTK Hungária FC)
Horváth Cintia (ETO FC Győr)
Pintye Vivien (DEAC-DVSC)
Vasas Lea (MTK Hungária FC)
Kovács Eszter (Siófoki Bányász SE)
André Antónia (DVTK)
Buzás Kata (Ferencvárosi TC)

Támadók:

Nagy Vanessza (Viktória FC)
Papp Luca (Ferencvárosi TC)
Vachter Fanni (DVTK)
Dorner Dóra (MTK Hungária FC)
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Női U17

  Schumi Dorottya szövetségi edző kijelölte azt a 18 játékost, aki szombaton elutazik Belgrádba, a hétfőn kezdődő Eb-selejtező elitkörre.

  Női U17: végleges a magyar keret az Eb-elitkörre
 • Női U17

  Női U17-es válogatottunk lejátszotta az Eb-selejtező elitkört megelőző utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzését: 1-1-es döntetlent ért el Varsóban, a lengyelek ellen.

  Női U17: döntetlen az elitkör főpróbáján
 • Női U17

  Kettős győzelemmel zárta walesi túráját női U17-es válogatottunk, csütörtökön hátrányból felállva kerekedett felül a házigazdákon.

  Női U17: másodszor is legyőztük a walesieket
 • Női U17

  Női U17-es válogatottunk a szombati, Azerbajdzsán elleni sikert követően hétfőn az észtek ellen tudott nyerni Bükön, ezzel bebiztosította továbbjutását Eb-selejtező csoportjából.

  Női U17: újabb magabiztos siker, megvan az elitkör
 • Női U17

  Női U17-es válogatottunk megkezdte szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán, az első mérkőzést 3-0-ra megnyerte Bükön, Azerbajdzsán ellen.

  Női U17: a hajrában tettük magabiztossá a sikert
 • Női U17

  Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő női U17-es válogatottunk utolsó felkészülési mérkőzésén 4-2-re győzött a horvátok ellen.

  Női U17: győztes főpróba Horvátországban
 • Női U17

  A keddi, lipóti 3-2-es győzelem után női U17-es válogatottunk 5-2-es vereséget szenvedett a házigazda szlovákoktól.

  Női U17: visszavágtak a szlovákok
 • Női U17

  A csehek 2-0-ra győzték le válogatottunkat a női U17-es Eb-selejtező elitkör franciaországi minitornájának zárónapján.

  Női U17: vereséggel zártuk az elitkört
 • Női U17

  Női U17-es válogatottunk lejátszotta második mérkőzését is az Európa-bajnoki selejtező elitkör franciaországi minitornáján.

  Női U17: helytálltunk, de pontot nem szereztünk a franciák ellen
 • Női U17

  Női U17-es válogatottunk a szünetben még vezetett az írek ellen az Európa-bajnoki selejtező elitkör franciaországi minitornájának első fordulójában, de az ellenfél az utolsó percben fordítani tudott, és megszerezte a három pontot.

  Női U17: a hajráig pontszerzésre álltunk az írek ellen