Főoldal > Női U17 > Női U17: másodszor is legyőztük a walesieket

Női U17: másodszor is legyőztük a walesieket

Kettős győzelemmel zárta walesi túráját női U17-es válogatottunk, csütörtökön hátrányból felállva kerekedett felül a házigazdákon.
Kedden elsősorban remek első félidei teljesítményének köszönhette a sima, 4-1-es győzelmét az Eb-selejtező elitkörre készülő női U17-es válogatottunk, míg a csütörtöki visszavágón a második játékrészben fordítottuk magunk javára az állást. Az első félidőben kezdeményezőbb volt ugyan a magyar csapat, de a walesiek jól védekeztek, nem hagytak területet a támadásainkhoz, és veszélyes kontrákat vezettek. A 33. percben egy szöglet utáni fejessel szereztek a vezetést a hazaiak (1-0), és egészen a 63. percig tartották az előnyt. Ekkor a csereként beállt Papp Luca került ziccerbe egy kapu előtti labdaszerzés után, és higgadtan a hálóba lőtt (1-1). Három perccel később a szintén csereként beállt Nagy Vanessza kapott remek indítást, elhúzta a labdát a kapus mellett, majd a hálóba passzolt (1-2). A mérkőzés hajrájában mi irányítottuk a mérkőzést, nem fenyegette veszély a válogatott győzelmét. Az eredmény nem változott, a Schumi Dorottya vezette együttes kettős győzelemmel zárta walesi túráját.

- Nehezen lendültünk játékba, ellenfelünk nagyon jól megszervezte a jvédekezését, sem középen, sem a széleken nem tudtunk a védelem mögé kerülni - mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya. - A labdabirtoklással elégedett lehetek, azzal már kevésbé, hogy ismét gólt kaptunk egy pontrúgás után. Az első félidőben keveset mozgósítottunk, kevés volt a mozgás az üres területekbe, kissé tompán játszott a csapat. A félidőben hármat cseréltünk, és az újak nagyon jól szálltak be, sokat lendítettek a játékunkon, ketten is gólt szereztek közülük. A második félidőben már egyértelmű volt a fölényünk, de azt is láthattam, hogy egyelőre nehezen bírjuk a kétmeccses terhelést, rengeteget kivett a játékosokból az első mérkőzés. Más az iram a nemzetközi szinten, és miután nincsenek hozzászokva a játékosok az ilyen intenzitású meccsekhez, a felkészülési időszak közepén még nem bírnak végig három nap alatt kétszer nyolcvan percet.

A válogatott jövő héten Lengyelországban játszik két felkészülési mérkőzést a házigazdák válogatottjával.

Wales-Magyarország 1-2 (1-0)
Magyarország: Terestyényi Anna - Simon Dorottya, Kovács Laura (Horváth Emese, 41.), Fördős Beatrix, Csolti Réka (Bódai Viktória, 79.) - Vasas Lea (Papp Luca, 50.), Buzás Kata (André Antónia, 41.) - Pintye Vivien, Czellér Dorottya (Horváth Cintia, 53.), Vachter Fanni (Nagy Vanessza, 41.) - Dorner Dóra
Gólszerző: Papp Luca 63., Nagy Vanessza, 66.
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Női U17

  Schumi Dorottya szövetségi edző kijelölte azt a 18 játékost, aki szombaton elutazik Belgrádba, a hétfőn kezdődő Eb-selejtező elitkörre.

  Női U17: végleges a magyar keret az Eb-elitkörre
 • Női U17

  Női U17-es válogatottunk lejátszotta az Eb-selejtező elitkört megelőző utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzését: 1-1-es döntetlent ért el Varsóban, a lengyelek ellen.

  Női U17: döntetlen az elitkör főpróbáján
 • Női U17

  Kedden és csütörtökön Cardiffban, a házigazda walesiek ellen lép pályára az elitkörre készülő női U17-es válogatottunk.

  Női U17: Wales ellen készül az elitkörre a válogatott
 • Női U17

  Női U17-es válogatottunk a szombati, Azerbajdzsán elleni sikert követően hétfőn az észtek ellen tudott nyerni Bükön, ezzel bebiztosította továbbjutását Eb-selejtező csoportjából.

  Női U17: újabb magabiztos siker, megvan az elitkör
 • Női U17

  Női U17-es válogatottunk megkezdte szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán, az első mérkőzést 3-0-ra megnyerte Bükön, Azerbajdzsán ellen.

  Női U17: a hajrában tettük magabiztossá a sikert
 • Női U17

  Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő női U17-es válogatottunk utolsó felkészülési mérkőzésén 4-2-re győzött a horvátok ellen.

  Női U17: győztes főpróba Horvátországban
 • Női U17

  A keddi, lipóti 3-2-es győzelem után női U17-es válogatottunk 5-2-es vereséget szenvedett a házigazda szlovákoktól.

  Női U17: visszavágtak a szlovákok
 • Női U17

  A csehek 2-0-ra győzték le válogatottunkat a női U17-es Eb-selejtező elitkör franciaországi minitornájának zárónapján.

  Női U17: vereséggel zártuk az elitkört
 • Női U17

  Női U17-es válogatottunk lejátszotta második mérkőzését is az Európa-bajnoki selejtező elitkör franciaországi minitornáján.

  Női U17: helytálltunk, de pontot nem szereztünk a franciák ellen
 • Női U17

  Női U17-es válogatottunk a szünetben még vezetett az írek ellen az Európa-bajnoki selejtező elitkör franciaországi minitornájának első fordulójában, de az ellenfél az utolsó percben fordítani tudott, és megszerezte a három pontot.

  Női U17: a hajráig pontszerzésre álltunk az írek ellen