Női U17: másodszor is legyőztük a walesieket

2017. február. 16., 15:25   |    

Női U17: másodszor is legyőztük a walesieket

Kettős győzelemmel zárta walesi túráját női U17-es válogatottunk, csütörtökön hátrányból felállva kerekedett felül a házigazdákon.

Kedden elsősorban remek első félidei teljesítményének köszönhette a sima, 4-1-es győzelmét az Eb-selejtező elitkörre készülő női U17-es válogatottunk, míg a csütörtöki visszavágón a második játékrészben fordítottuk magunk javára az állást. Az első félidőben kezdeményezőbb volt ugyan a magyar csapat, de a walesiek jól védekeztek, nem hagytak területet a támadásainkhoz, és veszélyes kontrákat vezettek. A 33. percben egy szöglet utáni fejessel szereztek a vezetést a hazaiak (1-0), és egészen a 63. percig tartották az előnyt. Ekkor a csereként beállt Papp Luca került ziccerbe egy kapu előtti labdaszerzés után, és higgadtan a hálóba lőtt (1-1). Három perccel később a szintén csereként beállt Nagy Vanessza kapott remek indítást, elhúzta a labdát a kapus mellett, majd a hálóba passzolt (1-2). A mérkőzés hajrájában mi irányítottuk a mérkőzést, nem fenyegette veszély a válogatott győzelmét. Az eredmény nem változott, a Schumi Dorottya vezette együttes kettős győzelemmel zárta walesi túráját.

- Nehezen lendültünk játékba, ellenfelünk nagyon jól megszervezte a jvédekezését, sem középen, sem a széleken nem tudtunk a védelem mögé kerülni - mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya. - A labdabirtoklással elégedett lehetek, azzal már kevésbé, hogy ismét gólt kaptunk egy pontrúgás után. Az első félidőben keveset mozgósítottunk, kevés volt a mozgás az üres területekbe, kissé tompán játszott a csapat. A félidőben hármat cseréltünk, és az újak nagyon jól szálltak be, sokat lendítettek a játékunkon, ketten is gólt szereztek közülük. A második félidőben már egyértelmű volt a fölényünk, de azt is láthattam, hogy egyelőre nehezen bírjuk a kétmeccses terhelést, rengeteget kivett a játékosokból az első mérkőzés. Más az iram a nemzetközi szinten, és miután nincsenek hozzászokva a játékosok az ilyen intenzitású meccsekhez, a felkészülési időszak közepén még nem bírnak végig három nap alatt kétszer nyolcvan percet.

A válogatott jövő héten Lengyelországban játszik két felkészülési mérkőzést a házigazdák válogatottjával.

Wales-Magyarország 1-2 (1-0)
Magyarország: Terestyényi Anna - Simon Dorottya, Kovács Laura (Horváth Emese, 41.), Fördős Beatrix, Csolti Réka (Bódai Viktória, 79.) - Vasas Lea (Papp Luca, 50.), Buzás Kata (André Antónia, 41.) - Pintye Vivien, Czellér Dorottya (Horváth Cintia, 53.), Vachter Fanni (Nagy Vanessza, 41.) - Dorner Dóra
Gólszerző: Papp Luca 63., Nagy Vanessza, 66.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS